The Burning

The Burning

Danske The Burning er tidligere kåret som årets liveband og er nu i gang med at skrive nyt materiale. Guitarist Alexander beretter her bl.a. om Lady Gaga, analyse af bongvand og ADHD...

Lad os starte ud med spørgsmålet om hvordan navnet "The Burning" opstod...

Præcis hvordan det opstod ved jeg faktisk ikke, jeg har dog fået med mig, at det var Johnny’s idé. Navnet valgte vi fordi det er et navn som er nemt at huske og fordi vi syntes det lød fed!

Hvilken musik hører I til daglig? - Kun metal, eller sniger der sig andet på iPod’en? F.eks. Lady Gaga?

Lady Gaga er helt sikkert et hit, hos mig i hvert fald! Invisius har faktisk lige lavet et hammer sejt cover af "Alejandro". Ej, jeg lytter en del til radio når jeg sidder på lokum eller laver mad. Ellers er det sgu’ mest metal der sidder i min walkman, hehe.

I har fået rigtig gode anmeldelser for faktisk alt hvad i har udgivet; både EP'er og fuldlængde plader. Har det haft indflydelse på tilblivelsen af "Hail The Horde"? - Eller har I formået at se bort fra det og bare lave noget musik som I vil lave den?

Som udgangspunkt prøver vi altid, så vidt muligt, at skrive musik som vi selv syntes er fed. Man bider naturligvis mærke i hvilke ting der fungerer og hvilke ting der ikke gør og vi prøver hele tiden at forbedre vores sangskrivning fra plade til plade. Men vi er også et band som aldrig kunne finde på at lave "den samme" plade to gange, bare fordi man har fundet opskriften på succes - det er simpelthen for kedeligt. Vi spiller musik fordi vi syntes det er sjovt og ikke ret meget andet :)

I er blevet kåret til årets liveband i 2008 og mange fans mener helt bestemt, at I fortjente den pris, så mit spørgsmål er: Er I et band der helst bare vil tage ud og spille koncerter og feste med fansene eller vil i hellere bare lave plader og lade fans få musikken den vej?

Haha, det jo naturligvis en blanding. Det er selvfølgelig altid fed, at komme ud at hamre med sine fans og møde nye mennesker. Når vi skriver musik er det altid med live feelingen i baghovedet; hvis ikke vi tror det vil fungere live skrotter vi det som regel. Jeg er personligt selv af den overbevisning at musik er fedest live og det smitter helt sikkert af på den musik vi skriver.

Nu har I jo godt nok lige været på Headbangers Ball tour med Raunchy og Invocator, så kan vi forvente at i kommer rundt i landet for at promovere jeres nye plade?

Naturligvis, vi er netop nu i gang med at sætte shows op i DK og udland i løbet af det nye år, og vi glæder os til at komme ud at spille nogle flere numre fra den nye skive!

Jeg har altid været glad for jeres gode sangskrivning og I leverer nogle tekster med dybde og mening, så jeg er simpelthen nødt til at spørge om det nummer der hedder "Baptised In Bongwater" - hvad går det ud på?

Tak skal du ha’! Jeg ved Johnny gør sit bedste på den front. Altså først og fremmest kan det jo tolkes som man vil. Men hvis jeg husker ret, så handler den om afhængighed. Nu da det er Johnnys tekster vil jeg tro den handler om hans egen "afhængighed" i form af hans selvmedicinering da han har haft et ADHD problem. Han har altid fået det bedre af at ryge sig skæv og drikke sig fuld, han vidste bare aldrig hvorfor. Da han så fik konstateret ADHD for et stykke tid siden, gav det hele lige pludselig mening for ham, hehe. Derudover kan den også tolkes som en religiøs person der prøver at blive fri for sin gud, men hele tiden bare gerne vil have et "fix" mere, fordi han er bange for at stå på egne ben. Titlen "Baptized in Bongwater" indeholer derfor både ordet "dåb" og "bongvand", da det er de to slags vand der skal til for at starte begge afhængigheder.

Nu har I, efter min mening, lavet tre rigtig fede albums hvor man kan høre, at I er vokset med opgaven fra gang til gang. Kan vi forvente at der kommer mere fed metal i fremtiden?

Selvfølgelig! Vi regner med at gå i gang med skriveriet en gang tidligt næste år. Det næste skulle jo helst blive federe :)

Horns up for en fed plade, og glæder mig til fremtidige koncerter hvor jeg forventer at komme til at stå og skråle "No I don’t want and i dont neeeeeed, so what you’re selleing you can keeeep..."

Fedest! Tak skal du have.