Justin Hate

Justin Hate

Heavymetal.dk har fået sig en snak med et par af gutterne fra det københavnske metal-band Justin Hate. Forsanger Kim Rock og guitarist Mads (aka. Mørkets Fyrste) har svaret på vores spørgsmål om bla. deres ep Wandering Deathbrid, der udkom i starten af året, og den nært forestående Northern Apocalypse-tour – læs med her.

Justin Hate

INTERVIEW

Hvordan vil I beskrive jer selv som band?

Mads: Udgangspunktet for bandet var, at stilen sku' være noget new school hardcore/metal. Det sku være med en lidt groovy, loose, uden at være sloppy og hurtig energi, der sku være det primære, dog uden at gå i små sko sådan rent genremæssigt. Vi er også endt med at komme ganske vidt omkring, dog vil fremtiden bringe en mere aggressiv feeling.

Kim Rock: Udgangspunktet i bandet var også, at det skulle være et live band. Noget musik der var fedt at spille live, men også at lytte til live.

Hvad er historien bag jeres bandnavn?

Kim Rock: Tja bandnavnet Death var jo ligesom taget så … Nej, der er egentlig ikke nogle dybere mening eller fed historie til navnet. Til at starte med ville jeg ha' kaldt os Just In Hate. Når man siger det hurtigt lyder det som Justin Hate, og det har bare hængt ved. Det er ikke det cooleste bandnavn, men det er nemt at huske.

Mads: Jeg blev ikke rigtig spurgt.

Som nævnt har I netop udgivet "Wandering Deathbird" – hvad er jeres tanker og idéer bag albummet, inklusive selve titlen

Mads: Mht. titlen har Rocken skrevet lyrikken, så den del vil jeg overlade til ham. Vi har tidligere lavet en demo med 5 numre, sådan mest for at få numrene i kassen og som en band-erfaring rigere. Med Wandering ville vi gøre en indsats for at få et færdigt produkt, som repræsenterede bandets musikalske ståsted og hvor det favner, en vifte af numre, som vi spiller dem live uden for meget gejl, noget vi ku' sende videre og få noget feedback på.

Kim Rock: Mht. titlen, så bygger den på en overtro, hvor Wandering Deathbird i visse folkemunde er betegnelsen for møl. Ifølge overtroen varsler den død og ødelæggelse når luften fyldes af dem. Dette tema syntes vi var en meget passende titel til en plade der omhandler disse emner.

Hvilke bands, musik eller andet bliver I inspireret af?

Kim Rock: Da jeg ville starte dette band, var min inspiration helt klart præget af den pro-apokalyptiske 90'er hardcore scene med bands ala Arkangel, Day Of Suffering, All Out War, men også nyere bands som All Pigs Must Die ... Inspiration kommer mange steder fra, ikke kun i musik.

Mads: Det ved jeg sgu ikke rigtig, festivaler eller generelt gode oplevelser kan få mig i et produktivt mode, men det er svært at konkretisere. Det kan være alt muligt, der lige bliver startskuddet til et riff eller et helt nummer.

Hvilken musik hører I selv?

Mads: Jamen ... jeg kan sagtens bare gå og høre radio med diverse pop-rock-whatever kunstnere, og synge med på hele lortet. Indenfor for 10 minutter hjemme kan jeg ha' hørt All Pigs Must die, Dark Fortress, Amy Winehouse og Puccini i en medley. Mere præcist bliver det ikke.

Kim Rock: Jeg lytter sgu til en del, men en genre jeg nok lytter mest til, er nok sludge, doom, stoner.

I er jo selv et københavnsk metalband – hvordan vil I beskrive undergrundsmetalscenen dér?

Kim Rock: Jeg synes der er en masse gode kræfter på den københavnske scene. Dels er der dem der støtter og hjælper undergrundsscenen, og giver mindre bands spillemulighed, såsom Riot Concert og Projekt Underdog, men også metal sites som jer selv, der viser interessen for bands som os. Det er jo prisværdigt.

Mads: Der er en masse fede bands og projekter ude i øvelokalerne, som jeg syntes der mangler at få noget opmærksomhed og anerkendelse. Det er ikke fordi jeg ser os som helt unikt band, men der er sgu for mange bands, der lyder ens. Både genremæssigt og lydmæssigt. Jeg synes at der til tider mangler noget der gør, at jeg kan differencere mellem de forskellige bands ... Igen, der er rigtig mange fede bands og projekter i København, og resten er min mening, og den står for helt egen regning.

Hvad synes I adskiller jer fra de andre undergrundsmetalbands?

Mads: Altså jeg vil sige, at vi på ingen måde har haft ambitioner om at lyde originalt, det var aldrig målet, i så fald er metal ikke genren. Det er selvfølgelig ikke en særligt sælgende udmelding, men jeg vil da sige at jeg ikke hørt nogle, der spiller så blandet som os, og som stadig bibeholder den samme feeling – og så er vi generelt bare lidt federe end de andre.

Kim Rock: Ja, selvtilliden har aldrig fejlet noget hos Mørkets Fyrste ... men nej, vi er ikke her for at lave den dybe tallerken dybere, og som Mads siger, så syntes jeg ikke vi ligner mange andre danske bands, men det må I som lyttere vurdere.

I sensommeren skal i på danmarksturné som en del af Northern Apocalypse. Er det noget I har lyst til at fortælle lidt om?

Kim Rock: Det bliver pisse fedt at skulle ud og spille sammen med de fantastiske drenge i Barricade og Electric Hellride. Vi tager en håndfuld sprit nye numre med, som vi glæder os rigtig meget til at få præsenteret. Vi kan jo kun opfordre folk til at møde op hvor vi spiller. Vi er tre intense, energiske live bands, der kun har ét formål – at feste med alle dem der møder op. Så kom og fest med os, og få muligheden for at se tre opkommende bands.

Mads: Ja, det skal blive sjovt og interessant at komme udenfor bygrænsen, måske lige voldsomt nok at kalde det en DK-turne.

Kim Rock: Der arbejdes stadig på at få flere shows i hus, så vi kommer så vidt omkring som muligt. Så Hr. Booker, kontakt os, hvis vi ikke allerede har fat i ørene på dig.

Hvad vil I gerne opnå med Justin Hate – har I en situation som I ser jer selv i og tænker "Det her er det vildeste nogensinde!"?

Mads: Vi har ikke som band sat os et overordnet mål, world domination vil vi selvfølgelig ikk' sige nej til, men stadion rock, just for once, ku' være en stor oplevelse. Vi er jo ikke fem knægte, som lever blindt i troen, med alder kommer ansvar og så bliver det stramt med et folkevognsrugbrød og et europa-kort. Vi regner med Copenhell næste år, hvor Wacken eller lignende ville være cremen/drømmen.

Kim Rock: Det at spille musik er på lånt tid. Lige pludselig er det overstået. Så for mit vedkommende handler det om at skabe som mange oplevelser som muligt. Hvad det så byder på, det må tiden vise.

Hvad har I af planer for den nære fremtid?

Mads: Planen er at komme i studie til efteråret og indspille en full-lenght, nogle flere shows, måske få nogle gode opvarmnings-tjanser.

Kim Rock: Tja, det er vel det. Planen er også, at den kommende plade kun udkommer på vinyl.

Har I en sidste kommentar til heavymetal.dks læsere?

Kim Rock: Find os på Facebook og bliv en Hater, og kom ud og se os, det vil I ikke fortryde ... Vi giver en Wandering Deathbird cd!

Tilføj kommentar