Six String Slaughter

Six String Slaughter

Det syder inden for dansk metal for tiden. Mange nye navne ser dagens lys og en af de nye hotte navne er Six String Slaughter (SSS). Fredag aften valgte jeg at hive fat i forsangeren Daniel Wilkens over MSN for at sludre om deres nye EP, hvad præcist SSS kan tilbyde den danske metal scene og en masse andre hyggelige ting.

Six String Slaugther, først og fremmesttillykke med EP'en.

Jo tak skal du have...

Hvad bidrager I, efter jeres egen mening, med til den danske metal scene?

Tjah, først og fremmest bidrager vi jo med en EP, der efter min mening indeholder fem stærke og varieret numre, hvor brutalitet og melodi forenes på vores egen facon. Vi har lavet nogle numre vi alle syntes er fede og da vi jo alle har forskellige smag og inspirationer af både den mere moderne form for metal og oldschool, er EPen selvfølgelig også blevet et mix deraf...

Ud fra det kan jeg ikke lade være med at spørge, hvilken genre for metal vil du beskrive SSS som?

Først og fremmest spiller vi jo bare metal. Pga. mine growl, vil mange sikkert sige at det er death metal, men for os handler det ikke så meget om det nu hedder doom, deathmetal, matalcore eller whatever... Personligt forstår jeg ikke hvorfor al musik absolut skal sættes i bås og puttes i kasser... Vi spiller metal, der er til tider både er brutalt, tungt og melodisk. Om folk så vælger at kalde det for det ene eller det andet må folk helt selvom....

Det vigtigste er vel også at I som band, blot er tilfredse med det i laver, om det er death, doom eller en ukendt genre er vel underordnet eller hvad?

Jah, altså vi spiller ikke dansktop, pop eller techno - det er jo tydeligt nok. Vi spiller metal og vælger du at kalde det doom, deathmetal eller noget helt tredje, er det fint med mig... Vi er jo inspireret af hele metalscenen og ikke kun af deathmetal, doom eller hvad vi nu kunne vælge af genre... Vi begrænser ikke os selv på den facon!

På jeres MySpace nævner I, at hvis i er inspireret af nogen er det navne som Kill Switch Engage og Slayer bl. a. Er der nogen navne herhjemme, der har haft indflydelse på jer og jeres sound?

Slayer er de fleste vel et eller andet sted inspireret af. Killswitch Engage er vist mere Søren og Nicholas... Som sagt er vi inspireret af hele metalscenen og skulle jeg personligt nævne nogle danske navne er det alt lige fra Illdisposed, Invocator, Sliced Pimples, Mercyful Fate osv, osv... På den anden side ved jeg ikke om de ligefrem har haft en direkte indflydelse på vores sound. For os er vores sound vel bare Six String Slaughter, som andre bands også har deres sound.

Du nævner at du personligt kan nævne bands som Illdisposed, Invocator, Mercyful Fate som inspirationskilder... Vi har jo på nuværende tidspunkt også en del giganter på den danske metal scene. Hvis jeg hurtigt skulle nævne et par, så Volbeat, Hatesphere, Mercenary og som du selv lige har nævnt selvfølgelig Illdisposed.. Er det disse højder i som band stiler efter?

Vi spiller ikke metal for at blive rige og berømte. Selvfølgelig vil vi da godt ud med vores musik og se hvor langt der rækker, men det vigtigste for os er at spille musik med hjertet som drivkraft og ikke ambitionen om at blive stjerner osv. Vi spiller musik af den simple årsag at vi ganske enkelt ikke kan lade være og fordi vi syntes det er både sjovt og interessant. Selvfølgelig ville det da absolut ikke gøre noget hvis det gik hen og blev stort, men ihvertfald for mig personligt er det ikke en ambition i sigselv. Det skal bare være sjovt og interessant.


Hvordan er det så i den danske metal verden? Hvor svært er det, at blive "hørt"/"opdaget" og hvor stort er markedet? Kunne tænke mig til det var en del nærmere som pop band, i og med radiostationer lidt hjælper dem på vej...

Der er jo rigtig mange fede bands i Danmark af høj kvalitet og der er ingen tvivl om at man skal leverer varen og virkelig være på, for at være med hvor det er sjovt, så det er bestemt ikke pisse let og lige til. Man skal virkelig gøre sit hjemmearbejde ordenligt og skille sig lidt ud for ikke at drukne i mængden. Jeg ved sgu ikke om det ligefrem er nemmere at spille i et popband... For at sige det lige ud, så er jeg også pisse ligeglad. Popmusik siger mig ikke en skid og rager mig en bajer.

Hvor langt ville i så gå for at få opfyldt jeres ambitioner?

Vi er selvfølgelige klar til at gøre det der skal til for at få vores musik ud og for at nå de mål vi sætter os henad vejen efterhånden som projektet skrider frem...

Har i sat jer nogle mål allerede nu?

Først og fremmest prøve at få vore musik udgivet. Derefter ser vi hvad det bringer og hvad der sker... Vi er ved at få lavet en lækker MySpace side, så vi også kan præsenterer os på en ordentlig måde.

I er jo også alle sammen folk der kender lidt til metal branchen. Du trækker vel også en del på din erfaringskonto, her tænker jeg på den erfaring du har gjort dig i bandet "deadecated"?

Ja, selvfølgelig. Jeg er jo stadig med i Deadicated... Søren og Nicholas har jo også en fortid i Corpus Mortale, så vi kender jo, som du selv nævner, branchen og det har selvfølgelig også givet os alle noget erfaring vi hverisær kan bidrage med. Det er der ingen tvivl om!

Tror du newcomers har svære i dag ved at slå igennem eller tror du Danmark er blevet mere "modtagelige" for denne genre hvis man kan sige det sådan?

Jeg tror bestemt ikke at det er blevet nemmere... Som jeg sagde tidligere, så er der masser af kvalitet på den danske scene og det tror jeg bestemt også smitter af på publikum. Jo mere kvalitet der findes i Danmark, des mere kvalitet kræver publikum vel også. Det vil i hvert fald være det mest naturlige! Der findes jo selvfølgelig også andet end det danske marked, men det gør selvfølgelig ikke kvalitetskravene mindre!

Ja vi er jo naboer til to lande der virkelig skyder mange navne frem. Her tænker jeg Tyskland og Sverige...

Deutschland über alles... Ja, selvfølgelig! Det er jo to giganter du nævner rent metalmæssigt. Se bare på alle de festivaller der findes i Tyskland. Det er kæmpe stort dernede og selvfølgelig også i Sverige!

For lige at gå et par skridt tilbage, så kunne jeg godt tænke mig at spørge dig, er det ikke svært at arbejde både med "Six String Slaughter" og "Deadicated"? Bliver der prioriteret?

Nej, det er ikke noget problem, da Deadicated og Six String Slaughter arbejder på hver deres måde. Søren har jo Six String Studios, hvor han og Nicholas laver numrene, som jeg så får tilsendt og skriver teksterne til, mens vi laver Deadicated materialet sammen i øveren. Når jeg skriver tekster til Six String Slaughter er det selvfølgelig det der prioriteres og når jeg øver med Deadicated er det selvfølgelig omvendt.

Hvordan kom navnet Six String Slaughter egentlig frem?

Det var noget Søren fandt på, længe inden jeg kom med i bandet!

Så hænger vi sku ikke dig op på det…

Hæhæhæh tak tak

Hvad kan vi forvente os af Six String Slaugther i fremtiden og skal vi forvente at se jer rundt omkring på de forskellige koncert steder?

Vi er pt. i gang med at lave nye numre og vores management CBBM ser på hvordan og hvorledes vi skal have udgivet vores musik, så vi håber da at der på et givet tidspunkt udkommer et Six String Slaughter album. Mht. koncerter, er det ikke noget der ligger lige om hjørnet. Vi er jo kun tre, hvor Søren tager sig af alt på strenge og Nicholas trommer, så til den tid skal vi bruge en sessions guitarist og bassist, så det ligger ikke lige foran os. Vi koncentrer os om de nye numre, som delvist er indspillet og som jeg er i fuld gang med at skrive tekster til.

Jamen tusind tak for din tid. Som afslutning kunne jeg godt tænke mig at hører om du havde noget på hjertet til læserne på www.heavymetal.dk?

Ja! Støt op omkring heavymetal scenen. Læs heavymetal.dk hver dag, nyd livet, tag på Wacken den første weekend i august, check Six String Slaughter ud og pas på med at blande snaps, øl og Unterberg... Det kan ende galt! SKÅL!

Kommentarer (4)

SKH

Indlæg: 5

Bare lige for at undgå

Bare lige for at undgå forvirring eller noget, så er det jo altså et billede af Deadicated der er tilknyttet interviewet...

MGS

MGS

Indlæg: 180

Ja, det beklager jeg. Jeg kan

Ja, det beklager jeg. Jeg kan således konstatere, at Google var ikke min ven, da jeg søgte på Six String Slaughter. Hvis der eksisterer et bandbillede af SSS, så send det fluks til promo@heavymetal.dk, så vi kan få det rettet.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

indtil videre har jeg rettet

indtil videre har jeg rettet det til coverbilledet fra deres EP ud fra ønske fra Daniel Wilkens selv

metalfreak

Tidligere anmelder

Indlæg: 27

har lige hørt sangen 'Natural

har lige hørt sangen 'Natural Punishment' og det lyder fanme da skide fedt!!!