One Machine

One Machine

Heavymetal.dk er stolte over, at kunne bringe et ekslusivet interview med forsangeren Mikkel Sandager (ex-Mercenary) fra det kommende band One Machine som en af de første. Læs med her og bagefter vil du med næsten 100% sikkerhed sidde med en spænding af dimensioner på hvad One Machine kan tilbyde.

One Machine

Interview med Mikkel Sandager (forsanger)
Udført af Witchstar

Først og fremmest, tak fordi du havde tid til at tale lidt med Heavymetal.dk omkring One Machine, et nyt projekt hvor du selv er forsangeren.

Selvfølgelig Det er jeg altid klar på og det er jo også ved at være nogle år siden jeg sidst har haft noget spændende at fortælle ... om musik i hvert fald

... og vi er en del som har ventet med længsel. Kan du fortælle kort, hvad er One Machine for en størrelse?
Hvilken genre bevæger vi os inden for?

hmm ja jeg kan prøve. Det er helt klart i Thrash genren. Hvis jeg skal sammenligne med det jeg kommer fra (og det er vist det nemmeste) kan man sige at vokalarbejdet selvfølgelig tager sit udspring i Mercenary fordi det er det jeg har lavet i ti år. Men tempoet er en anelse opskruet i forhold til det. Vokal arrangementerne er meget simple. Vi har virkelig forsøgt at fokusere på melodierne i sin enkelthed, og ikke at forsøge at pakke noget ind i 45 vokallag. Noget der har været en stor udfordring for mig ha ha ha

Selve din egen rolle i projektet vender vi tilbage til senere, men kan du fortælle lidt om One Machine, her tænker jeg lidt fra idé til skabelsen af bandet

Det er et projekt som Steve har arbejdet på i en del år sideløbende med alle de andre projekter, han har haft kørende, og nu følte han tidspunktet var kommet til at køre det lidt videre. Han har stille og roligt arbejdet med sangene og jeg tror der var en fem seks stykker da vi startede ud (tidligt i 2010). Han har længe haft drømmen om at skabe sit helt eget band (som ikke var et soloprojekt). Han og Jamie har været i gang med at udvikle sangene i nogle år, og efterhånden som tiden gik og der blev flere og flere numre, skulle de finde de folk der skulle være med. Så man kan sige at da jeg hoppede på i 2010 var der faktisk allerede fem seks numre, som vi tilpassede vores forskellige ideer. Men det skulle vise sig at blive lidt af en udfordring at finde de rigtige musikere. Vi har haft tre trommeslagere og to bassister undervejs i processen, og det er også grunden til at det har taget lang tid at få gjort det ordentligt færdigt. Vi har haft folk der var med og så hoppede fra fordi deres kærester/ koner ikke kunne overskue at undvære dem når vi skulle af sted, og så har vi haft en bassist der faktisk havde indspillet det meste af pladen, for så pludselig at konvertere til Jazz og hoppe fra.

Interessant. Når du siger Steve, så snakker vi Steve Smyth, manden der har været aktiv i bands som Forbidden, Nevermore, Drangonlord mm. En talentfuld herre må man sige. Ud over at ville starte sit eget projekt, ved du så hvad hele hans tanke om bandet har været? Skulle det være over et fast tema rent lyrisk eller hvordan?

Hmm jeg tror ikke der har været et fast tema, men han har helt klart haft en ide med musikken og den retning han ville tage den. Ja han er en meget talentfuld herre, og det er stort at få lov til at arbejde med ham. Meget spændende fordi han har prøvet så mange ting og spillet med så mange pisse seje mennesker Men han har haft et udgangspunkt med de fleste af sangene i forhold til temaer, lyriks osv., som jeg har fået lov til at spille rimeligt frit med. Det hele har udviklet sig til at blive en smule samfundskritisk på den fede noget, lige fra det Det Arabiske Forår til sange om verdens forfald og et enkelt covernummer er det da også blevet til.
Samlet set tror jeg han har haft et stort ønske om at etablere sit eget "band"… Altså ikke noget som han var en del af men som var hans eget.

Han må være en ildsjæl for projektet, når man tænker over den tid det har taget fra tanke til hvor I er nu. Især også med de udskiftninger I allerede har haft inden første udgivelse. Hvis vi tager fat i det mennesker som nu er deltagende i One Machine, kan du så sætte navn på disse herrer?

Hmm ud over Steve Smyth er der Jamie Hunt, der kommer fra det meget tekniske Biomechanical. Han er en fantastisk guitarist, virkelig teknisk fantastisk, så han passer perfekt sammen med Steve fordi de kan udfordre hinanden.
Så er der Raphael Saini, der indtil nu ikke rigtig har gjort en profil af sig, men vi blev alles ammen meget imponerede, da han sendte sine audition videoer fra Italien. Han sparker røv og så har han en ung energi og frisk og uspoleret tilgang til det at spille musik, der er meget forfriskende for sådan nogle gamle røvhuller som vi andre er ha ha ...
Sidst men ikke mindst har i Tomas "Obersten" der jo for de fleste danske metalhoveder er et meget kendt navn, og han var den første jeg tænkte på da vi stod uden bassist. Et rigtigt powerhouse og en mega kreativ sjæl, der har rigtig mange cool og spændende ideer omkring musikken og video og cover... hele processen egentlig.

En yderst spændende sammensætning af talentfulde metalhoveder må man sige. Jamie Hunt som har fokuseret på den mere Progressive Groove metal, Tomas "Obsersten" som i Mnemic har været over i den mere Industrial metal afdeling. Dig selv fra Mercenary, som er en herlig mix af Death, Power og Thrash. Det er talenter fra mange forskellige genre inden for metallen. Ved du hvorfor Steve har skudt SÅ bredt i udvælgelsen?

Jeg tror hele tiden udgangspunktet for Steve har været at få så meget diversitet som muligt ind i alle rollerne i bandet, så der ikke rigtig var restriktioner på hvad vi kunne og ville gøre i musikken, både stilmæssigt og teknisk. Det har været en rigtig spændende oplevelse at se, hvordan musikken har ændret liv og retning hver eneste gang vi har fået et nyt medlem med.

Lad os vende tilbage til din egen rolle i bandet. Kan du fortælle lidt om din indflydelse fra du startede tilbage i 2010 og frem til nu?
Ligeledes forsøge at forklare hvorfor netop DU blev udvalgt som forsanger?

Til at begynde med prøvede jeg meget at passe ind i de forestillinger som jeg kunne høre han havde omkring stilen. Det var en meget underlig tid fordi jeg ikke rigtig vidste hvem jeg skulle forestille at lyde som om, fordi jeg havde lavet og haft et helt bestemt og relativt fast defineret billede af hvem jeg var musisk. Så jeg prøvede at hoppe på båden og passe ind så godt som jeg kunne og egentlig bare lade mig rive med i hans ideer. De første to demoer jeg lavede (som egentlig var min audition) var fuldstændig efter hans visioner og melodier, og jeg indspillede dem oppe i vores lille lejlighed i vores stue med min bror (Morten Sandager -Pretty Maids ) som teknikker. Efterhånden som jeg blev en mere indgroet del af bandet og vi havde flere og flere sange og ideer udvekslet imellem os, og det at jeg fik lov til at lave meget selv, blev jeg mere og mere tryg ved hvem jeg var i denne sammenhæng. Specielt i 2012 har vi virkelig haft en god arbejdsproces, der har udviklet min egen stil i en helt ny retning. Jeg har indspillet alle numrene tre gange hen over de sidste år, fordi det skulle være bedre og bedre og jeg hele tiden udviklede min vokalstil. Så vi har været nødt til ligesom at spole de gamle sange tilbage og starte forfra, fordi der var en ny retning som vi ville have med i de ældre numre også. Det har været stort at jeg har fået lov til også at hive mit eget tekst univers ind i denne sammenhæng også.
Hmm det er sku svært at svare på hvorfor det lige blev mig, men jeg tror det hænger sammen med, at jeg har flere forskellige vokalstile jeg kan trække på (clean, scream, og nu råbevokal :-)) Det har været en enormt udviklende rejse for mig rent teknisk og jeg tror også han (Steve) ville have en sanger, der havde modet til at prøve noget nyt, og det havde jeg på det tidspunkt. Jeg er virkelig trådt udenfor min såkaldte comfort zone i dette projekt og det er meget angstprovokerende lige nu, fordi jeg synes min stemme er så nøgen i forhold til hvad jeg har været vant til før.

Nu har jeg personligt fuldt dig fra din første Mercenary udgivelse og frem til din afgang fra bandet. Uden at det skal lyde rosenrødt og sukkersødt, så har jeg altid fundet din sangteknik til at være eminent og med en enorm spændevide. At du nu finder dig på, ja gyngende grund giver et rigtig godt billede af, at Mikkel Sandager er en djævelsk dygtig sanger der ikke dvæler ved de faste trygge rammer. Glæder mig utrolig meget til at hører jeres debut når den rammer gaden.
Du har nævnt det lidt, men hvor stor medindflydelse har du haft på hele projektet og selve tekstskrivningen?

Du har ret. Når man begynder at føle sig for sikker på sit instrument bliver man doven og går i stå. Så går der standardproces i det hele. Ja jeg er gået fra at kunne synge rent og skrige hysterisk (alla Firesoul sangen) til at kunne synge med let distortion og rent faktisk growle ha ha
Ja jeg er også meget spændt på det men som jeg skrev også lidt bange for det Min egen medindflydelse er blevet større og større som vi har bevæget os igennem sangene. I løbet af den sidste halvdel af 2011 og det meste af 2012 har vi virkelig haft et vildt samarbejde, hvor jeg har fået "råsange" med programmerede trommer og guitarer og intet andet. Måske en løs ide om teksthandling eller en enkelt melodiide og så har jeg udviklet sangen derfra.

Det må være en ære at en person som Steve har sådan en tiltro til en kunne jeg forestille mig?

Ja det er vildt. Det var en vildt oplevelse den første gang jeg var i London for at øve de første tre numre med Steve og Jamie. Et øvelokale ude midt i det Engelske landskab og så står man der og øver med Steve Smyth ha ha surrealistisk...

... ja surrealistisk og vel et mega klap på skulderen?

Ja sku da!

I torsdags smed I så den første teaser online til One Machine, hvor man kan hører lidt af i hvilken retning I bevæger jer i. Kan du fortælle hvordan reaktionen har været på denne lille bid af dette projekt indtil videre?

Ja det har været helt vildt igen at være i fokus på den måde. Det har jeg ikke været vant til i tre år, men reaktionen har været så utrolig positiv. Det har været ligesom at komme hjem til en god gammel ven, og oven i købet føle sig velkommen. Det er vi alle sammen meget taknemmelige over. Og jeg var inde og kigge på youtube for lidt siden og her lidt over et døgn efter den blev gjort offentlig har den haft 1700 views allerede. Vanvittigt! Men jeg kan forstå hvis folk har svært ved at danne sig et billede af musikken ud fra de to minutter, men den mening folk alligevel har kunnet danne sig har været utrolig positiv.

Hold da helt kæft, ja det må man sige er en del... Og tillykke med det. Mange sidder nok og tænker hvornår kommer dette debut udspil så på gaden. Kan du løfte sløret en smule?

Jeg kan i hvert fald fortælle om hvad vi planlægger og hvad vi mangler Vi er lige ved at beslutte hvem der skal mixe pladen og der er tre rigtig spændende fyre i spil Det kommer til at ske indenfor en måneds tid og så skal vi jo have et label til at udgive den Forhåbentlig indenfor et par måneder vil være et forsigtigt sats.

Det lyder godt. En sidste ting, er der noget du vil fortælle læserne om One Machine, som du tænker, er af relevans?

Ja jeg vil gerne dele lidt om sidst vi var samlet i London i August, som faktisk var den første gang vi alle sammen var samlet rent fysisk var den mest utrolige oplevelse af sammenhold og vilje til at få dette projekt til at lykkes. En følelse jeg ikke troede vi ville kunne opnå så hurtigt. Det føltes simpelthen bare rigtigt og hvis vi kan lykkes i at få den stemning med på scenen skal det nok blive et super fedt live show. Live showsene er jo det vi alle sammen ser frem imod.

Er der allerede nu aftalt shows?

Nej der er ikke konkrete shows planlagt men vi har fået et par festivaltilbud som vi overvejer og så er jeg sikker på at der nok skal komme en tour så snart pladen er ude. Jeg har en plan om mindst at lave tre fire shows i DK i forbindelse med sådan en tour. Aalborg, Aarhus, Herning, København kunne være gode bud

Lyder rigtig fornuftigt. Vil se frem til at opleve og anmelde jeres shows når de rammer København og ligeledes se frem til at hører jeres debut og med jeres accept, så anmelder vi den selvfølgelig også

Jeg skal nok sende en kopi så snart den lander. Jeg vil også gerne lave release events i et par byer når pladen kommer.

Super. Du skal have tusind tak Mikkel fordi du valgte at snakke lidt med Heavymetal.dk og give os og læserne et indblik i det nye kommende projekt One Machine. God vind med projektet fremover.

Tak tak og tak for interessen Jeg gir en pils næste gang vi er i KBH

og jeg holder dig på ordet…

Tilføj kommentar