One Machine

One Machine

Interview med forsanger Mikkel Sandager fra One Machine.

I har fået gode anmeldelser hele vejen rundt af jeres debutalbum "The Distortion Of Lies And The Overdriven Truth". Fortæl lidt om tilblivelsen af albummet.

Processen har været lang og der har været mange bump på vejen. Der har været udskiftninger af medlemmer og det har gjort det til lidt af et puslespil. Vi har f.eks brugt tre trommeslagere undervejs før vi fandt den rigtige. Raphael Saini indspillede albummet, men sprang fra da han blev tilbudt en plads i Iced Earth, men nu er vi samlet og er en fast kerne.

I dag består bandet af Steve Smyth (Testament, Nevermore, forbidden med flere), Mikkel Sandager (Mercenary) på vokal, Jamie Hunt (Biomechanical) guitar, Tomas "O’Beast" Koefoed (Mnemic) på bas og Michele Sanna på trommer.

Du synger anderledes i forhold til hvad vi kender fra din tid i Mercenary.

Ja, det er rigtigt. Det er noget helt andet. Da vi begyndte at indspillede hoppede jeg med det samme ind i den sædvanlige gamle Mercenary rille - og sang som jeg plejede. Her var Steve Smyth hurtigt ude og fortalte mig at vi skulle gen-opfinde min stemme.

Pludselig skulle jeg lære at råbe og bruge min vokal anderledes. Det har været en gyser for mig, og derfor også meget spændende at læse anmeldelserne. I Mercenary kendte jeg efterhånden rutinen, og også hvordan det blev modtaget. I One Machine er der til tider kun én stemme, hvor der altid i Mercenary var flere stemmer oven i hinanden. Det er er næsten som at skulle synge i badet for første gang igen.

Genreopdeling er en helt disciplin inden for metallen. Der er mange stilarter på albummet. Hvor befinder I jer henne?

Det er et godt spørgsmål. Der er mange elementer på pladen. Mest gennemgående er nok mest thrash, men også almindelig heavy metal. Min stemme er også brugt på mange måder, Men thrash er nok den bedste beskrivelse.

I spillede for første gang i starten af februar i Randers. Hvordan kom det i stand?

Jeg kender arrangøren - Morten - helt tilbage fra 2006. Vi har optaget et par videoen sammen da jeg var i Mercenary. Vi skrev tilfældigt sammen tilbage i november, hvor han spurgte om vi ville spille på Midwinter Meltdown festival - og headline. Det luftede jeg med de andre i bandet, og det passede fint med udgivelsen af pladen, og praktisk gav det også god mening, da vi vidste at bandet ville være samlet på det tidspunkt. Endelig var det også en fin koncertstørrelse, siden det nu var første gang at vi skulle optræde foran et publikum. Så alt i alt gav det hele god mening - og det gik i øvrigt rigtig fint.

Hvordan holder i sammen som et band. Der er medlemmer fra både USA, Danmark og Italien?

Vi bruger nettet rigtig meget, og holder en masse Skype videomøder og koordinere frem-og-tilbage. Steve er bosat i London og holder sammen på det hele.

Navnet One Machine. Hvordan kom I på det?

Det kommer fra nummeret af samme navn. Først hed vi Firehead... Men det var for firser-agtigt, og så gav det god mening med bandnavnet One Machine.

Vi vil gerne se jer live. Er der planlagt noget?

Ikke endnu. Men det har hele tiden været mening at vi skulle ud. Forhåbentlig kommer vi rundt til en 4-5 byer i Danmark. Men endnu er der ikke planlagt noget. I første omgang skal vi lige have albummet ud. Men vi glæder os til at komme ud og spille.