Altarage - NIHL

NIHL

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Black metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Sydende mørk gryde fra Bilbao

Hypnotiserende ondskab og stærke sager

Når der står Iron Bonehead Productions, på en udgivelse kan man næsten altid være sikker på at der er tale om noget upoleret snusk og Altarage fra Bilbao i Spanien er ingen undtagelse! Lyden på NIHL er mildest talt rå, men det understreger bare det som bandet står for: hypnotisk, ondt lydende death/black metal der lyder som noget skabt dybt, dybt nede. Fra første sekund af skiven og til det sidste ekko ringer ud, bliver man ført igennem en lydkollage af snusk, mørke, død og helvede. Glem alt om overpolerede, kliniske produktioner, smagfulde melodiske leads, eventyr og deslige, Altarage er skabt for at hypnotisere, dvæle i mørket og spille musik, som djævlen ville spille til sit bal i flammehavet downstairs!

Djævlen har alle de bedste sange

Som beskrevet overfor, vil Altarage måske være for meget at sluge for den gennemsnitlige metalfan, for det er meget meget mørkt. Der fræses igennem enslydende numre uden den store variation, men der arbejdes med fede, fængende riffs hele skiven igennem, og det løfter absolut udgivelsen. Der høres inspiration fra specielt det ældre Morbid Angel og teutonisk thrash, i den måde riffsene udføres på. Men også inspirationen fra nyere bands i denne stil er tydelig. Der anes den samme hypnotiske retning bands som Grave Miasma, Necros Christos, og til dels Portal, arbejder med. På den måde fremstår Altarage meget mere interessante end gennemsnittet af black/death metal scenen. Nummeret ”Graehence” er blevet mit favoritnummer, fordi det indeholder lige nøjagtig den perfekte sammensmeltning af alle disse inspirationer. Alle numre på NIHL er dog gennemførte og ensrettede, hvilket i dette tilfælde er meget positivt i mine ører! Vokalen på skiven er bundrådden, og ligger forholdsvist langt tilbage i lydbilledet, hvilket giver en fed effekt - det lyder nærmest som dødsrallen eller skrig fra en døende og bliver dermed en integreret del af hele lydbilledet. Dette er djævlens sang og han har fat i den lange ende!

Der hyldes

Jeg er blevet ganske opslugt af denne skive fra Altarage. Mine forventninger var ikke høje, men de er godt nok blevet gjort fuldkommen til skamme. Death/black metal scenen har fået et nyt stærkt kort, og jeg håber i den grad, at folk der er til den mest ekstreme del af scenen vil få øjnene op for dette spanske monster. Hver gang jeg har lyttet til NIHL er der dukket nye fede ting op i malstrømmen af brutalitet … Denne anmelder hylder uhæmmet og kvitterer med næsten topkarakter!

 

Tracklist

  1. Drevicet
  2. Womborous
  3. Graehence
  4. Baptism Nihl
  5. Vortex Pyramid
  6. Batherex
  7. Altars
  8. Cultus

Tilføj kommentar