Interview med Søren Crawack

Archangel by Claus Westh Ljørring

Vi har taget en snak med Søren Crawack og hans nye band Archangel, som blandt andet tæller medlemmer fra hedengangne Impalers. Bandet udgiver den 31. oktober deres første single ”The Violent Death”, der kommer til at indeholde tre sange.

Lad os starte med at høre, hvem der helt præcist udgør bandet Archangel.
Det er bassisten Kenneth Frandsen, trommeslageren Rasmus Kjær – begge fra Impalers – Patrick Rasmussen og Alexander Salling på guitar og mig på vokal – som også før spillede guitar og sang i Impalers.

I har for nyligt spillet jeres debutkoncert på den første udgave af Copenhagen Metal Fest. Hvordan var det at spille sin første koncert der?
Vi kunne næsten ikke have ønsket os en bedre platform. Festivalen viste sig jo at være en dundrende succes, og der var en del inde og se os på trods af, at vi spillede klokken 16 om lørdagen. Vi var selvfølgelig godt hjulpet på vej af, at mange fans fra Impalers dagene skulle se, hvad faen det er, vi nu går og laver. Men jeg tror de fleste var okay med, også selvom musikken i den grad er noget helt andet.

Apropos, hvordan vil I selv beskrive musikken i Archangel for dem, som ikke var til koncerten?
Som udgangspunkt er fundamentet klassisk horror punk. Men vi prøver at holde os fra, at det går hen og bliver fjollet. Det er der nemlig rigtig meget horror punk, der er. Men i det store hele tillader jeg mig egentlig at skrive præcist den musik, jeg har lyst til. Konceptet har hele tiden været, at der ikke skal være nogen hindring for, hvad jeg kan udgive – hvilket også er grunden til, at man på sigt vil kunne høre både doom metal, ballader, hardcore og andre ting i musikken. Men det hele sættes på horrorskelettet. Den tematik er enormt vigtig i Archangel.

Hvem er I inspireret af?
Den åbenlyse inspirationskilde er jo Misfits og Samhain. Men jeg lytter meget til klassisk hardcore punk som fx GBH og Minor Threat. Så er ”nyere” horror punk bands som Zombeast og i særdeleshed Calabrese også topgrupper. 90’er punk har også sin berettigelse, og her skal jeg nævne Good Riddance og især AFI. Men der er som sagt også plads til den doomede, tunge ende med bands som Black Sabbath, Type O Negative og selvfølgelig Kong Danzig selv. … Og jeg må jo nok heller ikke glemme Ramones.

Er der særligt nogle danske bands, der inspirerer jer?
All hail Night Fever. Vendetta er et af de bedste albums, der nogensinde er lavet, og jeg tilbeder den jord, sangeren Salomon går på. Han ved det godt, og jeg er lige kikset, hver gang jeg møder ham.

Archangel virker som du siger temmelig anderledes end dit forrige band. Man fristes til at spørge, hvad der har fået dig til at danne det fremfor det andet? 
Udviklingen af Archangel har været ekstremt gradvis og satte sine første spor inden i mig helt tilbage i 2012, hvor jeg skrev, hvad der netop skulle blive til sangen ”The Violent Death”. Jeg havde umiddelbart lidt andre idéer med det dengang, men man må forstå, at dette er før udgivelsen af Impalers’ debutplade, og jeg var meget klar over, at jeg på ingen måde kunne søsætte noget større projekt sideløbende med det andet – det har jeg nemlig altid selv været stor modstander af. Så musikken har været skrevet her og der igennem årene uden egentligt formål andet end at være tydeligvis ubrugeligt for Impalers. Sådan er en sangskrivers lod. Der sker så den drejning inden for de sidste 4-5 år, at jeg i stigende grad lytter til mere punk - ikke mindst Calabrese og Danzig – og for cirka to år siden falder konceptet for Archangel definitivt på plads. Og så har jeg egentlig gået og forberedt mig på ’lanceringen’ af bandet, om man vil, lige siden.

Nu udgiver I jo snart singlen ”The Violent Death”. Hvordan føles det, og har skriveprocessen været anderledes i Archangel end i Impalers? 
Det er en næsten ubeskrivelig følelse. Jeg har haft sangene siden maj og fået enormt god respons fra de få, der har hørt det indtil videre. Så det bliver spændende. Men tag bare titelsangen. Det har været helt vanvittigt endelig at kunne høre den sang, man spillede for første gang for over 7 år siden! 
Selve skriveprocessen er umiddelbart den samme. Jeg skriver som regel lidt her og der, mens det med andre sange kan være i én sit-down. Den primære forskel er, at der som udgangspunkt ikke er andre sangskrivere involveret, og alle noder og slag spilles fuldstændig efter partituret – måske minus få småjusteringer. 


Her ses coveret "The Violent Death"
Hvem har lavet artwork til singlen?
Den er tegnet af Andrej Bartulovic aka. All Things Rotten, som også lavede coveret til den sidste Impalers plade, The Celestial Dictator. Han har formået at ramme viben perfekt, og jeg har over tiden dannet et næsten eksklusivt partnerskab med ham om bandets stil, hvor han blandt andet også har leveret logo og et hav af tegninger, I kan glæde jer til at se i fremtiden. Jeg vil også lige nævne Nicklas Sonne, som vi har indspillet sangene hos – er der noget, den mand ikke kan? Han har i hvert fald gjort et virkelig godt stykke arbejde, og vi kommer helt klart til at bruge ham igen.

Hvornår kan man så forvente at se Archangel live igen?
Næste og sidste koncert for i år er i Herning den 14. december med Mama’s Threat og The Nimbwitz. Men det bliver næste år, vi for alvor kommer til at sprede vores vinger. Så hold øje – for der kommer forhåbentligt til at ske lidt af hvert!
Archangels debutsingle ”The Violent Death” udkommer den 31. oktober på alle streamingtjenester.


Her ses Søren Crawack til årets Copenhagen Metal Fest
Foto: Claus Westh Ljørring

Tilføj kommentar