Soilwork

Soilwork

Interview med svenske Soilwork i anledning af deres seneste album The Living Infinites kåring for "Årets Udenlandske Udgivelse 2013" her på heavymetal.dk.

1 ) Læserne af Heavymetal.dk har stemt og " The Living Infinite " er: " International album of the Year" .... Tillykke med prisen... Nu hvor I har erobret alt ... ;-) Hvad er det næste der skal ske?

Tak, det er en ære! Selvom jeg gætte på, at vi alle føler, at vi stadig har et par ting tilbage at erobre i denne verden, før vi går videre til det næste album. Først lidt mere på turne, og så vil vi forsøge at overgå "The Living Infinite"

2) Jeg læste et sted, at titlen på albummet (The Living Infinite) var det første I besluttede - selv før I skrev det første nummer. Hvordan hænger det samme?

 
Björn, vores sanger, levede lige ud til havet på det tidspunkt , og han havde den titel, som er en metafor for havet, og vi besluttede at bruge det som et tema for hele projektet.

3) Ikke mange bands - både inden for rock og metal – laver dobbeltalbum længere. Nu har I gjort det. Når I kigger tilbage.... Hvad er I lært af den oplevelse, og hvis I skulle lave et nyt dobbeltalbum igen. Hvad ville I gøre anderledes?

 
Den kreative proces gik rigtig godt, og vi ved stadig ikke, om det var på trods af, eller på grund af det faktum, at det var et dobbelt album. Men det hele kom meget naturligt. Der er altid et par småting, som man ville gøre anderledes - set i bakspejlet...
Men som helhed er vi alle stadig virkelig tilfredse med det. Og... rock'n'roll har aldrig været meningen, at skulle være perfekt alligevel - i hvert fald ikke efter min mening...

Hvis vi skulle lave et nyt dobbeltalbum…? Jeg vil gætte på at det blev mere eksperimenterende…

4) iTunes har ændret musikindustrien. Nu er kunder i stand til at shoppe og kun købe udvalgte singler. Hvad mente pladeselskabet (Nuclear Blast) om et dobbeltalbum set i det lys?

 
Nuclear Blast mente, det var en god idé, og var med på ideen. Soilwork har alligevel aldrig været et "single-band" så det var ikke noget problem.

5 ) Som et band, er I spredt over hele verden. Men I skrev albummet samlet og som et band. Hvordan var den kreative proces og hvordan lykkes det at få idéer frem og tilbage? og hvordan kan I holde et band med seks medlemmer forenet i almindelighed?

 
De fleste af de grundlæggende ideer blev skrevet hver for sig af medlemmerne af Soilwork, og så har vi e-mailet frem og tilbage. Mig og Björn havde et par mere old-school sessioner, hvor vi sad sammen og løb materialet igennem.
Før optagelserne mødtes vi til en generalprøve et par dage, og så diskuterede vi ideer under optagelsen. Så i sidste ende var alle virkelig involveret i processen.

6) Dine kolleger (aka: rivaler - aka: bedste venner - aka: partners in crime) In Flames ... Ser I stadig noget til dem, og hvordan ser du den svenske melodeath scene lige nu?

Jeg vil tro at In Flames har det fint, og de klarer det rigtig godt. Jeg vil mene, at alle de bands, der oprindeligt blev anset for at være en del af den svenske melodeath scene alle har udviklet sig i helt forskellige retninger. Så jeg ved ikke, om det er relevant at kalde det for en scene længere.

7) Hvis du skulle vælge (.... og du skal du!) . Hvad er det favorit album i 2013? ( Svenske og internationalt - og hvorfor ....)

 
Lissie - Back To Forever, og Bo Kaspers Orkester - Du Borde Tycka Om Mig. Store sangskrivning og bittersøde tekster. Perfekt til modne metal musikere.

7.1) .... Bonus spørgsmålet .. Tak for at besøge Danmark to gange i 2013 ... Btw kommer I til Copenhell i 2014?

Vi ville elske det, så vi vil holde fingrene krydsede!