Brainstorm og Pagan's Mind

The Rock, København K

Mit kendskab til både Brainstorm og Pagan’s Mind kan kun betegnes som værende ret begrænset, dog må jeg sige at den smule jeg trods alt har hørt, er faldet godt i min smag.

Koncerten lå plantet på en tirsdag, men selvom der var gået mønt ind på kontoen dagene forinden, var det så som så hvor mange der havde fundet vej. Det skulle nu ikke holde Pagan’s Mind tilbage, som virkelig imponerede mig med deres symfoniske power metal, der kan betegnes som en blanding mellem Dream Theater og Queenrÿche. Det fremgik tydeligt at de har helt styr på deres sager, og at de i Nils Rue har en fabelagtig vokalist, som tilmed også er en rigtig god frontmand. Ja, hvis vi lige ser bort fra den norske kommunikation, som jeg stort set intet fattede af. Fred nu være med det, for havde han snakket engelsk, skulle der jo nok være nogle som råbte krukke, alt imens han stod der og styrede slagets gang selvsikkert på scenen. Gode var de i hvert fald, og Nils Rue’s til tider overdramatiske stemme, har i mig fået en ekstra fan. Bestemt et band, hvis diskografi, jeg vil tjekke mere koncentreret fremover.

Som et ekstra plus skal det lige nævnes at lyden var ganske god, så tjek dem ud når de vender tilbage til The Rock, i forbindelse med ProgPower der afholdes 31. oktober og 1. november. Pagan’s Mind spiller om fredagen, sammen med bl.a. Anubis Gate og Wuthering Heights. Så bliver det sgu ikke meget bedre!

Tyske Brainstorm har efterhånden en lang årrække på banen, da de blev dannet helt tilbage i 1989, men det var først da den nuværende sanger Andy B. Franck (Symphorce) tiltrådte ensemblet ti år senere, der for alvor kom gang i kludene. Det er der efterfølgende så kommet fem fuldlængder ud af siden 1999. Da Brainstorm indtog scenen, var der kommet lidt mere gang i kludene nede i salen. Tilmed var dette startskuddet på deres igangværende Europa turne, hvor de er ude for at præsenterer sange fra det nyligt udgivet ’Downburst’ album, og der blev lagt sultent ud fra start. Lyden var god og publikum klar på at modtage en fed omgang power fyldt heavy metal. Ligesom Pagan’s Mind, gjorde de et rigtigt godt indtryk, og Andy B. Franck er også en dygtig sanger der leverer varen ganske upåklageligt.

Desværre så jeg mig nødsaget til at gå før tid, idet pligterne kaldte, men ingen tvivl om at Brainstorm styrede, og fortsatte de den kurs jeg måtte forlade, kan der kun være tale om en succes. Så stor ros til begge bands, dem vil jeg med stor glæde gerne opleve igen.