Whyzdom - Blind?

Blind?

· Udkom

Type:Album
Genrer:Symfonisk metal, Melodisk Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Whyzdom er et fransk, symfonisk metal band med en kvindelig forsanger, Elvyne Lorient, i spidsen. Bandet blev skabt i 2007 og har siden da udgivet en ep og et enkelt album i 2009, From the Brink of Infinity. Nu er de aktuelle med deres andet album, Blind?. Og at de spiller symfonisk metal, det kan man bestemt ikke tage fra dem.

Overordnet set er det svært at danne sig et overblik over Blind?, fordi musikken ikke rigtigt har et fokuspunkt. De symfoniske elementer er det der definerer albummet og bandet som helhed, men de tager fuldstændig fokus fra de øvrige instrumenter og i særdeleshed guitaren, hvilket er virkelig synd, fordi musikken på den måde ikke opnår den dybde, som ellers ofte er kendetegnende for symfonisk metal. Især dybden i symfonisk metal synes jeg er vigtig, for det kan hurtigt blive noget "Hør lige mit symfoniorkester fra helvede!"-agtigt, hvor instrumenter som guitar og trommer bliver nedprioriteret.

Det er desværre lidt det jeg synes sker med Whyzdoms Blind?. Produktionen er fin nok, men de symfoniske elementer tager al fokus fra guitaren, og generelt lever de bare højt på synth, på den ufede måde. Forsanger Elvynes vokal er ganske ok, men ikke overvældende på nogen måde overhovedet. Hun er meget forsigtig og synger lavt, men vokalen står produktionsmæssigt meget ud fra resten, og det er egentlig bare en smule forvirrende. Dog synes jeg hun gør det ganske godt i "Cassandra’s Mirror".

Man kunne fristes til at tro at det ekstreme brug af de symfoniske elementer og dermed underminering af de resterende instrumenter er et coverup for manglende musiske kundskaber. Det giver bare ikke mening, for deres ’09-album var utroligt meget bedre end dette, og der kom både vokalen og guitaren til sin ret. Blind? er et ok album, men det er slet ikke på niveau med dets forgænger – eller ep’en fra 2008 for den sags skyld. Det er synd, for Whyzdom har bevist at de kan gøre det bedre.

Tracklist: 1. The Lighthouse 2. Dancing With Lucifer 3. Cassandra’s Mirror 4. On the Road to Babylon 5. Paper Princess 6. The Spider 7. The Wolves 8. Venom and Frustration 9. Lonely Roads 10. The Foreseer 11. Cathedral of the Damned

Her kan du se en lille trailer for Blind? med et sneak peak fra nummeret Cathedral of the Damned:

Tilføj kommentar