Metalsnobbens Hjørne - Potentielle Headliners til Copenhell '23

Metalsnobben

Copenhell 2022 er slut, og sikken forløsende fest det var! Men nu, hvor tømmermændene har lagt sig, teltet er pakket ned, øldåserne pantet og T-shirtene vasket, er det tid til at over hvem der mon bliver booket næste år? For hvordan i alverden vil Copenhell slå 2022’s navne, der rent objektivt havde de største bands på plakaten?

Hvordan topper man navne som Metallica, Iron Maiden, Judas Priest og Kiss? Uanset hvad man mener om de førnævnte navne, så er der ingen større (læs: populære og kommercielt succesfulde) end disse. Så hvad gør man så? Satser man på at booke dem igen og igen, år efter år, leder man med lys og lygte efter nogle tilsvarende store navne, som af den ene eller anden årsag ikke har spillet på Copenhell endnu, eller satser man på nyt blod (som på denne scene ofte også er 20-30 år gammelt)?

Hvorom alting er, så kommer her ti bud på, hvilke bands der kan være fremtidige headlinere, som ikke allerede har været booket på festivalen før!

Moonspell

Måske nok det mest succesfulde metalband fra Portugal, og et band med en utroligt varieret diskografi med noget for enhver smag, om det så er pseudo-black, gotiske ballader, melo-død med industrial-elementer eller noget helt fjerde. Med 13 albums og en karriere, der spænder over tre årtier, er det nærmest uvirkeligt og ufatteligt, at Fernando & Co. endnu ikke har været forbi Refshaleøen, for kom ikke og sig, at folket ikke ville elske at skråle med på klassikere som ”Opium” eller ”Alma Mater”!

Rotting Christ

Hvad bands som Mayhem og Darkthrone var for den norske metalscene, var Rotting Christ for den græske. Tollis-brødrene er en grundpille i middelhavets metalverden, et fantastisk liveband og en evig kilde til inspiration blandt nye bands. Med sin helt egen blanding af black, folk, død og thrash er Rotting Christ en institution i metalverden, og det er tenderende kriminelt, at de græske hopliter ikke har brændt Copenhell ned til grunden endnu.

AC/DC

Indsæt selv de tusindvis af jokes om, at der kun findes én AC/DC-sang, og at bandet har udgivet det samme album non-stop siden 1970’erne. Men med over 200 millioner solgte plader, utallige priser og udsolgte koncerter verden over i en menneskealder, er AC/DC ingen joke. Copenhell har absolut en pensionist-fetich og har da haft booket bands før med medlemmer godt oppe i 70’erne, og når selv artister som James Hetfield og Dave Mustaine krediterer Young-brødrene som inspirationskilder, så burde den sag være lukket. Og nej, nok er de ikke et decideret metalband, men det stoppede ikke festivalen i at booke Kiss, Scorpions eller Dizzy Mizz Lizzy. Uanset hvad, så er det tydeligt, at Copenhell ikke har noget imod at booke rockbands fra dengang, far var dreng, og det er svært at finde et farrock-band større end AC/DC.

Guns N’ Roses

Slash selv har været forbi festivalen et par gange, og selvom Axl & Co. ej heller er et decideret metalband, så har de skabt mere furore på både teenageværelser og stadioner end Slayer – og kom ikke at sig, at folk ikke ville vrimle til pladsen for at skråle med på ”November Rain” eller spille luftguitar til ”Sweet Child O’ Mine”. Ligesom AC/DC falder Guns ’n’ Roses så absolut i farrock-kategorien, men igen, det er bestemt heller ikke et publikum, som Copenhell plejer at skuffe – tværtimod, vil folk måske endda mene.

Cattle Decapitation

Et band, der ikke just er bange for at sige sin holdning om menneskeheden højt, og ligeledes et af de bands, der har været med til at gøre deathgrind-genren mere folkelig gennem årenes løb. Trods dette, samt at bandets lyd er blevet mere melodisk og (relativt) afdæmpet, har kvintetten fra Californien stadig ikke været et smut forbi Refshaleøen, og det til trods for at det måske endda kunne være med til at booste salget af veganske varer – win/win lige der!

Dark Tranquility

In Flames har været der. At the Gates har været der. Men Dark Tranquility? Nix, de har ikke været der. Tilbage i 2018 spillede derimod på Roskilde Festival, hvilket ærlig talt virkede skørt, da netop At the Gates spillede på Copenhell det år, og at have to ud af tre af skaberne af Göteborg-metallen på samme plakat burde have været enhver bookers drøm – men ak, sådan skulle det altså ikke gå. Det kan der dog rådes bod på med en ’23-booking!

Amorphis

På vej hjem fra Copenhell ’22 slog det mig, da jeg bladrede gennem min signerede Belzebub-tegneserie, at der ikke havde været ét eneste finsk band på årets lineup – hvilket er utrolig imponerende, når nu Finland efter sigende er det land i verden med flest metalbands pr. indbygger. Generelt er der ikke ret mange bands fra landet, hvor alle går med kniv og sover i en sauna, der har besøgt Copenhell gennem årene, så hvorfor ikke gøre noget ved det én gang for alle og booke en af de helt store spillere derfra? Et band der igennem årene konstant har udviklet og finpudset sin lyd i en sådan grad, at Amorphis nu kun lyder som Amorphis og ingen andre?

Volbeat

Bilka-rock. Syngende fadølsanlæg. Håndbold-muzak. Klappepølse-ballader. Rock til Hr. og Fru Kakkelbord. Uanset hvad man mener om Volbeat, så er det helt sikkert, at Michael Poulsen griner hele vejen ned til banken og tilbage igen. Ligeledes er bandets popularitet ikke at benægte, og når selv Mille (Kreator), Barney (Napalm Death) og Lars (Metallica) vil arbejde sammen med dem – ja, Rob Caggiano skred fra Anthrax for at spille med Volbeat i stedet – så må der være ét eller andet om snakken. Ligeledes kan man være helt sikker på, at en Volbeat-booking ville få mange til tasterne for at skrive vrede ord, men det ville få endnu flere til at købe billet – og fadøl! Personligt ville jeg gå en stor bue udenom denne koncert, men hvis jeg var den eneste, der skulle sætte Copenhells program, var festivalen gået fallit for mange år siden.

Cradle of Filth

Prøv at tage til en hvilken som helst ekstremmetal koncert og se, om du undgår at spotte mindst én Cradle of Filth-T-shirt – det sker simpelthen ikke! Danni Filth og hans udskiftelige kumpaner har spillet så absurd stor i rolle i forhold til ekstremmetalscenen, især i England. Bare det at høre bandets navn får straks en til at erindre den ikoniske nonne, der for alvor lærer Jesus at kende. Bandet er ligeledes kendt for storladne koncerter med alverdens pomp og pragt, og det er ikke længe siden, de udgav et af deres bedste album i længere tid. Så hvis ikke de skal bookes til næste år, ja, så er det ikke kun Jesus, der er en cunt!

Rage Against the Machine

At RATM ikke har spillet på Copenhell før, giver sig selv, i og med at bandet har brugt de sidste mange år i dvale, men tilbage i 2019 annoncerede de, at nu var det tid til at vågne op igen. Det blev så heller aldrig til noget grundet covid-19, men nu er den en saga blot (yeah, right), og derfor er de pissesure 1990’er-darlings et oplagt navn til Copenhell 2023. Desuden var Tom Morello da også forbi Reffen tilbage i ’17 med sit side-projekt Prophets of Rage, og folk elskede at skråle med på ”Killing in the Name” dengang, så mon ikke de også vil elske at gøre det igen?

 

Kommentarer (7)

UMUR

UMUR

Indlæg: 93

Ud af ovenstående, så er det

Ud af ovenstående, så er det kun AC/DC, Guns, Volbeat, og Rage, der ville kunne blive betragtet som headlinere. Intet dårligt om de andre kunstere, der alle har deres kvaliteter (jeg er selv kæmpe Cattle fan), men de er simpelthen ikke store nok til at headline på Copenhell.

Jens Surlykke

CPHell

Umur: Tror heller ikke Amorphis, DT og andre er ment som hovednavne, men mere som pendant til DTA, Emperor, Alestorm mm.
Personligt er jeg ikke uenig i at de store bands som nævnes kan være næste mulighed, MEN jeg frygter for sammensætningen af publikum, ved nogle af disse bookinger! Det er set før, at nogle bands tiltrækker forkert publikum, som ikke forstår tonen eller jargonen.

Jesper

Hovednavne

Andre mulige bands, der kunne være hovednavne en gang i fremtiden og som passer med festivallens profil kunne være:
Rammstein
Nine Inch Nails
Faith No More
Pearl Jam
Machine Head (selvom de desværre ikke spiller festivaller længere skal de lige nævnes)
Aerosmith

Mikkel Henssel

Cphell

Hmm, hovednavnene siger mig sjældent rigtigt noget. Men i lagene under ligger guldet - kom gerne med Satan, Yob, Enforced, Wytch Hazel, Caracas, Hooded Menace, Hell Fire, Crypta, Massacre og Wilderun.

Danihell

Et par stykker til

Gojira skylder vel også en, de var booket til 2020.
I far-rock kategorien planlægger Def Leppard Europa turné i 2023... Kunne de stikke forbi Copenhell?

Og Megadeth - bare fordi.

Jonathan Pichard

Anmelder

Indlæg: 50

Pointen

Du har vist lidt misset pointen med bloggen. Både Megadeth og Gojira har spillet på Copenhell før.

Andreas B.

Jeg ville give min højre arm

Jeg ville give min højre arm for at se Meshuggah headline! Eller bare for at se dem på Copenhell (ved godt, de har spillet der før).