Vanir spiller koncert ved Udgårdsfest 2021 .
Vanir - The Glorious Dead

The Glorious Dead

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Viking metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 6/10 baseret på 1 stemme.

Stilskift med success

Intro

Vanir. Et folk/viking metal band og efter min mening en dansk stolthed. De har eksisteret siden 2009, og har siden da udgivet tre albums. På det tredje, som jeg anmelder her, er der sket et stilskifte, som bandet er sluppet ret godt fra. Albummet hedder The Glorious Dead, beviser at Vanir stadig står stærkt.

Gennemgang

Vi starter hårdt ud på ”Fall of the Eagle”, som er et tungt nummer. Noget af det første vi hører er den nye vokalist, og han skuffer ikke. Folk-delen af nummeret høres først på omkvædet, hvor musikken også bliver en smule lettere. Allerede fra start kan man fornemme et lille stilskift i forhold til de to første albums. Musikken har fået et meget mere seriøst feel, og den hyggelige folk-del er der blevet lidt mindre af, og den består nu primært af sækkepibe. Trods det giver nummeret lytteren lyst til at fortsætte.

Stilen på andet nummer passer godt til titlen ”March of the Gigants”. Nummeret er langsomt men solidt, og har en vis intensitet. Riffet er simpelt, men tungt, og vokalen passer rigtig godt til. Folk-delen er mere til stede, men minder stilmæssigt om første nummer. Nummeret holder samme tempo hele vejen igennem, og slutter brat.

Tredje nummer har en tungere og mere rolig intro. Det hedder ”Written In Blood”. Af de tre første numre er folk-delen mest til stede på dette nummer, og det virker ganske fint. Vokalen, som burde virke bedst på hårde og intense numre, virker også rigtig godt herpå. Det er også her vi møder den første guitarsolo, som bliver smukt udført.

I løbet af albummet kommer vi helt ned i det rolige på ”I Valkyriernes Sk¢d”, henover det solide og headbanging-venlige på ”The Flames of Lindisfarne”, til det virkelig intense på ”God Emperor”. Det beviser at det nye Vanir kan lidt af hvert, og ikke er bange for at prøve noget nyt. Selvom der er færre folk-elementer i deres musik end tidligere, bruges de stadig rigtig godt, og giver sammen med guitar og trommer en fed lyd.

Konklusion

Vanir har skiftet stil, det er der ikke tvivl om. Musikken er blevet mere seriøs, folk-elementerne er der skåret ned på, og der er kommet en ny forsanger. Dog slipper de godt fra det, og laver et spændende album, som de fleste metalfans ville nyde. Musikken forbliver interessant, og er intens det meste af vejen igennem. Albummet starter med at fange ens interesse, og slutter helt passende med at man vil lytte det igennem igen.

Selvom jeg foretrækker deres gamle materiale vil jeg stadig anbefale The Glorious Dead til alle folk-metal fans. Deres stilskifte betyder også at fans af eksempelvis Amon Amarth vil synes rigtig godt om albummet her.

Fall of the Eagle er albummets første nummer, og viser meget godt hvad man kan forvente af albummet.

Tilføj kommentar