Solisia

Solisia

Bandet Solisia har netop udgivet deres album UniverSeasonS, som vi her på Heavymetal.dk har anmeldt til den fornuftige karakter 80% Her er et interview med Andrea og Gianluca fra bandet

Først, tak for muligheden for at lave dette interview.
UniverSeasonS er det første album af Solisia, vi har anmeldt på Heavymetal.dk og det fik 80 % (8/10).
Her er nogle spørgsmål om jeres nye udgivelse.
Til at begynde med, kan du introducere jer selv til vores læsere på heavymetal.dk?

Andrea: Hej alle sammen på heavymetal.dk og mange tak for den rigtige gode anmeldelse, I skrev om UniverSeasonS.
Solisia projektet startede med en ide af Marcantonio Quinto (d) and Wilson DiGeso (k).
Gianluca kom med i bandet næsten fra begyndelsen og jeg sluttede mig til bandet lige før optagelserne af den første demo "The Film Of My Life".
I 2010 fik vi en aftale med Underground Symphony label, de gav os chancen for at udgive vores første fulde album "Ordinary Fate", den gang havde vi en anden sanger, Marilena Stigliano. Kort efter samme udgivelse, opstod der nogle problemer mellem sangeren og resten af bandet, efter få måneder med diskussioner, valgte bandet at lade sig skille fra Marilena.
Bandet brugte nogle få auditions til at finde en ny sanger, og Roberta Cappone føltes som det rigtige valg. Før optagelsen til det nye album (UniverSeasonS), brugte bandet tid på at øve med Roberta og spille nogle koncerter, for at være helt sikker på den nye forsanger, men nye problemer opstod med Roberta, så vi besluttede hos for at lede efter en ny stemme.
Sent i 2011, blev vi kontaktet af vores ven Elie Syrelia, ideen begyndte egentlig som en joke, men da vi vidste at hun var en rigtig dygtig sanger, fik vi hende til at indspille nogle få sange. Resultat var spændende. Ikke længe efter disse tests, blev Elie den nye sanger i bandet, og vi begyndte at skrive de sange, I nu kan finde på UniverSeasonS, med en ny aftale hos Scarlet Records.

Kan du give os en kort tur gennem albummet UniverSeasonS? Er der et specielt tema på albummet?

Andrea: UniverSeasonS er ikke et koncept album, men der er et hovedtema for albummet, som du nævnte. Det er et tema der ofte er angrebet, men vi ville arbejde med det på vores egen måde. Temaet er mennesket og konceptet af rum/tid relateret til vores egen livserfaring.
Det er noget vi altid har været fascineret af, de ændringer af vores liv igennem tiden og den måde disse ændringer, kan føre dit liv ned af en anden sti.
Jeg tror vi er meget tætte på hinandens liv, hver en af os i de sidste 2-3 år har gennemlevet mange erfaringer, både gode og dårlige. Effekten har forandret vores tilgang til hverdagslivet and den måde vi skriver musik....as seasons change, so our lives change in the univers (fra nummeret Universeasons)

Hvad var jeres inspiration til albummet?

Gianluca: Normalt finder jeg inspiration til min sangskrivning fra en masse kunstnere og albums, men for UniverSeasonS kommer det meste af inspirationen fra, hvad der sket i vores liv før skriveprocessen af albummet. Takket være disse forskellige synsvinkler omkring os, prøvede vi at bruge alle disse følelser nogen af disse begivenheder og situationer gav os.

Hvor godt er albummet blevet modtaget rundt om i verdenen indtil videre?

Andrea: Det ser ud til at albummet er blevet godt modtaget, måske er det virkelig cool…spøg til side. Fra den allerførste dag efter udgivelsesdagen har vi modtaget positive beskeder fra folk over hele verdenen. Scarlet [Records] har hvert fald gjort et flot stykke arbejde, med at promote UniverSeasonS. Vores Facebook side har fået 50% flere besøg på nogle få uger.

Gianluca: Præcis, siden den første dag har vi modtaget en masse beskeder og anmodninger om det nye album. Især fra USA og Japan hvor albummet ser ud til at gå fantastisk. Vi er blevet inkluderet i the BURNNN export charts, og det har virkelig været en overraskelse for os.
Alle disse bekræftelser har været meget tilfredsstillende omkring vores arbejde, og presser os fremad til at blive ved med at arbejde på denne måde.

Hvad var de største udfordringer ved at lave dette album?

Andrea: Vi har ikke haft nogen udfordringer under optagelsen eller skriveprocessen af albummet. Den største udfordring vi har haft, var at finde den rigtige sanger, lige før vi begyndte at skrive de nye numre. Vi splittede fra vores gamle sanger, få uger før vores skrive-sessionstidlinje, og det har været den værste og bedste udfordring på samme tid for Solisia... Den værste fordi vi foretrak at miste sangeren i stedet for at leve med den forkerte; den bedste fordi vi var så heldige at finde Elie, den perfekte sanger, for Solisia.

UniverSeasonS er jeres andet album. Hvordan er det forskelligt fra jeres debut, Ordinary Fate?

Andrea: Mange ting er forandret siden Ordinary Fate, især måden til at forstå vores følelser og få dem indlejret i musikken. Som jeg fortalte før, Gianluca og Wilson er hovedforfatterne og komponisterne, og hvad jeg kan sige er at de er vokset som sangskrivere og også som personer. Denne modenhed, som er ret normal efter et par år, er noget jeg ser og føler, når jeg hører sangene, teksterne og den anderledes fremgangsmåde de har fået i deres liv og musik.

Gianluca: Det er ret uundgåeligt at vores vækst bliver reflekteret i vores sange... UniverSeasonS, det er demostrationen. Vores nye sanger har også gjort en stor indsats, hun skrev de fleste af teksterne og har bragt en ny energi ind i bandets liv. Hun er en meget positiv pige. Jeg vil sige at os alle sammen har givet vores bedste for dette album.

Kan vi forvente at høre mere fra Solisia i den nærmeste fremtid? Er I allerede begyndt at gøre jer tanker om det næste album, og kan I fortælle os om det?

Andrea: Vi har allerede nogen ideer omkring det nye album. Vi kunne godt tænke os at promote det på en bedre måde end dette album. Men det er ikke nemt for et semi-nyt band at komme ud over alle de andre bands. Det er derfor vi allerede starter med at tænke på nye ideer.

Gianluca: Yeah, vi kunne godt tænke os at blive ved med at promote albummet, mens vi skriver nyt materiale. Personligt kunne jeg godt tænke mig at presse vores stil ud over den sædvanlige musik. Vi er de første der er nysgerrige omkring vores sange ahaah vi må se hvad der sker.

Hvad med en tour i Danmark?

Andrea: Det ville være fedt, men det er svært at arrangere... Vi arbejder på nogle små toure i Europa, men det er ikke det bedste tidspunkt for musik-business.

Gianluca: som Andrea sagde... Det ville være fantastisk at spille i jeres land, men det er en smule svært nu til dages.

Er der noget i vil fortælle vores læsere på heavymetal.dk?

Andrea / Gianluca: Tak for alt jeres support, og vi håber at se jer til et af vores shows...

Tak for jeres tid og held og lykke med jeres nye album.

Andrea / Gianluca: Tak for interviewet, all the best!!!