Vader spiller koncert på Heavy Agger Metal Festival 2024.
Vader - Tibi Et Igni

Tibi Et Igni

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Thrash metal
Spilletid:42.02
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

“For dig - kun for dig, og for ilden"

Der er vel ingen grund til at præsentere dette band, da de har eksisteret siden 1983. Trofast har de leveret toneangivende dødsmetal, som bare er blevet bedre og bedre for hvert album.

Nu er polakkere tilbage med deres 11. album, og - som meget begejstret for forgængeren Welcome to the Morbid Reich, var det med stor spænding at jeg kastede mig ud i Tibi Et Igni.

“For dig - kun for dig, og for ilden", kan titlen vel bedst oversættes. En besked man tidligere skrev på hemmelige beskeder og dermed får coveret, fornemt udført af Joe Petagno, en ny mening.

Albummet er optaget i hjemlandet og, udover ny mand på trommerne i form af britiske James Stewart, forsætter dette album hvor Welcome to the Morbid Reich slap os.

Det er med andre ord et fremragende deathmetal album.

Europæisk dødsmetal af den bedste slags

Vi starter svulstigt med et symfonisk arrangement - men der går ikke længe før dæmonerne begynder at hamre på din dør, og Vader sparker liv i traditionel europæisk dødsmetal af den bedste slags. Det er beskidt og kaotisk, men samtidig velproduceret og gennemført. Vi få den velkendte growlvokal fra Peter - halvt talende og growlende er vokalen en af de mere potente inden for genren. Der er riffs i massevis, og soloerne er både Kerry King kaotiske og mere melodiske.

“Go to Hell" hedder første nummer - det lyder banalt. men er en advarsel om vores overdrevne og ukontrollerede forbrug af verdens naturressourcer. Tekstuniverset er af den bedre slags inden for genren, men også lidt rodet. "Armada on Fire" er f. eks om den spanske armada, som i 1588 tabte til den engelsk flåde. Så der er på ingen måde tale om et konceptalbum.... Den übercool albumtitel havde ellers givet mig håb om, at Vader havde noget helt særligt i tankerne. Men desværre ikke....

De længere numre som “Hexenkessel" og i særdeleshed “The Eye of the Abyss" fungerer godt, da Vader her udfordre de vante konventioner en smule. Bedste nummer er imidlertid "Worms of Eden" som er kontrolleret kaos. Måske ikke det mest iørefaldende i første omgang, men giv nummeret en ekstra chance og opmærksomhed.

Køb, stream og snyd ikke dig selv for denne musikoplevelse

Hvis du er til europæisk dødsmetal eller til hårdtslående thrash vil du ikke blive skuffet over Vader. Tibi Et Igni er endnu et fornemt album i deres lange række af bidrag til den europæiske scene.

Produktionen er knivskarpe, musikaliteten er fremragende, og samlet leverer Vader endnu engang varen. Køb, stream og snyd ikke dig selv for denne musikoplevelse.

Koncerter

Endnu er der ikke arrangeret koncerter med Vader i Danmark.

VADER - Where Angels Weep (OFFICIAL LYRIC VIDEO)