Amberian Dawn - The Clouds Of Northland Thunder

The Clouds Of Northland Thunder

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Symphonic Power Metal
Spilletid:46:59
Antal numre:12

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Siden deres debut plade "River of Tuoni" i 2008 har de med efterfølgende plade "The Clouds Of Northland Thunder" nået et godt stykke i den rigtige retning.

Deres forsanger Heidi Parviainen har forbedret sin stemme. Hun lyder meget mere sikker ved denne kombination af power metal og let opera eller også er bandet bare i helhed blevet mere rutineret.

Tuomas Seppäläs komponerings evner er også blevet bedre siden debut pladen. Musikken er blevet mere avanceret dog ikke i en så stor grad at det er noget af det første man ligger mærke til, men der er små detaljer der virkelig er lækre og giver musikken et ekstra boost.

Musikken er meget "klassisk" Power metal / Symphonic metal, så det er ikke fordi der er noget ekstremt originalt over dem, men det er originalt nok til at fange min interesse. Som Witchstar skriver i hans anmeldelse af deres debut plade, lyder dette band lidt som Epica og andre i den genre. Hele hans anmeldelse kan læses her (http://www.heavymetal.dk/releases_view.php?id=2470)

Noget jeg virkelig savner på denne plade er en mandelig vokal. Heidi Parviainen synger fantastisk, men det bliver meget monotont da hendes stemme ikke varierer så meget som det måske kunne ønskes. Så en mand der growler eller bare synger på bedste 80'er maner ville virkelig givet bandet et STORT boost!

Men er man til Epica, Nightwish, Battlelore, Within Temptation og andre Symphonic metal bands er dette et klart MUST at eje!

Tilføj kommentar