HateSphere

HateSphere

HateSphere har netop udgivet "To The Nines", og i den forbindelse fortæller guitarist Pepe blandt andet om udramatiske split, nyt pladeselskab og om at tage det stille og roligt.

Navnet Hatesphere.... Nu er 4/5 dele af de originale medlemmer forsvundet. Var det nogensinde på tale at droppe navnet? Eller var det hele tiden sikkert at det skulle beholdes?

Det var det faktisk. Det har ikke været på tale at det skulle droppes, blandt os der var blevet tilbage. Det er selvfølgelig kun mig fra den helt oprindelige der er tilbage. Så på det tidspunkt at de 3 første gik fra bandet, det var sådan rimeligt udramatisk, du ved, så der var ikke nogen af dem der havde tænkt sig at beklage sig over at vi blev ved med at hedde Hatesphere, de gik jo selv kan man sige. Og da Jacob (Bredahl – ex vokal, red.) gik da var vi allerede 3 nye medlemmer inde, så det havde vi aldrig nogensinde tænkt på, for tingene kørte rigtig godt at vi skulle til at ændre navn. Og jeg har det sådan du ved, at jeg har spillet i det her band lige siden det startede, og det havde jeg ikke tænkt mig at smide på gulvet fordi et par personer havde tænkt sig at forlade bandet. Det ville være dejligt spildte kræfter. Og som sagt, jeg har spillet i bandet og lavet nærmest alt musik, så jeg kan ikke se hvorfor vi skulle til at skifte navn af den grund. Hatesphere har jo for fanden også skiftet medlemmer ud før. Det er jo ikke 4 oprindelige medlemmer der forlod bandet nu. Feks. kom Anders (Gyldenøhr – ex trommer, red.) og Heinz (Henrik "Heinz" Jacobsen, ex guitar, red.) først til på vores tredje plade.

Udefra set så det bare ud som om at det var hele banden der røg der.

Jo jo, de 3 foregående plader har vi også lavet i den besætning, så det kan jeg godt forstå at folk tror.

Jeg læste på et tidspunkt et interview med Michael Poulsen fra Volbeat hvor han siger at han er en band diktator. Er du det?

Det ville sgu være synd at sige.

Du er ikke svær at arbejde med?

Så du vil altså hen til at det er min skyld at de andre gik ud? Nej det vil jeg altså ikke blandes ind i. Jeg tror jeg har forklaret det jeg ved ikke hvor mange gange, at der har ikke været noget større drama. Grunden til at folk er skredet er ikke fordi jeg er en spasser, det er fordi de ville bruge mere tid på deres familier og deres arbejde, såre simpelt. At Jacob så gik ud... han var simpelthen bare træt af alt, der havde med Hatesphere at gøre. Han var simpelthen bare kørt træt i alt, så det er så en anden historie. Men de tre første der gik ud, det var helt udramatisk. Man kan sige sådan at det var den klassiske historie med at man modner sig, bliver ældre og får andre prioriteter. Det er bare det det kommer an på. Man prioriterer andre ting end bandet. Det er ikke fordi de ikke kan lide at skrive og spille musik. De kan også godt lide at spille koncerter. Der er ikke nogen af dem der synes det var træls at stå og spille foran en masse mennesker, det syntes de var fedt, men de kunne ikke lide at bruge så meget tid på det og få så forholdsvis lidt ud af det og være så lang tid væk hjemme fra. Og det var derfor de gik, og det kan jeg ikke gøre så meget ved. Da var mig og Jacob meget enige om at vi skulle køre bandet videre. Det var vi ihvertfald på det tidspunkt. Jeg vil ikke helt blandes ind i hvis folk tror jeg er en spastiker. Ha ha ha. Jeg kan ikke gøre for at folk prioriterer anderledes.

Hvordan er det at arbejde med de nye medlemmer? Er der en ny stemning i Hatesphere? Er skriveprocessen den samme? Du sagde tidligere at det var dig der skrev det meste af musikken. Er det stadig det?

Det er stadig mig der har skrevet næsten det hele, men de har bidraget en hel del. Jeg har lavet et par numre sammen med Jakob (Nyholm, red.), vores nye guitarist og han har også skrevet et nummer selv. Og så har Mixen (Lindberg- bassist, red.) og Joller (Jonathan "Joller" Albrecthsen – vokal, red.) stået for alt lyrik og det at der vokalt er rytmer på. Så de har bidraget en hel masse og generelt har vi været mere et band denne her gang end vi har været før. Vi har øvet så meget, hele bandet sammen. Altså alle har været der. De sidste 2 måneder inden, udover vi spillede så øvede vi nærmest hele tiden og vi var der alle sammen og vi øvede med vokal. Det har vi aldrig nogensinde gjort før. Før øvede vi musikken og så kom vokalen på i studiet, sådan bob-bob ikke? I de store hele træk har vi før ikke vidst hvordan det ville lyde, inden vi kom i studiet. Og denne gang viste vi sådan hvordan han havde tænkt sig at ligge, ihvertfald i det store hele. Og så snart vi havde skrevet musikken til en sang, kunne vi godt regne med at så var der noget tekst på af en eller anden art og gangen efter var teksten skrevet færdig, sådan bob-bob ikke? Så der var nærmest tekst på med det samme, og det var helt nyt at vi inden vi gik i studiet havde det næsten færdige produkt. Der var nogle overraskelser, et instrumentalnummer og sådan noget der kom med, som vi ikke havde lavet færdig inden, men i det store hele havde vi lavet det hele færdigt som helhed, med vokal og det hele inden vi gik i studiet, som var en helt ny ting. Og du spurgte hvordan stemningen er. Altså det er ikke fordi der var dårlig stemning før, men der er en helt ny meget mere afslappet stemning nu. Og afslappet skal selvfølgelig ikke misforstås. Vi tager stadig vores musik utroligt meget alvorligt, men det bare bare afslappet og de er lette at arbejde sammen med, og vi har det godt sammen og vi tager det stille og roligt.... eller... vi tager det ikke stille og roligt, jo det gør vi lidt, men også utroligt meget fokuseret.

Og det er der jo kommet et fantastisk album ud af. Men hvorfor er det så kort?

Det er bare kort fordi det at det var de numre vi havde som var herrefede, og jeg har det sådan lidt... Det forstår jeg slet ikke det der synspunkt. Hvorfor skal plader partout vare 45 minutter, hvis der ikke er til 45 minutter? Altså, jeg gider f.eks ikke at sidde og lytte til 45 minutter hvor der er 3 fyldnumre på, for det er der fanden edme på mange plader. Jeg har det ikke sådan at pladen skal være en vis længde. Plader skal bare være gode, og det er jo ikke fordi den er 20 minutter vel? Den er jo trods alt på 35 minutter ikke? Så gælder det bare om at musikken er pisse fed, og at du står tilbage med følelsen når du har hørt den, at den vil du gerne høre igen. At det her var fandme godt og jeg er sulten efter mere. Hvis man hører sådan en plade der er en time lang, så tror jeg næppe at det første man tænker bagefter er, den tror jeg sgu lige jeg hører igen. Lytteren skal være sulten bagefter. Og tilfreds også, selvfølgelig. Og så skal kvalitet og kvantitet aldrig blandes sammen på den måde. Enten er det godt eller også er det ikke godt. Og hvis jeg køber en plade så ser jeg ikke efter hvor lang den er. Jeg lytter efter om den er god.

Det er rigtigt, men når man har siddet og lyttet i 35 gode minutter så vil man måske gerne have 15-20 flere gode minutter?

Ja ja, det forstår jeg godt, men det er så der man tænker, jeg tror sgu lige jeg hører pladen igen. Hvis man hører 15-20 minutter mere af den samme plade, så tror jeg sgu ikke at man sætter den på igen bagefter.

Napalm Records. Der er ikke mange døds/thrashbands i deres fold. Det er mere sådan noget folk/pagan-metal. Hvad fik jer til at vælge dem?

I mine unge dage har Napalm været sådan et undergrundsselskab. Jeg kan blandt andet huske at de havde et østrigs blackmetal band der hed Abigor, og Belphegor, også et death/black band fra Østrig, har de også haft. Det har altid været sådan et undergrunds selskab og så lige pludselig er de bare vokset. Og når man kigger på deres roster, så ja, de har de der Týr og andre folk/pagan-bands og dem har de forholdsvis mange af, men så har de også Stuck Mojo, Atrocity og Grave Digger. Så har de sådan nogle anderledes bands, så de er meget alsidige... altså sådan bob-bob ikke? Så det er meget cool at være.... altså på SPV der var der heller ikke mange thrashbands. Jo der var måske lige Kreator og Grip Inc der var thrash. Men det samme her på Napalm. Det er ikke thrash de er kendt for. Vi er nok de eneste, uden at jeg har hørt alle de bands de har i stalden, der spiller sådan noget her. Og det er en god ting, da man så bliver prioriteret på den måde.

Føler i at i bliver prioriteret?

Ja absolut. Det er en af de grunde til at vi valgte dem. For nu havde vi jo en dårlig oplevelse med SPV til sidst, så nu skulle vi fandme have et selskab der stod bag os 110 procent. Og med det samme vi snakkede med Napalm var det sådan: Ja hold da op, de ville dælen edme gerne arbejde sammen med Hatesphere. Og det var der nok også andre der ville men som måske ikke havde evnerne eller baglandet til at gøre det, men Napalm har mange bands, forholdsvis og de har nogle kvalitetsbands inden for de genrer det nu er. De er meget proffesionelle og så har de bare en kanon god distribution og en kanongod promotion afdeling, og så har de bare en USA afdeling der er rigtig god. Den er milevidt bedre end SPV’s USA-afdeling for eksempel.

Er det Hatespheres næste skridt? USA?

Det skulle det meget gerne være. Det er ihvertfald det vi arbejder rigtig rigtig hårdt på.

Jeg læste i promomaterialet at der bliver arbejdet på en tur til Nord og Sydamerika.

Ja det er vores plan. Det SKAL vi bare. Vi har arbejdet så meget og arbejder stadig meget på at der skal vi over. Men vi har det ikke på plads så vi kan sige hvornår det bliver, men vi arbejder hårdt på det. Og jeg er stensikker på at det kommer til at ske.

Nu sagde du at Napalm var sådan et undergundsselksab. I har været med til at flytte grænser i dansk metal, og dansk metals fremgang kan måske spores tilbage til jer og et par andre bands. Føler i ikke at i er for store til at være på et undergrundsselskab?

Nu har du misforstået en lille smule. Jeg sagde at de VAR et undergrundsselskab engang, men det er de ikke mere. Du ser utroligt mange ting fra Napalm og de får bare fat... Det har vi mærket ved os selv, hvor mange interviews vi efterhånden har lavet... Vi har virkelig lavet mange interviews., mange fede interviews, og de kører med klatten, og de er et proffesionelt label som ikke et undergrund mere. Ikke ment sådan at de er et major label, det er selvfølgelig ikke det, men de ligger midt i mellem. De er blevet et stort selskab, som kan deres kram.

Så det er den rigtige størrelse selskab for jer?

Det er det, for man kan godt sige at hvis de var kommet og havde sagt, Hatesphere, dem vil vi rigtig gerne arbejde sammen med, som de sagde der i starten, det vil vi fandme gerne, og vi kan tilbyde jer sådan og sådan, som så var ingen penge, fordi de ikke rigtigt havde så mange penge. Men sådan er det ikke, de giver et rigtigt godt budget og det der med distributionen, det kommer bare ud når det skal ud, så de er ikke sådan som jeg så dem engang, inden jeg overhovedet kendte dem, for 10 år siden, et undergrundselskab der kun har østrigske blackmetalbands, de har fakstisk udviddet sig, og det er en rigtig god størrelse selskab at være på, fordi SPV var ikke godt for os til sidst. De havde bare ikke styr på en disse. Så er det federe at være på et lidt mindre, men rigtig stabilt selskab, for at sige det mildt.

Dansk metals fremgang, hvordan ser du den?

Jeg vil sige at da vi startede ud da var det stadig meget undergrund og jeg synes ikke der var så mange bands, men nu er der pludselig kommet flere bands og den har vokset sig større og større, og flere og flere bands har fået pladekontrakter og helt ok pladekontrakter. Vi har nogle rigtige kvalitetsbands inden for nogle forskellige genrer.

Vil du nævne navne?

Ja, vi har jo Hatesphere som sådan noget thrash, og så har vi sådan nogle som Exmortem og Illdisposed som er mere død og Dawn Of Demise også, inden for død. Og Mercenary og Raunchy inden for det lidt mere melodiske... er der nogen jeg har glemt?

Det er der helt sikkert.

Ha ha ha, ja det er der helt sikkert, men vi har altså de der få kvalitetsbands inden for nogle forskellige genrer. Det er ikke sådan at jeg synes der er kommet, f.eks et dansk metalcore-boom lige nu hvor der er nogen der får pladekontrakter eller hvad ved jeg? Et blackmetalboom, sådan er det ikke. Det er meget bredt. Og de bands der har fået kontrakter er kvalitetsbands, som også får bedre og bedre kontrakter. Og det der vel er vigtigts i forhold til dengang vi startede, er at bands heldigvis kommer mere og mere ud at spille. Det var det der var problemet i gamle dage, for mit vedkommende. Man stod i øvelokalet men kom aldrig længere. Det kan godt være at man fik en pladekontrakt, men man kom aldrig ud at spille ordentligt. En lille smule i Danmark, du ved, men ellers ikke. Det har heldigvis ændret sig sådan at vi turnerer Europa tyndt, nogle af os ihvertfald.

Hvordan føler du konkurrencen er i dansk metal? Nu nævner du godt nok at der jo er foskellige genrer, men føler i at der er nogen der puster jer i nakken?

Ha ha. Næh.... men ikke ment på den måde at Hatesphere er verdens midtpunkt. Ha ha. Men altså ment på den måde, at jeg føler ikke at jeg har noget at bevise konstant.

Så der er ikke den store konkurrence i dansk metal. Er i alle sammen venner?

Det er vi da garanteret absolut ikke. Det nægter jeg at tro på. Der er da nogen der får lidt ondt i røven over at nogen får den success andre ikke har. Men altså, vi har spillet med tonsvis af bands i Danmark, sådan bob-bob ikke. Det er nærmest sådan at alle kender alle. Så vi er gode bekendte ihvertfald. Det er sjældent at man kommer ud og spiller og man tænker, nåh? Dem kender jeg da ikke.

Nu nævnte du selv Illdisposed før. Der har da været rygter om lidt knas på tråden mellem i to bands.

For fanden, det er der altid med Illdisposed. Ha ha. De bliver lidt bange når der kommer nogen nedefra. He he. Det kan de ikke lide. Sådan har de det med alle bands, og nu kom vi så tilfældigvis også fra Århus.... sådan er det. Vi har det sgu fint med dem. Vi har øvet nærmest ved siden af dem i mange år efterhånden. Nu øver vi så godt nok i København, fodi vi har fået københavnere med. Det er jo blevet til et københavnerband lige pludselig. Men vi har spillet med Illdisposed før og der er ikke noget. Der er ikke en skid, men det må vi selvfølgelig ikke indrømme. He he.

Lad os vende tilbage til det nye album, To The Nines. Det er vel talemåden Dressed To The Nines, der henvises til eller? Hvor kommer albumnavnet fra?

Ja, jeg skulle også lige have det ind på lystavlen først. Det vidste jeg heller ikke i starten. Hvad fanden betyder det egentlig? Men da jeg fik det forklaret var det indlysende. Det er Mixen der har skrevet teksten til det nummer og han forklarede mig det og det giver lidt sig selv når man hører det, men 9 er det højeste tal du kan få. Ud af alle tal er 9 det højeste, så see to the nines eller dressed to the nines eller et eller andet to the nines handler om at gå efter det højeste mulige. At gå efter det perfekte. At sætet den højeste standart. Simpelthen gøre sit ypperste. Stræbe mod det bedste.

Og det føler i at i har gjort på det nye album?

Så absolut. Det føler vi altid vi har gjort. Vi går selvfølgelig altid efter at lave det bedste. Og så er der nogle folk der synes at det er det bedste og andre folk der synes at det er det værste lort. Sådan er det. Men efter hvad vi har gennemlevet det sidste halvandet års tid, så er det stadigvæk sådan vi føler og det er vi faktisk ret stolte af.

Coveret på det nye album. En mand i høj hat og monokel der skærer øret af sig selv? Hvad går det ud på?

Det giver da meget mening ikke? Ha ha ha. Jamen det hentyder igen med det der To The Nines. At stræbe efter det perfekte. Ham du ser på coveret her, er jo i hans tid, det bedste af det bedste. Cremen af cremen. Han var den fineste påklædte, han var den med det bedste arbejde, garanteret den med det mest prestigefyldte arbejde. Han havde de bedste kvinder altså han havde bare alt. Og han har en kæmpe tro på sig selv. At han kan alt. Han vil bare bevise at han kan alt selvom han skærer øret af sig selv og smadrer sit ellers perfekte udseende. Det gør ikke en skid for ham. Han tror stadigvæk og ved at det er det han kan.

Så selvom man har skåret en del af bandet af, så ved man at man stadig kan det hele?

Så kan man stadigvæk.

Nu er du jo AGF-fan, det er vist ingen hemmelighed, så lad mig lave en lille sammenligning: Hatesphere er AGF. Alle stjernerne forlader holdet og og holdet rykker ned. Så finder man nogle unge ukendte spillere med blod på tanden i nogle små klubber rundt omkring, og så kommer man tilbage og vinder mesterskabet.

Ja ha ha ha ha. Bare vi vandt mesterskabet. Ha ha. Ja folk de var jo skeptiske, for nu var den og den ude og ih og åh og hvordan skal det nu gå, og det kan jeg da også godt se at man kunne tro, men altså jeg sagde det fra starten af at folk ikke havde noget at være bekymret for. Det kunne så havde været at jeg måtte tage det tilbage igen, men det har jeg heldigvis ikke været nødt til. Det vi manglede at finde på det tidspunkt var en sanger, og folk flippede da Jacob han skred, fordi de mente ikke at man kunne spille uden den eller den, men det var vi ude at sige at hvorfor fanden skulle man ikke kunne det? Og så har vi haft de her folk inde, og har også skulle overbevise vores fans og pressen om at vi stadigvæk kunne lidt af hvert. Så det var da sådan lidt... inden folk overhovedet havde hørt os med det nye, sagde de at ja, nu er i rykket ned og i var engang Danmarks fedeste band og nu er i bare ikke en skid, men det har vi jo forhåbentlig bevist, at sådan forholder det sig ikke.

Ja, jeg tænkte da, da Bredahl gik, nåh, hvordan skal de klare det? Og så kommer ham den lille knægt Jonathan og sparker røv.

Ja, en ting var da han kom med at han skreg godt. Det lød fedt og vi spillede en masse shows inden vi indspillede pladen, men den virkelige test var da vi skulel indspille. For da kommer alting ned på bånd, og der kan man virkelig høre hvad han står for. Og indtil da havde han bevist at live, det var bare det fedeste, men det er sgu anderledes og det var det også for alle de andre, ligepludselig at skulle stå på en plade, hvordan det så lød. Men da viste han igen at det var det fedeste at han virkelig havde udviklet sig, så det var cool.

Så du er tilfreds med den nye besætning?

Absolut. Altså vi har været sammen i halvandet år nu, eller Jonathan kom med for halvandet år siden, så vi har været sammen i forholdsvis lang tid nu, og som sagt, stemningen er afslappet af helvede til nu og stadig super fokuseret, mere end den har været i lang tid, så det er en fornøjelse.

Det er godt at høre. Du skal have mange tak fordi du gad at være med.

Selv tak. Det var hyggeligt.

Tilføj kommentar