Airbourne - Black Dog Barking

Black Dog Barking

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 3 stemmer.

Australsk pub-rock som går efter struben Airbourne blev dannet i 2003 af brødrene Joel (guitar) og Ryan O'Keeffe (trommer). Vennen Dave Roads (guitar) blev hurtigt en del af bandet. Nu manglede de en bassist, og her rendte Joel en nat ind i Justin Street, som tumlede hjem efter en fest. Justin kunne spille bas, og var interesseret i at spille i et band. Airbourne var således et band. Lyder det for simpelt, enkelt og ligetil? Sådan er musikken også. Bandnavnet giver forventning om højt til loftet. Men kom du bare ned på jorden igen. Airbourne er lige-ud-ad-landevejen rock med kraftig inspiration fra The Angels, Rose Tatoo og så meget AC/DC, at det grænser til plagiat. De debuterer i 2004 med en EP kaldt Ready to Rock, og den indløste billet til supportjobs for bla. Rolling Stones og Motley Crue. Herefter var det en tur tilbage til studiet og optage Runnin' Wild. Det var noget som de kunne lide hos Metal Hammer, der kårede albummet som det bedste debut Album i 2008. I 2009 flyttede bandet ind på den pub i deres hjemby, hvor de spillede deres første koncerter. Her gjorde de klar til indspilningen af det, som de kaldte, australsk pub-rock skrevet på en australsk rock-pub. Ud af de anstrengelser kom No guts, no Glory i 2010. Kombineret med energiske koncerter har Airbourne skabt sig et navn som et forrygende liveband, og i 2011 optrådte de på den store scene på Wacken. Koncerten findes på YouTube, og er 50 minutter i fremragende og medrivende selskab. Her bliver der drukket øl, festet og skrålet igennem fra første sekund. Se i øvrigt også Joel kravle 30 meter op over scenen, og levere en solo for et måbende publikum. Altsammen naturligvis uden sikkerhedsnet eller -sele. Its only rock ‘n’ roll. (Smid endelig en kommentar hvis du var så heldig at opleve den koncert) Tekstuniverset omhandler evigt aktuelle emmer med titler som "Cheap Wine & Cheaper Woman", "No Way But The Hard Way" og naturligvis en hyldest til kvinderne: "Girls In Black". Vi kan godt grave et spadestik dybere. Her er essensen af "Live It Up" fra Black Dog Barking: I'm a hell raiser Run the red light Sleep when I die Don't you ever tell me to stop You gotta live it up Det her med at rocke og give den fuld gas fylder en del i Airbournes univers. Første nummer på Black Dog Barking hedder da også... "Ready To Rock". Vi er tilbage ved rødderne og de helt klassiske rock klicheer, og her er Airbourne bedst. Ingen har ambitioner om at opfinde hjulet eller den dybe tallerken. Alt er ved det gamle, og intet nyt er udelukkende godt nyt. Skeptikere, teoretikere og feinschmecker vil med rette kalde dette AC/DC 2.0. Men så skal der bare skrues højere op og flere øl på bordet.

Black Dog Barking er hverken bedre eller dårlige end forgængerne, muligvis en smule mere poleret, men Airbourne er stadig lige så pågående, charmerende og ligefremme som altid. "Live it Up" og "Hungry" er bedste bud på et hit, men nu skal det ikke blive for akademisk, vel? Man siger, at kun mangel på luft kan få en kamphund til at slippe, når først den har bidt sig fast. Det samme er gældende for Black Dog Barking Its only rock ‘n’ roll, og det her album går efter struben.

Are you Ready to Rock? Vi ses den 26. oktober i Amager Bio. Trackliste 1. Ready To Rock 2. Animalize 3. No One Fits Me (Better Than You) 4. Back In The Game 5. Firepower 6. Live It Up 7. Woman Like That 8. Hungry 9. Cradle To The Grave 10. Black Dog Barking 11. Jack Attack 12. You Got The Skills (To Pay The Bills) 13. Party In The Penthouse Airbourne - Live It Up (Official Video)

Kommentarer (1)

hellcock

Indlæg: 189

De er da vist også stærkt

De er da vist også stærkt inspireret af de 2 første Def Leppard skiver!!

hellcock gav Airbourne - Black Dog Barking 9/10.