Corrosion of Conformity
Corrosion of Conformity

Corrosion of Conformity

BETA2300, København S

Officiel vurdering: 9/10

Deliverance – relevant eller nostalgi?

Tilbage i 1994 landede en lille perle af et album på hylderne i alverdens pladeforretninger. Albummet hed Deliverance og bandet hed Corrosion of Conformity. Tre år forinden havde de fået lidt af et gennembrud med albummet Blind, men nu slog de for alvor deres navn fast på den store rockscene.

Bandet udgav siden lidt flere skiver, turnerede med Metallica og forsanger Pepper Keenan fik succes med sideprojektet Down - så meget at han for godt og vel et årti siden, besluttede sig for at koncentrere sig udelukkende om det. 

Siden da har spørgsmålet over dem alle blafret i de globale rock-vinde; Ville Keenan nogensinde vende tilbage til COC, og ville de kunne blive det samme band igen?

Første del af spørgsmålet blev besvaret for nogle måneder siden. Bandet annoncerede, at de i anledning af 20-års jubilæet for Deliverance, ville tage på Revival Tour i Europa, og måske endda også indspille et nyt album i det originale Deliverance-lineup efterfølgende.

Anden del af spørgsmålet skulle et udsolgt BETA på Amager forsøge at få svar på en kold lørdag aften; Har COC stadig en relevant berettigelse på den store scene, eller er det en nostalgisk cirkusforestilling der vil blive hurtigt glemt?

Corrosion of Conformity

Snævre rammer – veloplagt band

Da jeg dukkede op på det lille spillested på Øresundsvej, gik jeg og spekulerede på hvordan fanden i he..... det kunne være, at et så legendarisk band ikke skulle spille et større sted en BETA, der helt proppet næppe rummer mere end et par hundrede mennesker. Scenen er kun hævet tyve centimeter over gulvet, og hopper man en anelse kan man røre loftet - bevares, det er et super fedt sted, men til en COC-koncert? Hmmmm....

Jeg røg min cigaret færdig ved døren og skulle til at gå ind, men så hørte jeg en bekendt stemme. Bag mig stod ingen ringere end selveste Pepper Keenan og sludrede med et par fans. Snakken handlede ikke overraskende om spillestedets størrelse, og frontmanden stemte da også i med et "Yup, it's pretty tiny...!", men han var helt igennem høflig og nød tydeligvis at møde et par danske fans. 

New Zealandske Black Temple varmede op fra kl. 22:00, men det vi alle ventede på var selvfølgelig hovednavnet. Det store øjeblik kom præcis en time senere. I et totalt proppet lokale kom de fire herrer ind på scenen og åbnede med "These Shrouded Temples". Lyden var lidt mudret, og man kunne stort set ikke se bandet, selvom de kun var ti meter væk.

Stemningen var dog nær kogepunktet, og begejstringen i hele rummet var højere end hvad denne anmelder længe har oplevet. Endnu vildere blev det, da bandet røg over i aftenens første nummer fra Deliverance, "Señor Limpio", og herfra blev lyden også bedre. COC var i gang, og de så sig ikke tilbage.

Med et beskedent nærvær fik vi serveret alle deres bedste numre - selvfølgelig mest fra Deliverance, men også de bedste skæringer fra opfølgeren Wiseblood fra 1996, samt et par stykker fra America's Volume Dealer og den stærkt undervurderede In The Arms of God

Undervejs i koncerten fik vi alle en stor tak; "Thank you for coming out and helping us get our shit back together" efterfulgt af konklusionen om, at de ikke havde spillet i Danmark siden 1996 hvor de åbnede for Metallica i Forum. Det sidste blev formuleret som om bandet følte, at de skyldte publikum et "undskyld ventetiden", og herefter diskede de op med klassikere som "Albatross", "Seven Days" og "Vote With a Bullet" i fuldstændig suveræn stil. Aftenen blev rundet af med "Clean My Wounds" inden bandet takkede af og et par hundrede glade fans søgte mod udgangen.

Bedre end nogensinde

Svarene på de før stillede spørgsmål syntes tydelige hos de fleste. Og hos denne anmelder var der heller ingen tvivl. COC var forrygende, og ærligt talt lød samtlige numre bedre end nogensinde før. Det lugtede på ingen måde af, at det bare var nogle halvfærdige gamle mænd, der skulle ud og malke lidt penge på svundne tiders storhed - næ nej, her var tale om et ydmygt band, der helt oprigtigt vil deres musik og brænder for deres fælles passion. Mon ikke de laver en ny skive sammen? Jeg tror det. Og jeg glæder mig! 

Og hvad gælder spillestedet BETA, så æder jeg alle mine ord. Vel var koncerten ikke arrangeret i en stor arena, men der skete til gengæld noget ganske andet og helt unikt; samtlige fremmødte gik hjem med følelsen af, at de havde været inviteret ind i COCs øvelokale som VIP-gæster. Og det er der ikke mange, der kan prale af! Tak for en dejlig aften, og et fedt gensyn med et fantastisk band.

Kommentarer (2)

Japser Loppen

Lasse Jacobsen

Anmelder

Indlæg: 11

Både og...

Hey..
Ja, det er delvist rigtigt. Det jeg dog mener i anmeldelsen, er, at de ikke har spillet i DK siden 1996 med det nuværende lineup. Altså med Pepper Keenan i front... Og der er jo praktisk talt tale om to forskellige bands - et med og et uden Keenan.