Winter Crescent - Battle of Egos [ep]

Battle of Egos [ep]

Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Nu er Kreta jo nok noget, man forbinder med soksinsrige sommerferier, rustik mad, strande, Knossos, søde appelsiner og masser af raki, snarere end progressiv metal. Ikke desto mindre kommer et af Grækenlands mere interessante progressive metal-bands fra Kretas undergrundsscene - nemlig, Winter Crescent.

På "Battle of Egos" leverer Winter Crescent smagfuld og udtryksfuld progressiv metal med en lettere dyster stemning. Skiven er meget godt sammenhængende, men samtidigt er der stor variation mellem dens syv numre. Den græske kvintet har formået at kreere noget progressivt metal, der både er teknisk avanceret og stadigvæk meget tilgængeligt. Der er ulige taktarter nu og da, og kompositionernes strukturer afviger fra mainstream-musikkens konventioner. Det er meget tydeligt, at der er tale om et band der har tænkt hver eneste detalje igennem. Dog har vi ikke med musik at gøre, der er for finurligt eller abstrakt til, at de fleste kan følge med.

Takket være deres evne til at kombinere det tekniske med groove, guitarharmonier og flydende vokalmelodier favner Winter Crescent ret bredt på EPen, og dynamikken på hele EPen gør, at den til trods for den lidt mørke stemning er meget behagelig at lytte til.

Produktionen er ikke alt for poleret og har et lidt organisk væsen over sig, og det synes jeg egentligt er forfriskende i en genre, hvor alt ellers er krystalklart og ultrapoleret og, ja, sterilt, nu om dage. Så er det rart med en udgivelse, der har lidt kant over sig.

"Battle of Egos" er en solid udgivelse, der byder på sofistikeret og tilgængelig metalmusik af høj kvalietet, og hvis man er til progressive metal-bands som Fates Warning og Psychotic Waltz, så bør man helt sikkert anskaffe sig den. Ligesom Fates Warning og Psychotic Waltz hører Winter Crescent til de bands, der minder os om, at heavy metal er en kunstform.

Tilføj kommentar