Awesome Mr. Powerwolf bliver til Redwolves

Awesome Mr. Powerwolf bliver til Redwolves

Det danske band skifter navn for at undgå en sag om krænkelse af rettigheder

Det danske powerrock band Awesome Mr. Powerwolf skifter navn til Redwolves. Navneskiftet skyldes, at det danske hard rock band ikke vil ind i en sag om krænkelse af rettigheder med det tyske powermetal band Powerwolf.

Bandet blev navngivet i 2008, uden at at kende til eksistensen af Powerwolf. I efteråret 2013 købte tyske Powerwolf imidlertid rettighederne til navnet for en 10-årig periode. Awesome Mr. Powerwolf blev herefter kontaktet af det store internationale pladeselskab Nuclear Blast, og danskerne indvilligede straks i at skifte bandnavn.

Forsanger Rasmus Cundell fortæller:

Vi har aldrig kunnet drage nogen fordel af navnet og har heller aldrig forsøgt på det, ligesom vi ikke har været ude for, at der er sket forvekslinger mellem de to bands, der spiller meget forskellig musik, men vi vil skabe venskab og ikke fjendskab, så da Powerwolf og det store, internationale pladeselskab Nuclear Blast henvendte sig til os, indvilligede vi straks i at skifte navn. Sådan et navneskift giver os en masse bøvl og koster os en del penge. Det betyder også, at vi må starte helt forfra med promotion, og så er der en kortere periode, hvor vores musik måske ikke er tilgængelig på eksempelvis Spotify og iTunes. Men når det er sagt, er vi da også lidt stolte over, at Powerwolf og Nuclear Blast har fået øjnene op for os og opfatter os som så stærkt et band, at vi må skifte navn