Vinylbanner

TOP 3 - Mads Jeppsen

Mads Jeppsen

TOP 3 internationale og danske udgivelser i 2017 - Ifølge skribent Mads Jeppsen

INTERNATIONALE

Persefone - Aathmaa
Andorra er et miniatureland med alt andet end miniaturetalenter. Endnu en gang leverer de tekniske melodødsmestre et ambient og særdeles velkomponeret album, som lever op til mine efterhånden umenneskelige forventninger. Teknisk, flot og genrebrydende. Endnu et mesterværk.

Kreator - Gods of Violence
Kreator er et af de få gamle thrash bands, der holder en standard, som er værd at beundre. Gods of Violence er dog alligevel bandets stærkeste i over 10 år, hvor en sur Mille Petrozza har udtømt endnu et depot fra den teutoniske riffbank. Træn nakkemusklerne til en perlerække af gode numre, og træn dernæst lattermusklerne en smule til ufrivilligt fjollede tekster som i omkvædet på "Satan is Real". Gods of Violence er utvivlsomt det album, som jeg har lyttet mest til i år, og med god grund.

Enslaved - E
For mig står Enslaved som et fyrtårn af håb og progressiv tankegang i black metallen, hvis de da stadig kan kaldes sådan. De har formået konstant at udforske og udfordre genren, udvikle sig og skubbe grænser. Alt dette er gjort med en skyhøj standard og en rød tråd gennem karrieren, der gør, at de aldrig viger for langt væk fra deres oprindelse. E efterlader mig endnu engang målløs over kvaliteten af deres stemningsskabende musik og inkorporation af et væld af inspirationskilder fra eksempelvis vikinger, folkemusik og 70'er rock.

DANSKE:

Slægt - Domus Mysterium
Dansk black metal oplever i disse år en hidtil uset nyskabelse og aktivitet, hvor vi nu endelig kan begynde at følge med vores nordiske brødre. Slægt cementerer med Domus Mysterium deres rolle i spydspidsen af denne blackbevægelse, eftersom de fortsætter og forbedrer deres unikke lyd og stil fra den fænomenale debut EP Beautiful and Damned. De til tider næsten groovy kompositioner er sammensat med en flabet selvtillid fra et så ungt band, der på imponerende vis kombinerer NWOBHM lyden med black metal.

Myrkur - Mareridt
Ligesom Slægt er omdiskuterede Myrkur også en del af den danske black metal bølge. Hun cementerer med Mareridt de elementer i hendes musik, som jeg synes gør hende mest unik: Stemningsfyldt black metal fyldt med dansk folkemusik, der fremstiller soniske landskabsbilleder af den danske natur. Den jyske hede og de danske enge bliver auditivt gengivet på den måde, det fortjener: smukt og brutalt. Black metallen tager med rette et bagsæde på Mareridt, og det er satans godt udført.

Anubis Gate - Covered in Black
Covered in Black er det bedste Anubis Gate album siden originale sanger og legende Torben Askholm måtte forlade bandet i 2005. De har genfundet en lyd, der bryder med den gængse prog-power formular, og leverer med Covered in Black  et inspireret album, der vinder ved mange gennemspilninger, da albummet er spækket med finurligheder og gaver til den opmærksomme lytter, samtidig med at de har komponeret en perlerække af mindeværdige numre. Jeg byder varmt Anubis Gate tilbage i mit ellers så kolde hjerte.

Tilføj kommentar