Interview med Alan Robert - Life Of Agony

Life Of Agony Life Of Agony

Life Of Agonys nye album, A Place Where There’s No More Pain, har modtaget rigtig flotte anmeldelser og er et solidt comeback for bandet. Vi fangede bassist og sangskriver Alan Robert til en lille snak.

 

Tak, fordi du tog dig tid til at snakke med os. Jeres nye album, A Place Where There’s No More Pain, modtog karakteren 9/10 på heavymetal.dk.
Kan du give os en kort gennemgang af albummet? Er der et særligt tema, der er gennemgående?

Jeg tror, ​​at temaet er meget ligetil, og det er: "Du er ikke alene". Det har jo været budskabet fra dette band i mange år til vores lyttere, at vi deler et katartisk bånd gennem musikken. A Place Where There’s No More Pain er en rejse... en søgen for at finde fred i vores egne hjerter. En fred, som måske ikke engang eksisterer.

Hvad var de største udfordringer, da I skulle lave dette album?

Det var nok at koordinere alle vores ekstremt travle kalendere for at få det til at fungere og gå op i en højere enhed. Vi er allesammen involveret i en masse forskellige projekter uden for bandet, bor i forskellige stater og har familier, så det var nogle gange en udfordring at finde tiden til det. Heldigvis var vores producer, Matt Brown, i stand til at rejse rundt og arbejde sammen med os hver for sig for at optage os i flere forskellige studier. At optage på den måde gjorde så også, at Matt kunne optage det allerbedste, vi kunne præstere, fordi vi arbejdede én-til-én, når vi selv havde tid. Det meste af skrivningen og for-produktionen skete via e-mail og delte lydfiler bandmedlemmerne imellem. Vi har aldrig arbejdet på den måde før, så det var en stor ændring, men jeg synes, det fungerede rigtig godt. Vi var i stand til at sidde med ideerne og udvide dem, når det lige passede os hver især, og vi kunne nemt droppe de ting, der ikke fungerede.

En af de første ting, der slog mig, mens jeg lyttede til det nye album, var hvor godt det er produceret. Lyden og energien er jo fantastisk! Har I brugt meget tid i studiet?

Tak. Vi arbejdede sammen med vores gode ven og producer Matt Brown (A Pale Horse Named Death), som vi alle har kendt, siden vi var børn. Han er en person, vi stoler på, der har stor teknisk erfaring. Vi holdt med vilje alle vores forskellige mix på denne plade op mod de gamle LOA-plader for at prøve at overgå dem rent lydmæssigt. Vi var ude efter en større, bredere lyd denne gang. Det var helt klart den største prioritet. Vi hyrede også den Grammy-vindende Ted Jensen (Alice in Chains, Green Day) til at lave mastering og lægge en grundig sidste hånd på pladen. Så vi var i meget gode hænder.

Når man tænker på alt, hvad der er sket i og omkring Life Of Agony de sidste tolv år siden forrige album, Broken Valley, var det så nemmere at skrive sangene, og især teksterne, eller var det sværere?

Efter tolv år havde vi rigtig meget på hjerte, så teksterne blev til fuldstændig ubesværet. Især efter at have gennemgået en decideret ”major label”-fiasko med Broken Valley. Nogle gange skal man træde væk fra noget i et stykke tid for at have lyst til at gøre det igen. Du skal savne det og finde den passion igen. Jeg tror, det er sundt. Det var helt sikkert tilfældet denne gang. For mit eget vedkommende har jeg gennemgået nogle hårde følelsesmæssige perioder i løbet af de sidste par år, mistet familiemedlemmer til kræft og lignende, så at skrive sange kom naturligt, som det altid har gjort i dette band. Sangskrivning er den bedste form for terapi for mig.

Den energi og aggression, I har på det nye album, er fantastisk! Er I mere vrede end nogensinde?

Tak! Jeg er ikke sikker på, vi er mere vrede, men vi var helt sikkert ude efter at skabe en intens og mere aggressivt lydende plade. Det var meget vigtigt for os. Den første sang, vi skrev til dette album, var "Right This Wrong", så den sang satte helt klart dagsordenen for den type riffs, vi var ude efter. Jeg tror, ​​vi tænkte på, hvordan disse sange ville fungere live... så vi ønskede at finde de rigtige tempi og det, der ville skabe en fed reaktion hos publikum. Vi har lige spillet vores release-show i New York, og spillede tre af de nye sange, og det gik super godt. Fansene synes virkelig godt om det nye.

Vil den kommende turné bringe jer til Danmark på et tidspunkt?

Vi har nogle ture til Europa på programmet og mange flere koncerter i støbeskeen, så hold endelig øje.

Her på falderebet: Er der noget, du gerne vil fortælle vores læsere på heavymetal.dk?

Bare at vi er meget begejstrede for det nye album, og vi håber, at folk tjekker det ud og lytter til det med et åbent sind og et åbent hjerte. Det er virkelig en karakteristisk Life Of Agony-plade. Den indeholder alle de bedste ting, som vi er kendt for, og er et meget ærligt album. Sangene tager lytteren med på en følelsesmæssig rejse, og pladen er blevet imponerende godt modtaget – over al forventning. Vi er meget taknemmelige for alle de fantastiske anmeldelser, vi har fået.