Words of Farewell - Immersion

Immersion

· Udkom

Type:Album
Genre:Progressive Death Metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Words of Farewell, der er et progressivt death metal band fra Tyskland, udgiver nu albummet Immersion.

De minder en del om bands som Insomnium og Dark Tranquility, og først og fremmest er musikken helt ekstremt lækker. Guitaren er voldsomt fed, og alle instrumenterne skaber tilsammen en kold og hård lyd. Det er dystert, men også meget atmosfærisk. Words of Farewell formår også at spille på de melodiske og til tider symfoniske elementer, uden at musikken mister sin hårdhed. Forsangerens growl er let at forstå, om end lidt tørt og ikke vildt spændende.

Alle numrene på Immersion er ret lange, men det gør egentlig ikke så meget, for der er ikke noget, der virker overflødigt på nogen måde. Forholdet mellem sang og de instrumentale dele er nok 50/50, men det fungerer virkelig godt, fordi musikken er så varieret og helt ekstremt fedt. Der bliver brugt en hel del effekter, både med henblik på musikken og vokalen. Det hele fungerer godt, og musikken er nem at leve sig ind i. Mange af numrene er på en eller anden måde ret storslåede, men det har nok også meget at gøre med de symfoniske elementer.

Immersion er et vildt fedt og meget lovende album, og Words of Farewell er et af de bands der – gudskelov – kan holde stilen, samtidig med at lave et varieret album. Det som vokalen ikke helt kan leve op til, opvejer musikken til fulde. Og én gang til, bare fordi det er så smukt – guitarspillet. Er. Så. Sindssygt. Fedt!