Cans

Cans

Joacim Cans fra Hammerfall har lavet sit første solo album, så vi måtte hellere høre hvad der fik ham til det, og hvordan det ellers står til med Europa's mest succesfulde True Metal band Hammerfall.

Cans drengen ringer fra København hvor han er på promotion tour for sit nye projekt, kaldet Cans. Så jeg starter med at høre ham af hvad der fik ham til det, eftersom han jo vælter i succes efter at have solgt over en million plader med Hammerfall."Jo, hvis man som mig er forsanger i så stort et band, tror mange at man har helt vildt travlt, men hver gang vi kommer hjem fra tour, så har jeg faktsik masser af fritid, da jeg jo ikke skriver musik, men holder mig til tekst skrivning og vokal linierne i sangene. Så derfor fik jeg den idé at lave noget som der ikke er plads til i Hammerfall. Jeg skrev mine yndlings sang skrivere ned, og kontaktede dem simpelthen, og hørte om de ville være med, og at sangene stadig skulle være Heavy Metal, men lidt mere mørke og lettere progressive, og de fleste var med på ideen, og så kom der en masse sange dumpende i min mailbox, nogle sorterede jeg fra, men de fleste var virkelig gode."

Jeg undrede mig lidt over hvorfor sangene var så meget mere dystre og mørke end hvad han plejer at lave, og om det var US Metal bands som Warlord som fik ham til det..."Det er noget jeg altid gerne ville spille og Hammerfall er kendt for sin stil, og selv om vi ikke vil lave den samme sang igen og igen, har vi en pligt over for vore fans. Hammerfall er jo blevet et "Trademark" for en hvis kvalitet og stil og den holder vi. Selvom jeg er vild med bands som Warlord, er det de gamle europæiske bands jeg finder min inspiration hos. Men jeg vil da sige at musikken på min solo plade er mere i stil med US Metal bands."

Så skulle jeg også lige høre ham om teksterne på pladen også var mere dystre."Mine tekster på pladen er også helt klart mere onde og dystre, da jeg er stor fan af film som Evil Dead og serie morder film.- og eftersom jeg kunne se at Jeff Waters (Annihilator) havde skrevet afslutnings sangen "Forever Ends", så skulle jeg lige høre ham hvorfor netop en mand der er kendt for at lave fed Power Thrash netop har leveret en ballade. - "Ja, det undrede skam også mig, jeg troede han ville levere en rigtig "head banger" og det er den eneste sang som blev leveret som den var med tekster og det hele."

Var det alle mennesker du kendte i forvejen du fik med som sangskrivere, og hvorfor er der ingen sang af William Tsamis (Warlord) som du jo har arbejdet sammen med før?"De fleste kendte jeg på forhånd ja, og det var så sandelig også min mening at William Tsamis skulle medvirke på pladen, han var også den første jeg spurgte. Men han er jo professor, har dårlig tid og lyst til at medvirke i flere metal projekter - han fik snuden fuld efter vores fælles udgivelse "Rising Out Of The Ashes" da selskabet havde lovet en masse men ikke holdt det."

På pladen er der en meget usædvanlig Hard Rock sang, så den ville jeg lige høre mere om."Jo, da jeg fik den af Mat Sinner (Primal Fear, Sinner), undrede jeg mig også gevaldigt, og først ville jeg ikke bruge den, da det var sådan noget typisk 80'er Hard Rock pop a'la Genesis, men da vi indspillede den og fik det mere heavy omkvæd med, var den simpelthen for fed til at smide væk."

Så var det tid til at høre om hans tour planer."Ja, vi har da nogle ideer og vi spiller indtil videre 1-2 shows i Sverige, samt bliver Wacken nok også til noget. Det er vigtigt for mig at det er de samme folk der har indspillet pladen også er dem der er med live. Og det bliver det!"

Hammerfall er jo som bekendt hos Nuclear Blast, og er deres helt store navn, derfor synes jeg det er mærkeligt hvorfor han er ved Noise Records med sin solo plade."Vi fik tre tilbud og Noise kom med det bedste tilbud, og vi er top prioritet hos dem, og det er nu også helt sjovt at arbejde sammen med andre mennesker for en gangs skyld."

Så skulle jeg lige høre om Oscar og de andre Hammer drenge bare lå derhjemme på den lade."Stefan Elmgren (Hammerfall/guitar) har jo nok at gøre med at være med i mit band lige nu, men Oscar skriver på livet løs, og vi regner faktisk med en ny Hammerfall udgivelse til efteråret."

Så slutter jeg vores samtale og jeg ønsker ham held og lykke med sin fremragende plade.