The Burning

The Burning

Tobias Høst, trommeslager i The Burning fortæller, foruden det nye album, bl.a. om uforudsetye Award takketaler.

Tillykke med jeres nye album. Det er et fantastisk album.

Det er jeg da glad for at høre.

Hvor lang tid tog det at lave?

Tænker du på at skrive numrene?

Ja, fordi det er kommet ud lige over et år efter jeres debut.

Vi har gjort det over en 4-6 måneder hvor vi sådan intensivt har skrevet på det og nogen bands gør det jo på 2-3 måneder. Det tror jeg sgu ikke vi kan finde ud af. Vi er for perfide og for detaljeryttere. Ikke sådan teknisk, men sådan at sangene skal fungere. Vi valgte også at lukke ned for live-delen imens, vi mente også at vi spillede så meget i Danmark sidste år, at vi ikke ville gøre fansene trætte af os. Ha ha. Så vi valgte faktisk at lukke ned og ikke spille i et halvt år, hvor vi simpelthen bare stod i øvelokalet og svedte og skændtes som man nu gør. Og det kom der et fint produkt ud af.

Ja det skal jeg love for. Jeg synes virkelig man kan høre at i har udviklet jer på det her album.

Ja, det er egentlig også helt bevidst. Vi syntes ikke rigtigt at vi bare vi vil stå stille. Vi kunne sagtens lave Storm The Walls nummer 2, men det var der ikke nogen af os der havde interesse i, så det blev en viderudvikling af konceptet.

Du har også udviklet dit spil. Blandt andet er der kommet lidt blast beats på.

Ja, sløj-blasts som jeg kalder det. Ha ha.

Føler i at i er blevet bedre musikere?

Det føler vi da helt klart. Vi føler at vi indtil videre har udviklet os. Det skal man også hele tiden gøre. Man skal selvfølgelig ikke bare udvikle sig bare fodi det er sjovt at spille hurtigt, men fordi det passer ind i konceptet og fordi det giver en sang noget. Jeg kender desværre frygtelig mange bands som bare spiller hurtigt fordi det er fee at spille hurtigt, og det må jeg da også indrømme, det er da også sjovt at udvikle sig, men man skal også bruge det med den rette intention. Men jo, vi har da udviklet os og Rasmus (Normand - guitarist, red.) er da også begyndt at spille solo.

Ja og der er kommet en smule mere melodi i vokalen synes jeg.

Ja det er der faktisk.

Nu læste jeg jo på jeres promo materiale: No swedish twin guitars. Er i alligevel på vej til at blive et Göteborgsband nu, med rene omkvæd?

Ha ha ha, nej vi ender sgu nok aldrig der. For det første så får vi aldrig nogensinde en anden guitarist ind.

Det gør i ikke?

Nej, nu havde vi jo Heinz med rundt, ham der spiller i Koldborn, gammel Hatespheregut,(Henrik "Heinz" Jacobsen, red.) og han synes jo også det er fedt at spille med os og Heinz er en af vores gode venner, og han spurgte også om vi ikke skulle have en andenguitarist med. Det må vi jo sige nej til, det gør vi ikke. Sådan fungerer vi bare ikke som gruppe og vi gider heller ikke de der twin guitars, der skal ikke gå ren Iron Maiden i den og ren sang det kommer der aldrig. Men det var egentlig bare fordi Johnny (Haven – sanger, red.) også havde brug for at udvikle sig og vi har altid været fan af Pantera som jo bruger det meget.

Apropos Heinz og de andre danske metalbands.... Er der overhovedt noget konkurrence i dansk metal? Nu har i Bo Sommer, fra Illdisposed, med på "Live The Goat". Er det én stor kravlegård? Er i allesammen venner?

Jamen altså efterhånden så lærer man de andre bands at kende, i og med at vi har spillet med de fleste af de danske bands, og det er jo bare nogle rigtig flinke mennesker som vi møder, så jo, vi er da rigtig gode venner med mange af de gode danske bands og det bliver bare en smule indspist, men sådan er det jo når branchen ikke er større. Men konkurrence, det synes jeg der er masser af. Jeg synes faktisk at scenen har aldrig været i højere kvalitet og det er jo selvfølgelig fedt, men det kræver lige at os bands skal være lidt ekstra skarpe i alt hvad vi laver, men det er jo bare sundt med konkurrence.

Apropos dansk metalscenes fremgang, er det noget i kan mærke? Nu har i jo været på Danish Dynamite Tour ude i Europa og i har turneret meget. Er det noget i kan mærke at scenen er blevet større? At der er fremgang i den?

Altså du tænker på de danske bands udadtil? Jamen det er der da helt klart. Det man hører når man er derude og det vi også læser i de udenlandske medier det er jo at når der kommer et dansk band, så bliver der lyttet lige lidt ekstra efter fordi der de sidste 5-6 år er kommet så mange højkvalitetsbands fra Danmark, og det har gjort at tyskerne de er lidt mere vågne, og det er som om at hvor svenskerne har domineret i mange år, det gør de stadigvæk, de har klart de største internationale navne, men danskerne er ved at komme godt efter det. Der kommer bare hele tiden nye bands frem i Danmark

Ja det er dejligt.

Det er fantastisk. De der unge gutter de spiller kraftedme bare sådan at man får lange løg, man får jo mindreværdskomplekser af så hurtigt de kan spille og så teknisk overlegent.

Tænker du på nogen bestemt her?

Ja, hvem fanden var det jeg så? Det var Vira. Sådan nogle skide københavnere, he he

.

Som i skal spille sammen med nu her i april (som opvarmning for Gojira 27. April i Amager Bio, red).

Ja lige præcis, og vi spillede til Danish Metal Fest i Aalborg og der spillede de også, og de var eddermame imponerende. De var bare så tjekkede og teknikken, hver især på hvert instrument den var helt hjemme. Nu er jeg også stor fan af når det bliver lidt skævt og det er lidt teknisk, men det var bare vildt tjekket, men der er også flere bands som kommer frem. De der Ribedrenge som også bare blaster derudaf, det er simpelthen imponerende. Så der er mange bands der kommer frem og det er utroligt....

Det er ligesom man oplever, ja nu trækker jeg Göteborg frem igen, de havde jo en eksplosion der med en masse bands i halvfemserne og det er ligesom om at den dansk scene er ved at være der nu.

Ja jeg tror da også at det har noget at sige at, det har da helt klart noget at sige at danskerne har mange penge mellem hænderne, og det gør jo at når man har penge mellem hænderne så kan man også få lavet de fede indspilninger. Og uden de fede indspilninger der kan du bare ikke komme særligt langt. Derfor er der faktisk rigtig mange bands der har taget skridtet ret hurtigt og lavet en demo og så simpelthen lavet en fuldlængder og så fået den produceret ved en stor producer. Og det gør jo bare at det hele tiden er lidt mere lækkert. Så det har da helt klart også hjulpet scenen.

Det med at turnere? Hjælper det også? Skal man turnere helt vildt som i har gjort for at få sit navn ud, eller er det nok at lave en fremragende skive?

Det er ikke nok at bare sidde derhjemme og skrive en plade. Du skal ud at turnere, du skal ud og spille live, du skal ud og bruge de der mennesker, fordi jeg tror ikke at det er sådan at du kan få den samme respekt uden at turnere. De bands som har success, som kun indspiller plader og ikke spiller live, det er som regel nogle som har nogle kendisser og så videre. Nogle All-star bands. Og man skal bare ud og spille live og jeg vil også sige at hvis man ikke gider at spille live som musiker så er der eddermame også noget galt. Det er jo derfor man gør det. Det er jo for at komme ud og stå på de her scener, det er jo bare en drengerøvsting at stå på den her scene og få opmærksomhed og spille noget man selv har lavet. Det er ihvertfald det vores band lever for. Hvis vi ikke kunne spille live så kunne vi lige så godt kaste håndklædet i ringen.

Ja i har jo også fået anerkendelse for jeres optrædender. I vandt jo bedste liveband 2008 DmeA, foran Volbeat og Hatesphere. Hvordan gik det til? Det er i vel glade for? Havde i forventet det?

Seksuelle ydelser kan man komme langt med, ha ha ha ha. Nej det var fandme også godt nok vildt, det havde vi.... Man siger altid at det havde vi ikke regnet med, men det er faktsik også sandheden, det havde vi sgu ikke regnet med. Vi havde egentlig afskrevet os fra den pris, for der var så mange store bands. Hatesphere der bare spiller pisse meget live og spiller godt live og Volbeat der bare er et navn i sig selv. Der er også flere. Der er 7-8 navne, så vi var egentlig bare røget i baren og drukket os en ordentlig pind i øret, og så råber de så vores navn ud, og så fatter vi ikke en skid af hvad der sker, og det kan man nok også høre på vores takketale, at det er ikke iq’en der trykker i det øjeblik.

Det var ikke den velplanerede takketale?

Det var frygteligt, men sådan er det jo og det var en god aften og vi er vildt stolte og det var den eneste pris vi faktisk ville vinde, så det var supervigtigt for os og vi kan bruge det til SÅ meget på SÅ mange måder så vi er meget meget stolte af det.

Ja, det kan jeg godt forstå, og i er jo også kendt som et liveband.

Det er jeg da glad for du synes. Det er også sådan vi gerne vil være kendt. Det er jo også det vi kan. Vi er ikke det toptekniske blast-beat band, men vi elsker at møde publikum.

Ja, der er altid spark i røven når I er afsted.

Ja, og vi hader at se på bands der bare står stille, så det er vores mantra at der skal ske noget på scenen.

Nu er jeres guitarist (Rasmus Normand) blevet nybagt far. (og tillykke med det, red) Kan man turnere og være nybagt far? Hvordan ser planerne ud for 2009? Skal i turnere landet tyndt igen?

Jamen det håber jeg på. Der er nogle ting i ovnen og det at han er blevet far lægger selvfølgelig nogle begrænsninger, men vores bassist (Thue Møller, red.) har faktisk 2 børn og det handler egentlig bare om at planlægge. Så hvis man planlægger i god tid kan man faktisk godt få det til at fungere. Vi har heldigvis nogle kærester og koner som er fuldstændig med på at det er sådan vi er, og når vi tager på tur i 14 dage- 3 uger eller hvad det nu bliver til, så er det dét vi gør, så det er noget med a prioritere.

Så vi kommer til at se jer i 2009?

Jamen vi er jo gået i gang med en start-up tur i Danmark hvor vi har spillet 2 shows. Et i Esbjerg og et i Aalborg, og vi har nogle shows i april, så vi drager lidt rundt i landet og har en 6-7 shows, rundt omkring, her i april-maj. Og så håber vi på at få noget europatur stablet på benene til sommer. Og så kan jeg ikke rigtigt afsløre mere, men jeg ved der kommer noget igen til efteråret.

Det lyder spændende. Lige her til sidst, så læste jeg en anmeldelse af jeres cd i et svensk metalblad der hedder Close Up Magazine, hvor de siger: Hvis man vil gøre det kort kan man sige at The Burning er Danmarks svar på The Haunted. Passer det?

Ha ha ha. Det ved jeg sgu ikke om vi er. Det var fandme et svært spørgsmål. Den har jeg faktisk ikke læst, den der anmeldelse. Men jeg tager det da som et klap på skulderen, så hvis folk synes det, så er det da fint. Ha ha. Men vi har aldrig sammenlignet med dem, men jeg synes The Haunted er et fedt band.

Det er jo også thrash/død 1-2-3-4 derudaf.

Ja da, man kan da godt drage nogle paralleller, så det er jeg da glad for de synes.

Du skal have tak for, og vi ses derude, on the road, som man siger.

Selv tak.