Arch Enemy spiller koncert i Malmö Arena, Malmö .
Arch Enemy - Covered in Blood

Covered in Blood

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodisk Death Metal
Antal numre:24

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Mens vi venter...

At lave et covernummer, er noget alle bands før eller siden skal prøve. Det er en fase ligesom akne, pagehår og ideen om, at man er et helt unikt væsen. Ofte føles et coveralbum lidt ligesom timerne op til juleaften. Der er altså hele den der ”mens vi venter”-stemning omkring et sådant projekt. Det er lidt over halvandet år siden, at Arch Enemy udgav deres nyeste album, Rise to Power, så et nyt reelt album er nok ikke lige på trapperne, men mens vi venter på det, kan vi jo passende dykke ned i Covered in Blood. Herpå fortolker bandet alt fra Megadeth til Dream Evil, hvilket – på papiret – lyder både spændende og ambitiøst men også risikabelt, da det at fortolke andres kunstværker kan gå i begge retninger.

To covers fra kassen

Covered in Blood er ikke bare et coveralbum, næ, det er et dobbelt coveralbum. Med andre ord har Arch Enemy altså fortolket 24 forskellige numre, hvoraf de ikke alle er lige kendte, men som udgangspunkt er der tale om punk og metal. Hvilket på papiret lyder helt perfekt, da Arch Enemy altid har været ret punkede i deres udtryk og lyd. Det er altså med andre ord ikke ligeså fjollet/vovet, som da fx Children of Bodom lavede deres cover af ”Oops I Did It again” af Britney Spears – om det så er godt eller skidt vil jeg lade være op til læserne. Men de formår trods alt virkelig at tage ejerskab over de 24 udvalgte numre, så meget, at man nogle gange skal høre meget nøje efter for at kunne genkende sangen.

Deres version af Judas Priests legendariske ”Breaking the Law” er så langt fra originalen, at jeg sad og stirrede mistroisk på mit afspilningsprogram alt imens nummeret spillede. For ganske vidst stod der ”Breaking the Law” med store fede bogstaver, men det var først, da Alissa begyndte at råbe, at jeg kunne genkende sangen eller i hvert fald teksten. Desværre virker det til, at deres intention har været at lave en række covers, som ingen kunne genkende, og man får hurtigt fornemmelse af at sidde med den demoplade, som alle hardcorebands har lavet.

Arch Enemy måtte godt have skruet 20-25% ned for deres egen stil, så man i det mindste kunne gætte sig til originalnummeret uden at skulle sidde og google sangteksterne for at kunne finde noget, der bare minder om en reel sammenhæng. Når man laver et cover, er der en hårfin grænse mellem homage og kætteri, og jeg siger ikke, at Covered in Blood giver mig lyst til at tænde en fakkel og finde en høtyv frem, men….

Omvendt, hvis det lykkes at tage en røvsyg sang også gøre det til en udødelig klassiker, som fx Metallica gjorde med Bob Segers ”Turn the Page”, så er det jo mageløst, det er bare ikke tilfældet med ét eneste nummer på Covered in Blood – desværre.

Spil den med…!

Hvis jeg havde samlet Covered in Blood op i en butik og sat den på anlægget uden at vide, at det var et coveralbum, så ville jeg aldrig have gættet det. Jeg ville derimod have tænkt: ”Fedt! 24 nye Arch Enemy-sange – vildt!”. Bandet har transformeret samtlige numre til en sådan grad, at det kun er lyrikken, der er den samme, hvilket til tider kan være svært at høre grundet Alissas meget imponerende vokal. Pladen er dog velproduceret, og så er samtlige medlemmer alle dygtige musikere, og det er altid en fryd at høre Jeff Loomis flå en guitar midtover. Men udover de to komplet åbenlyse elementer, så er der intet godt at sige om Covered in Blood. Jeg kan ikke forestille mig, at publikum nogensinde kommer til at stå og råbe efter fx deres version af ”Symphony of Destruction”, som er kriminelt ringe og gerne måtte forsvinde fra jordens overflade sammen med Danzigs coverudgave af ”N.I.B” - fy for den!

Tracklist

 1. Shout (Tears For Fears)
 2. Back To Back (Pretty Maids)
 3. Shadow On The Wall (Mike Oldfield)
 4. Breaking The Law (Judas Priest)
 5. Nitad (Moderat Likvidation)
 6. When The Innocent Die (Anti-Cimex)
 7. Warsystem (Skitslickers)
 8. Armed Revolution (Skitslickers)
 9. Spräckta Snutskallar (Skitslickers)
 10. The Leader (Of the Fuckin' Assholes) (Skitslickers)
 11. City Baby Attacked By Rats (G.B.H.)
 12. Warning (Discharge)
 13. The Zoo (Scorpions)
 14. Wings Of Tomorrow (Europe)
 15. The Oath (KISS)
 16. The Book Of Heavy Metal (Dream Evil)
 17. Walk In The Shadows (Queensryche)
 18. Incarnated Solvent Abuse (Carcass)
 19. Kill With Power (Manowar)
 20. Symphony Of Destruction (Megadeth)
 21. Aces High (Iron Maiden)
 22. Scream Of Anger (Europe)
 23. Starbreaker (Judas Priest)
 24. The Ides Of March (Iron Maiden)