Alice Cooper - Along Came A Spider

Along Came A Spider

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Spilletid:44:11
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 6/10 baseret på 1 stemme.

Alice Cooper kan på en måde fejre sølvbryllup ved denne udgivelse, da den tæller som nummer 25 i rækken.

Men med så mange plader i bagagen, kan man godt blive urolig for at der går metaltræthed i den til sidst. Dette er dog ikke tilfældet ved denne plade. Her er tale om et konceptalbum, hvor omdrejningspunktet er historiens hovedperson, seriemorderen Spider og dennes aktiviteter. Der er masser af typisk, Alice Coppersk rock ’n roll og episke ballader. Sidsnævnte er måske pladens svaghed, da jeg finder de rolige sange lidt kedelige i længden. Det ér altså når der fyres op for guitaren, at pladen står stærkest. Teksternes univers er også som det plejer at være, fra horror-rockerens hånd. Dertil kan jeg godt lide at Alice Cooper har smidt en god portion ironi og humor i teksterne. Et par gode eksempler kan være i nummeret "The one that got away" hvor der i introen synges: "You look like you’ll fit in the trunk of my car." Eller titlen til "(In touch with) your Femine Side".

Alice Cooper lyder på "Along Came A Spider" fuldstændig som Alice Cooper skal lyde. Han samler tydeligvis op på knapt 40 års musik-karriere. Sangene minder ofte en om gamle sange, han før har skrevet. Men gør det noget? Nej, det gør det ikke. For det er kun chok-rockeren der kan tillade sig at lyde, som han altid har gjort og det er også det vi vil have. Der bliver blandet nyere rock anno "Dragontown" og "Brutal Planet" med noget ældre materiale anno "Killer". Samtidig eksperimenteres der mere med teksterne, der er lidt dybere end normalt og bedre konstrueret.

Det er så abolut en samling højpotente og solide sange, der er samlet her og man kan ikke andet end at beundre manden for, endnu engang at skrive et album der er svært at få armene ned over.

Tracklist

 1. Prologue / I Know Where You Live
 2. Vengeance Is Mine
 3. Wake the Dead (feat. Ozzy Osbourne)
 4. Catch Me If You Can
 5. (In Touch With) Your Feminine Side
 6. Wrapped in Silk
 7. Killed by Love
 8. I'm Hungry
 9. The One That Got Away
 10. Salvation
 11. I Am the Spider / Epilogue

Kommentarer (3)

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Bestemt ingen dårlig

Bestemt ingen dårlig udgivelse, men efter min mening er det hans svageste album i henved 22 år. Alt fra "Raise Your Fist And Yell' og fremefter besidder, efter min mening, større klasse. Maks 7/10 herfra

Agent_Egern

Agent_Egern

Tidligere anmelder

Indlæg: 87

Jeg synes personligt dette

Jeg synes personligt dette album har den 'røde tråd' jeg har savnet på de sidste par udgivelser.

metalfreak

Tidligere anmelder

Indlæg: 27

fint nok album... men det er

fint nok album... men det er dog ikk det bedste vi har set til alice copper. 6 skaller.

metalfreak gav Alice Cooper - Along Came A Spider 6/10.