Bane slutter karrieren med et brag i BETA

Bane Bane

Sidste år udgav Bane sit fjerde og definitivt sidste studiealbum, og til efteråret tager hardcorebandet det med på turné for at sige farvel til de europæiske fans. Den afskedsfest rammer BETA mandag 9. november med Code Orange som support.

Bane er et navnkundigt hardcoreband fra Massachusetts der begyndte tilbage i midthalvfemserne som et sideprojekt mellem Aaron Dalbec (ex-Converge) og Damon Bellardo. I starten spillede de under navnet Gateway, men efter at Matt Firestone forlod projektet og Backbones Aaron Bedard kom med som sanger, kom bandet til at hedde Bane. Den første EP kom i 1996 og den det første fuldlængde-studiealbum kom i 1999, 'It All Comes Down to This' hed det.

De to næste studiealbum kom i 2001 og 2005, hvorefter der gik en rum tid inden Bane udgav den fjerde fuldlængde sidste år der hedder 'Don't Wait Up'. Flere EP'er har bandet dog udgivet i tidsrummet mellem tredje og fjerde udgivelse. 'Don't Wait Up' er bandets sidste, og den turne der rammer BETA til efteråret vil også være sidste mulighed for at opleve bandet.

"It's gonna be a little sad not to be the dude from Bane anymore, I really liked that, that was fun for a long, long time. Yeah, we're just like every other band, and at some point we have to stop" fortæller sanger Aaron Bedard til Alternative Press.

Med sig har Bane Code Orange fra Pennsylvania (Tidligere hed de Code Orange Kids). Bandet blev dannet tilbage i 2008 og spiller aggresiv og dyster cutting edge hardcore med et ærbødigt nik til mathcoren. Seneste udgivelse er 'I Am King' fra 2014. Senest Code Orange var i landet var til årets Copenhell.