Night of the Black Attack interview - Sinnrs

Sinnrs

I forbindelse med deres kommende koncert til Night of the black attack 4, har vi fået os en snak med den mystiske duo Sinnrs! Vi snakker bla om deres debut, det at være en duo, deres koncert på Copenhagen Metal Fest og om deres kommende album!

Hvorfor ”Sinnrs” og ikke Sinners? 
Vi kan lide navnet, og ville gøre det unikt, så det passede til os. 

I har jo lige spillet på Copenhagen Metal Fest – hvordan var det at være med til at starte en ny festival? 
Et super initiativ fra arrangørernes side. For vores vedkommende var det professionelt hele vejen igennem, fed opbakning fra publikum – så generelt et rigtig godt arrangement. 

I skal jo spille til Night of the Black Attack 4 – hvad kan de, der ikke så jer til CMF, forvente? 
De kan forvente et show med en stærk energi og masser af input til sanserne.   

Profound er lidt over et år gammelt, og fik jo virkeligt gode anmeldelser, så er I så småt i gang med at skrive noget nyt eller…?
Vi er i fuld gang med at skrive nyt materiale og et halvt album er klart allerede. Vi planlægger en singleudgivelse fra kommende album her i starten af 2020.  

Hvorfor lige en niche som black metal? Hvad var det, der lokkede jer mod den genre?  
Et af de bands, der inspirerede os henimod black metal, var Dissection, da de kom ud med Storm of the Lights Bane. Dette var ikke rendyrket black, men en blanding af flere metalgenrer. Sinnrs er jo heller ikke rendyrket black, men det er en meget vigtig del af det, vi gør, og det vi laver. Vi lægger os ikke fast på en decideret genre, da vi som musikere udvikler os konstant. Uanset hvilke veje, vi finder på at gå, vil black Metal ALTID være repræsenteret som en vigtig faktor. Og den vil altid være en stor del af Sinnrs.  

Black metal har jo udviklet sig en hel del de sidste par år. Hvad tænker I om genren? 
Når man taler om black Metal i dag, så er det ikke kun en enkelt genre. Grænserne mellem metalgenrerne er blevet mere flydende med tiden. Antallet af bands indenfor black metal er steget eksplosivt gennem årene, og ligeledes er der kommet subgenrer til. Black metal er ikke længere en lille subkultur indenfor undergrunden, men bliver i dag dyrket på et højt plan over det meste af verden. Mange flere har fået øjne op fra genren.

Hvad tænker I om den danske metalscene anno 2019? 
Hvis man tænker tilbage på den danske metalscene for 10+ år siden, så var det primært old school death metal. I dag er der kommet flere bands til, som har bevæget sig ud i andre genrer og derved været med til at viske grænserne mellem genrerne ud. 
 
I er jo en duo, også når I spiller live. Hvad var årsagen bag det valg, og hvordan påvirker det jeres shows?  
Det har været et spørgsmål, der har fyldt meget hos os begge to. Og vi har vendt det mange gange og derudover lyttet til, hvad folk har sagt, og hvad der fungerer. Nogle mener, det ville fungere bedre udadtil som fuldt band, og andre synes, det er fedt og anderledes med en duo. Vi er stadigvæk ikke nået til en konklusion i forhold til, om vi fremadrettet skal være en duo eller et fuldt outfit. Det er både et spørgsmål om kemi & kompetence. Men det kommer aldrig nogensinde til at afholde Sinnrs fra at spille live. Det vigtigste for os vil altid være at komme ud og optræde og levere et godt show for publikum.
Det med kun at være to, gør en masse benarbejde (i musikprocessen) til en meget overskuelig proces. Men har også en flipside. Det er lidt af et paradoks. Der er ting, der er mere besværlige: Logistik, hvad der fysisk kan være muligt, på og væk fra scenen.  
Vi benytter backtracks til vores koncerter. Vi har snakket meget om, hvordan fremgangsmåden skal være, og hvordan vi vil præsentere vores musik. For os er det et væsentligt redskab, som vi bruger for at skabe den stemning, som vi har lavet på albummet og vil gengive for publikum. Vi ville ønske, at Sinnrs kunne performe med et kæmpe ensemble, men tid og råd. Vi tror på, at folk, der kommer for at se og høre os, lægger ligeså mange sanser i musikken som i perfomancen.   

  
Når I nu ”kun” er to, hvordan er arbejdsfordelingen så i forhold til sangskrivning og komposition? 
Nero laver alt musik og tekstforfatning. Men Maestus (udover at være maskinen) er ligeledes en stor del af at arrangere det og stykke det sammen. 
 
Hvordan ser fremtiden ud for Sinnrs? 
Forhåbentlig flere koncerter i både ind- og udland. Der bliver arbejdet intenst med nyt materiale, som vi glæder os til at præsentere. Musikvideo skulle der også gerne komme. Vi har lige fået en merchandise-aftale i hus, som snart er tilgængelig. Så fremtiden ser travl ud, men pt. ser vi frem til at give den max gas til Night of The Black Attack 4.0.