Ashes of Billy spiller koncert ved When Copenhell Freezes Over 2024 .
Ashes of Billy - The Right Place

The Right Place

Udkom

Type:EP
Genrer:Grunge, Grunge/Rock
Antal numre:4

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 2 stemmer.

Der er gang i disse drenge

Jeg måtte lige pudse brillerne og se en ekstra gang, da jeg i pressematerialet fra Ashes of Billy stødte på formuleringerne ”går i 7. klasse”, ”går i 8. klasse” og ”går i 9. klasse” – what, ser jeg virkelig rigtigt!? Efter at have sundet mig lidt, kunne jeg konstatere, at jo, den er god nok: De tre knægte i Ashes of Billy er henholdsvis 13, 14 og 15 år. Og som om det ikke var nok, er The Right Place faktisk deres anden udgivelse. Jøsses.

Ungdommen er fremtiden … øh, fortiden!

Der er ingen tvivl om, hvorhenne i det musikalske landskab, Ashes of Billy befinder sig: The Right Place oser af 1990’ernes alternative rock- og grungescene med navne som Nirvana, Stone Temple Pilots og Psyched Up Janis. Hvis du selv har lyttet til nogle af disse bands i dine unge (eller ældre) dage, er der med Ashes of Billy garanti for et nostalgitrip! Produktionen er desuden tilpas rå, instrumenteringen simpel, og i det hele taget føles drengenes lydbillede ganske autentisk.

Ep’en skydes i gang med den herlige ”Shamed”. Starten leder uvægerligt tankerne mod Dizzy Mizz Lizzy, og lige så snart vokalist Daniel Aabenhus Hermann slutter sig til, er det svært ikke at tænke på førnævnte Stone Temple Pilots. Og lad os da lige dvæle en smule ved forsanger Daniel Hermann. Hans vokal har nemlig lige præcis den mængde grus og snavs, der skal til for at bære et vaskeægte grungenummer – og selvom den sikkert kan blive endnu bedre med endnu mere øvelse, er den en fryd at lytte til. En stor styrke for Ashes of Billy.

De tre resterende numre står en smule i skyggen af det første, som klart er pladens stærkeste. Dog imponerer ”Truth” med sin følsomhed og flotte melodi, ”The Right Place” er – uden på nogen måde at sprænge genrerammerne – en smule mere legesyg, og ”Veil” viser endnu en gang, at selv en simpel komposition kan være ganske effektfuld.

Den rette plads

Der er ingen tvivl om, at disse tre teenagere går en spændende tid i møde, hvis de kan blive ved med at finde tid til Ashes of Billy – for nu venter der vel lige om lidt uddannelse og alt muligt andet, ak! Under alle omstændigheder er The Right Place et herligt bekendtskab, der viser masser af potentiale for de unge drenge. Nok kan udtrykket forfines en smule, og nogle af melodierne kunne være stærkere – men hey, der skal jo også være noget at arbejde med. Ellers kommer man ingen vegne. Og det er jeg sikker på, at Ashes of Billy nok skal komme!

Tracklist

  1. Shamed
  2. The Right Place
  3. Truth
  4. Veil