Annominus - End of Atonement

End of Atonement

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Hard rock, Alternativ metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Danske Annominus byder på et lækkert og gennemført debutalbum – Der er fart over feltet fra start til slut, og End Of Atonement er bestemt et lyt værd!

Dansk heavy rock med fængende vokal

Annominus så dagens lys i august 2009, da de tre Odensedrenge Jacob, Mathias og Morten fik den idé, at de ville starte et band. Senere kom Martin og Peter til, og Annominus var komplet.
Annominus havde ikke planer om at finde på noget nyt og revolutionerende, men med en forkærlighed for lyden i 00´erne og inspiration fra de fem musikeres foretrukne genrer og favoritbands - heriblandt Pink Floyd og Rammstein - blev den musikalske sti lagt;
Bandet ville give den gas inden for den hårde rock, tilsat tunge riffs og metalliske toner, strejf af raffineret melodi, og afrunde det hele med sanger Jacob Zinns unikke vokal.
Kort sagt: Hård rock tilsat elementer fra deres favoritbands, lyden fra 00´erne og en fængende vokal.

Annominus udgav i 2011 EP´en Vashta Nerada, der ikke kun gjorde indtryk på den Odenseanske musikscene, men også var med til at åbne op for, at bandet senere kunne komme ud at prøve kræfter med større koncerter - blandt andet som opvarmning for finske Amorphis.

Instrumentalt guf og sprød lyd…

I efteråret 2013 gik Annominus i krig med indspilningen af deres debutalbum End Of Atonement i samarbejde med producer Christian Bonde (der bl.a. også har produceret materiale for Dawn Of Demise, D-A-D og Volbeat). Et års tid senere - den 17. november 2014 – udkom albummet via Mighty Music. Resultatet blev et alsidigt album med fart over feltet.

End Of Atonement består af ti gennemarbejdede numre, der emmer af energi og spilleglæde. Annominus formår at skabe en god balance mellem de fandenivoldske, aggressive udskejelser og de mere melodiske toner. Bandmedlemmerne er i topform og leverer masser af instrumentalt guf, uden fare for at musikken bliver for overvældende og man bombarderes med indtryk. End Of Atonement er et alsidigt album, der skiftevis byder på numre i ballade-stil, med melankolske momenter, og på hårdtslående numre med tung, harsk guitar og aggressiv vokal.
Der er ovenikøbet numre, hvor man rammes en smule af ”tag-hinanden-under-armen-og-syng-med”-stemning. På den fede måde, selvfølgelig…

Produktionen er lige i skabet, og albummet har en let kradsende lyd, der passer perfekt til bandets stil - det er ikke for velpoleret, og selv de numre, der ligger i den pænere og mere melodiske ende, har et beskidt og aggressivt touch. Desuden har Jacob Zinn en spændende og markant vokal, der – på trods af, at den er ren og klar - har god sprødhed og fylde. Og med en fantastisk oprigtighed i stemmen, der virkelig går ind under huden, er Zinn´s vokal den røde tråd gennem albummet. Ydermere er der på flere numre et spændende modspil fra trommeslager Mathias Wahl, i form af aggressive og dybe screams, der har en super fed effekt og virkelig giver smæk for skillingen, når de står i kontrast til Zinn´s vokal.

Hvis du synes, at nummeret nedenfor lyder interessant, er det helt klart en god idé at give resten af albummet et lyt!

Og det med småt…

Annominus har med End Of Atonement skabt et stærkt debutalbum, hvor der er fuld fokus på musikken som helhed.

Selvom Annominus har gjort det super godt med dette album, så kunne det være interessant at høre dem prøve kræfter med en finpoleret lyd og mere fremhævede detaljer i musikken, evt. tilsat progressive elementer. Men så er vi vist ved at være langt fra der, hvor Annominus befinder sig og trives, så det må nok forblive ønsketænkning herfra…

Vi kan dog med sikkerhed forvente, at de Odenseanske gutter fremover vil diske op med masser af energi, højt tempo og feee vokal – og det er jo ikke dumt, vel? Så fortsæt I endelig, drenge…