Awaken Demons - Awaken Demons

Awaken Demons

/ Massacre Records · Udkom

Type:Album
Genrer:Hardcore, Metalcore
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det er et kendt faktum, at metalcore er en af de mere upopulære metalgenrer blandt skaren ef metalfans af den gamle skole. Kritiken lyder ofte på, at musikken er kedelig og, at der er alt for megen fokus på breakdowns, og at det i øvrigt bare er noget teenager-pjat.

Så, når jeg nu oplyser, at Awaken Demons' tredje udspil Awaken Demons er metalcore, så er der nok mange, der allerede takker nej. Og det er bare ærgeligt for dem, synes jeg, for Awaken Demons hører til den gruppe af metalcore-bands, der tager "core"-suffikset seriøst. Metalcore er jo en genre, der blander elementer fra metal med elementer fra hardcore, og netop det, synes jeg, at Awaken Demons er gode til at holde fast i på denne skive. Udover de gængse metalcore-elementer, i form af breakdowns og tunge grooves, byder skiven også på riffs og tempi, der kan genkendes fra hardcore, hvilket blandt andet kan høres i "Me Against the Machine", "Phoenix og "Isolation", og enkelte trommebeats har en lettere d-beat feel over sig. Derudover er der også riffs nu og da, der har en mere thrashet karakter, samt nogle grooves, der er mere ovre i noget groove metal; så der burde også være noget for dem, der er til den slags.

Faktisk må jeg tage hatten af for Awaken Demons' evne til at skrive potente groovy riffs, der gør, at man godt kan holde ud at høre på skiven i sin helhed - selvom luften måske går lidt af ballonen mod slutningen, hvis man ikke lige er absolut vild med metalcore, der jo som sagt trods alt er skivens hovedstil.

Er man til groovy metalcore, der har en fod mere eller mindre solidt plantet i hardcore-lejren, dog uden at give afkald på metalcore-musikkens kernevæsen, så er Awaken Demons bestemt en skive, man skal give et lyt eller to.

Se bandets musikvideo til Phoenix her:

Tracklist

 1. Foregone
 2. Sharks
 3. Disease
 4. Under the Glass
 5. Me, Against the Machine
 6. Phoenix
 7. Isolation
 8. Tempest
 9. Take the Crown
 10. Breach the Sky
 11. Under The Glass (Remix)

Tilføj kommentar