Powerwolf 14.10.16
Powerwolf 14.10.16

Civil War og Powerwolf

Pumpehuset, København V

Officiel vurdering: 9/10

Medrivende power-messe i det gamle vandværk.

Med fuldmånen stående højt på himlen bevægede jeg mig igennem København. Himmelsk optakt til aftenens messe i Pumpehuset, hvor Powerwolf skulle stå for dagens seance.

Det er ikke mit første møde med det teatralske power metal-band fra Tyskland. Jeg havde dog ingen minder fra sidste møde, da det var på Wacken Open Air, og det er blevet mig fortalt, at jeg var en kende beruset. Så jeg må betragte dette, som værende min lille Powerwolf-jomfrurejse.

Jeg var ikke alene om at være på jomfrurejse denne aften, for det var nemlig første gang, at Powerwolf aflagde det danske kongerige et besøg. Efter aftenens performance må vi håbe, det heller ikke bliver sidste gang.

Forfærdelig lyd, men de gjorde tilsyneladende deres arbejde.

Jeg ankom midt under opvarmningsbandets, Civil War, optræden, men ud fra, hvad jeg nåede at høre, var dette også okay med mig. Det er meget længe siden, at jeg har oplevet så ringe lyd til en koncert. Alle instrumenter mudrede ind over hinanden, til tiden endda også over forsangerens vokal. Jeg bevægede mig rundt i salen for at høre, om jeg blot stod et dumt sted, men det eneste sted i salen, hvor lyden var ok (ikke god) var helt nede ved baren, bagerst i salen. Det er ikke i orden. Dog virkede publikum underholdt, og det er vel hovedplanen med et opvarmningsband.

Jeg giver ikke Civil War en fuld anmeldelse eller en karakter, da jeg ikke så hele showet.

Halleluja og Amen

Det var, som sagt, første gang, Powerwolf spillede på dansk jord, men ikke et sekund for tidligt. Fra de startede showet med ”Blessed And Possessed” fra deres nyeste udspil, til de sidste toner fra ”All We Need Is Blood”, som blev aftenens sidste nummer, havde bandet salen i deres hule hånd.

Der var moshpit fra første sekund, og dette fortsatte hele koncerten igennem. Og selvom folk ikke deltog i dette, var der konstant bevægelse at spotte. Alle i salen stod enten og sang med, kastede horn eller hoppede. Fedt at opleve et sådan engagement fra det fremmødte publikum, men dette skyldtes et, på alle måder, oplagt Powerwolf. Alle medlemmer i bandet fremviste et imponerende overskud på scenen og en energi, som smittede af på deres fans. De kom langt ud over scenekanten og guidede publikum igennem deres 16 numre lange setliste. Der blev leveret numre fra stort set alle deres udgivelser, dog ikke fra deres debut. En godkendt setliste og man kan altid diskutere, om det ene nummer skulle havde været med, frem for et andet. Det vil nok altid være en smagssag, men det virkede til, på de fremmødte, at valget af de tre ekstranumre måske ikke var helt perfekt. Engagementet fra publikum faldt, og folk blev en smule mere stillestående, men det er kun ét af meget få negative punkter fra aftenens seance.

Lyden under aftenes hovednavn var heldigvis meget bedre end hos Civil War. Alt gik igennem, som det skulle, og det var hverken for højt eller for lavt. Den sad lige i skabet.

Kan man arrangere en messe på Refshaleøen?

En særdeles vellykket aften i power metallens tegn. Powerwolf gjorde fuldstændigt, som de skulle og serverede rigtig god underholdning.

Lad det ikke være sidste gang dette tyske power metal-band besøger Danmark. Måske det kunne være interessant med en messe på Refshaleøen næste år? Der er ingen tvivl om, at Powerwolf ville sætte godt gang i festen.

Set i forhold til bandets optræden, lyd og sceneshow samt evne til at komme ud over scenen og få publikum med i festen, så ender denne anmeldelse i den høje ende af skalaen, uden tvivl. Dette var en vellykket aften

Tilføj kommentar