Adrenaline Mob - Omertá

Omertá

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 2 stemmer.

Eftersom Adrenaline Mob tæller Mike Portnoy og Russell Allen som medlemmer, kan man måske godt tro, at Adrenaline Mob er et progressivt metal-projekt. Men, hvis man har hørt deres EP fra 2011, så ved man, at dette ikke er tilfældet, for de spiller nemlig lige ud ad landevejen groovy heavy metal.

Og stilen fra sidste års EP fortsættes på deres debut-album "Omertà", så forvent ikke Dream Theaters lange, nørklede sange eller Symphony Xs episke power metal opusser. Hovedingrediensen i Adrenaline Mobs musik er nemlig den hidtil mere eller mindre ukendte guitarist Mike Orlandos tonser-groovy riffs. Groove-metallen havde ganske vist sin storhedstid i 90erne og imploderede på grund af de mange Pantera-kloner, der befolkede scenen dengang, men Adrenaline Mob viser med "Omertà", at der bestemt ikke er noget i vejen med groove metal i sig selv, hvis bare der står dygtige musikere bag.

Og musikken er ganske vist lige ud ad landevejen, men det betyder ikke, at der ikke bliver gjort noget ud af den. Vu har nemlig med nogle af verdens bedste musikere på metalscenen at gøre. Mike Portnoy leverer præcise trommer og beats, der passer perfekt til Orlandos riffs. Og selvom Orlando måske ikke er verdens mest kendte guitarist, så er han med garanti blandt verdens bedste. Ikke blot er hans riffs groovy og medrivende - hans soloer er virtuøse uden at være skabede. Og Russell Allens vokal er både kraftig og stor men samtidig også rå og rocket.

"Omertà" indeholder fire ud af fem numre fra 2011-EPen, hvilke måske kan være et problem for enkelte lyttere, men til gengæld er der en spændende cover-version af Duran Durans 'Come Undone', hvor Lzzy Hale fra Halestorm bidrager med gæstevokal.

Forvent ikke episk progressiv metal fra Adrenaline Mob, men er man til groove metal, så burde "Omertà" være ren guf.

Kommentarer (1)

hellcock

Indlæg: 189

Der er vel næppe ret mange,

Der er vel næppe ret mange, der er til groovemtal længere...... (forhåbentligt)

Men med holdet bag her, så skal der nok være en del, der lige skal ha' en lytter :-)

hellcock gav Adrenaline Mob - Omertá 6/10.