Aura Noir - Black Thrash Attack [re-release]

Black Thrash Attack [re-release]

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Thrash metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Der bliver genudgivet en masse godter i år. En af disse godter er Aura Noirs debut fra 1996, der meget passende hedder Black Thrash Attack.

Aura Noir er et norsk metalband, der blev dannet i 90erne - midt i den norske black metals storhedstid - og dette kan også mærkes på musikken på denne skive (bandet består forresten af Apollyon, Balsphemer og Aggressor, der jo alle er legender på den norske black metal-scene). Titlen Black Thrash Attack kunne ikke være mere velvalgt. Der er nemlig tale om heftig højtempo thrash metal med black metal-elementer. Aura Noir fræser derudad med lysets hast i hyperhurtige tempi, der næsten er oppe i blastbeat-niveau - og enkelte gange kaster de sig da også ud i ren blastbeating. Forestil dig Til sammenligning Invocators klassiker Excursion Demise med 50% ekstra fart oven i hatten. Musikken er således aggressiv og oser af ondskab, men man kan ikke sige, at der er tale om simpel eller primitiv musik, da Aura Noir ofte kaster sig ud i noget semi-teknisk riffage, der dog er kombineret med elementer fra den mere lige ud ad landevejen gammeldags thrash metal. Således bliver man også forkælet med lidt bopti-bopti trommer og gallopguitar midt i al galskaben, og mon ikke Hellhammer/Celtic Frost og Venom er nogle af Aura Noirs helt store inspirationskilder? Der er i hvert fald flere af de tungere riffs, der lyder inspireret af Hellhammer/Celtic Frost, og der er også en cover-version af Venoms "Heaven's on Fire" på denne genudgivelse. Derudover er der ligheder med tidlig Slayer, Destruction og Kreator, og det er jo slet ikke så ringe.

Vokalen er harsk og lyder som en mellemting mellem typisk 90er-black vokal og tysk 80er-thrash vokal, og de mange semi-tekniske, og til tider ret finurlige, riffs får sammen med de lynhurtige trommebeats musikken til at virke meget kaotisk, hvilket selvfølgelig er et positivt træk, når det kommer til black metal-relateret musik. Produktionen er rå og upoleret, men ikke underproduceret, og det er sikkert en god ting, for ellers ville de mange tekniske detaljer nok forsvinde helt i støj.

Black Thrash Attack er et vaskeægte black thrash attack. Musikken er aggressiv og kaotisk og fanger den råhed, som var i den tidlige og primitive thrash, og dette er til trods for, at Aura Noir faktisk gør brug af teknisk avanceret riffage. Med andre ord, så har vi med top-klasse ond black thrash metal at gøre, som anbefales til alle der elsker aggressiv musik.

Tracklist: 1. Son of Hades 2. Conqueror 3. Caged Wrath 4. Wretched Face of Evil 5. Black Thrash Attack 6. The Pest 7. The One Who Smite 8. Eternally Your Shadow 9. Destructor 10. Fighting for Hell 11. Heaven's on Fire

Hør Destructor fra den originale 1996-udgave af Black Thrash Attack her: