Interview med Horned Almighty

Horned Almighty Horned Almighty

Heavymetal.dk fik fornøjelsen af, at stille et par spørgsmål til mægtige Horned Almighty fra smilets by. Blackmetal bandet er aktuel med den anmelderroste `World of Tombs´. Et album som vi anmeldte til 8/10, og som stort set åd anmelderen råt.

HEAVYMETAL.DK: Jeres seneste album har fået fine anmeldelser generelt og vi anmeldte albummet til 8/10. Særligt blev det underliggende rockede/ punkede drive fremhævet som en specialitet fra jeres side. Albummet åd mig op fra ende til anden skriver jeg i anmeldelsen. Albummet virker meget overbevisende og målrettet. Kan du uddybe hvordan albummet blev skrevet og jeres målsætning med albummet?

HELLPIG: Jamen mange tak for de pæne ord. Efter det forrige album Necro Spirituals som kom i 2010, fik vi skriveblokade i noget nær to år. På Necro Spirituals havde jeg overtaget bassen efter at have spillet guitar i de første 7 år af bandets eksistens. Fordi jeg alle dage har skrevet tæt på 90 % af musikken til bandet og fordi vi alle dage har været oldschool når vi skriver musik, altså på den måde at materialet bliver til i øvelokalet og ikke på computer, var processen ovenpå Necro Spirituals specielt hård. Det er ikke er så ligetil at skrive materiale på bas, for mig ihvertfald. Vores guitarist Quentin fik nok og skred i 2012 i frustration over at vi ingen vegne kom, og det tvang mig tilbage på guitar og allerede kort efter fik vi omsider hul på bylden. Quentin var en stor del af bandet i 7år, men at han besluttede at stoppe, fik sparket os andre i gang igen og det viste sig at være en god ting.

Vi har branchet mere ud denne gang synes jeg og udforsker lidt flere stemninger, men generelt er det Horned Almighty som folk kender os. Vi har selvfølgelig forsøgt at skrive det bedste og mest helstøbte album vi kunne og det synes jeg er lykkedes rigtig godt.

HEAVYMETAL.DK: Jeg har ikke set planer om en kommende turné. Bliver der arbejdet på at resten af Danmark (og Europa) skal have fornøjelsen af noget "blackend rocking black metal"?

HELLPIG: Hahaha! Vi har tourneret og det gider vi ikke mere med mindre der dukker noget helt exceptionelt op. Kernen i bandet er alle betydeligt tættere på 40 end 30, og der er familier og karrierer at tage hensyn til. Det lyder måske ikke særlig mædl, men vi sidder ikke på overførselsindkomst og suger bong og triller tommelfingre når vi ikke spiller, så vi er selektive med koncerterne. Bookerne er velkomne til at skrive og så tager vi den derfra…

Indtil videre har vi kun én headline koncert på Atlas i Århus d. 29/11 på programmet sammen med vores gode venner i CroCell. Det er den første koncert efter den nye plade udkom og samtidig lidt en releasekoncert for vinyludgaven, der udkommer 5 dage før koncerten på Heartburn Music.

HEAVYMETAL.DK: Metalscenen er mester i at genreopdele og klassificere - og gerne i en uendelighed. I er et band som ikke lige passer ind i de sædvanlige firkantede anmelder “kasser". Kan du sætte et par ord på lyden af Horned Almighty.

HELLPIG: Hmm… præmissen for det vi laver er black metal, men det er så meget mere end det. Masser af death, punk, thrash og sågar doom sniger sig ind i vores lyd og det er nok det der gør det svært at sætte i bås. Målsætningen har dog alle dage været at det skal være stodder, fanenivoldsk og kunne spilles med 10 bajere i blodet… for en del år siden var der en anmelder der beskrev os som Motörhead der får den i røven af Darkthrone og det er sgu nok ikke helt ved siden af.

HEAVYMETAL.DK: Behemoth har sat blacked death metal på landkortet i 2014. Velsagtens årets internationale album, og et album som har sat fokus på extrem metal - også uden for metalmiljøet. Eksempelvis med topkarakter i Politiken og en forsideartikel på deres kultursektion. Senest har Dagbladet Information skamrost dansk black metal med en artiklel om Solbrud, Myrkur og Forhekset Allé.

Det ligner at ekstrem & black metallen har et godt 2014. Ser du samme tendens i tiden og kan i fornemme at medier, pladeselskaber og omverden ser med andre øjne på blackmetal miljøet? 

HELLPIG: Al respekt til Behemoth, men deres succes er jo ingen nyhed, de danske medier er bare sløve.

I DK er det jo ikke black metal miljøet der får eksponering. Det er udenforstående der har kigget på miljøet og musikken på behørig afstand og nu forsøger at emulere det, pakket ind i stumpede bukser og en kæk brille, der får opmærksomheden. Trends kommer og går. Hipsterne har sat kløerne i black metal lyden pt, men ikke i kulturen og kulturen er vigtigere end lyden. Myrkur har intet med black metal at gøre hvis du spørger mig og er et medieskabt fænomen… har selv givet det et lyt for at høre hvad furoren gik ud på og jeg forholder mig uimponeret. Undrer mig meget over hvad et respektabelt label so Relapse ser i det. Har aldrig hørt om Forhekset Allé før, så de må være fandens populære…

Men det er da mærkværdigt at medierne pludselig finder en genre der har eksisteret i 25-30 år interessant og når de skal fortælle om den tager fat i bands ingen kender og som stort set ikke har noget musisk bagkatalog man kan dykke ned i… oh well!

HEAVYMETAL.DK: Hvorfor findes der egentlig ikke en Horned Almighty video på YouTube fra det nye album. I stedet har I benyttet Soundcloud. Hvorfor dette valg af Soundcloud og fravalg af YouTube?

HELLPIG: Soundcloud som platform var bare nemmere og der skal nok sidde nogen amøber derude der smider pladen på YouTube før eller siden alligevel. Mht video: Ganske simpelt fordi vi ikke har haft tid til at skyde en video. De to videoer vi forøvrigt har lavet var i forbindelse med vores debutalbum fra 2004, så det er jo ikke fordi det er noget vi gør ofte alligevel… men der leges med tanken.

Blod og bajere

Bjørn // Hellpig

Tilføj kommentar