Vinylbanner

Cage

Cage

Bandet har med deres tredje album skabt en lille klassiker. Jeg fik derfor en sludder med den yderst snaksalige vokalist og frontmand Sean Peck om "Darker Than Black".

heavymetal.dk (HM):
Jeres nye plade er et stort skridt frem fra de to forrige, især i sangskrivning og atmosfære og hårdhed.

Sean Peck (SP):
Ja, vi havde sat os det mål at lave en plade der ville blive husket om 20 år, derfor tog vi os meget god tid til at lave det perfekte album. En af de ting der har hjulpet os er vor nye guitarist Anthony Wayne McGuiniss, selvom han ikke har skrevet så meget, men derimod tilsat en masse småting som virkelig har givet sangene prikken over i'et. Jeg har derimod skrevet mere materiale end nogensinde før og har virkeligt arbejdet hårdt på at kunne yde det bedste med min stemme, hvilket jeg synes er lykkedes temmelig godt for mig. Du har også ret i at "Darker Than Black" er et stort skridt fremad for os fra "Astrology" som var mere baseret på den spirituelle side, den nye plade er derimod mere mørk og ligefrem hvilket var noget vi også havde sat os for inden vi skrev sangene. Især på den lyriske side prøver jeg at skabe en bro mellem mørke fantasier og den virkelige verden.

HM:
Jeg synes at der er en del Black Metal elementer i jeres nye sange, er det noget i hører?

SP:
Jo, til en hvis grad, jeg kan godt lide musikken men jeg har det med at sangeren ender med at blive for monoton i længden. Jeg benytter både Black og Death vokal i en sang som "White Magic", mest for at få en kontrast til min almindelige vokal.

HM:
En af de sange hvor blandingen af de tre vokaler virker bedst er i mit yndlingsnummer "Chupacabra". Er den baseret på den myte fra sydamerika som man kan høre om på Discovery?

SP:
Ja, jeg syntes det var en fed idé at skrive en sang om dette emne, det hele kom fra et radio program som jeg hører om aftenen og som beskæftiger sig med mysterier og forskellige videnskabelige teorier. Selve Chupacabra er et monster som lever i Guatemala, de har endda haft hæren inde i junglen for at finde det. De bønder som bor tæt på junglen har haft flere overfald på deres kvæg, alle blev fundet med to bidemærker i halsen. Jeg har så blandet lidt fantasy ind i sangen for at få den til at virke mere horroragtig. Ham fyren som er på det radioshow jeg nævnte er også at høre på nummeret "Philadelphia Experiment", som også er ovre i det der med konspirationer og videnskab.

HM:
En sang jeg også fandt interessant er "Kill The Devil", er det en anti satan sang?

SP:
Ja, den sang fortæller om en satanisk præst som bliver forrådt af djævelen og derefter beslutter sig for at slå ham ihjel. Titlen kom af at der findes så mange sange om djævelen som "Shout At The Devil" og "Running With The Devil", så vi syntes at det var på tide at dræbe ham, he he. I bookletten til CD'en er der desuden et super fedt billede til sangen - der er billeder til circa halvdelen af sangene.

HM:
I har indspillet i Silver Cloud, hvor så prominente navne som Halford og Bruce Dickinson har optaget.

SP:
Den eneste grund til at vi optog der var at de har verdens bedste producer, Rich, som er et geni! Vi lærte en hel del ved at arbejde med ham og han var meget imponeret af at arbejde med os. Han var især imponeret af min vokal, som ikke skulle en tur igennem for at få alle de skæve toner væk som en del i branchen gør. Desuden sang jeg alt ud i et stykke, i stedet for at tage det bedste og klippe det sammen bagefter. Desuden kom Roy Z fra Bruce Dickinson's solo band tit forbi i studiet og han spillede også to soloer ind for os hvilket er cool. Rich har også forbindelser til Bruce, da han var tour guitarist på hans forrige turne i Sydamerika.

HM:
Hvordan ser fremtiden så ud for bandet, har i fået nogle tilbud om at kommer herover og turnere?

SP:
Ja, vi håber på at der snart vil komme et par gode tilbud ind af døren, da vores pladeselskab Massacre har en del gode forbindelser de kan trække på. Og det er også i en live situation at vi føler os bedst, og da vi har været venner igennem ti år er vi blevet temmelig godt sammentømret. Desuden har vi fået et coolt pladeselskab herovre i USA, som hedder Fugitive og dem regner vi med at kunne få en del ud af. Vi vil i hvert fald arbejde hårdt på at slå igennem med bandet, og komme op i den samme kategori med Judas Priest og Iron Maiden.

HM:
Ja, men held og lykke med det, og tak for snakken!

SP:
Selv tak, og Keep On Rocking!

Tilføj kommentar