Turisas - Stand Up and Fight

Stand Up and Fight

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Symfonisk metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Turisas's nye album stand up and fight er for nyligt blevet udgivet, og de finske folk-metallere har som altid meget unikt at byde på. Albummet lægges ud med traditionel turisasagtig stil med et godt og fangende omkvæd, og som giver et godt indtryk af, hvad det her album er. Hunting pirates er med et episk, piratmindende tema en sang der vil være fed at drikke en flaske rom til, som går videre over til "venetoi! prasinoi!", som er et helt igennem imponerende stykke sang, der er domineret af celloen og harmonikaen. Alt for fedt og en helt bestemt unik lyd. stand up and fight er en imponerende tematisk sang, som er noget af det bedste på albummet, som jeg klart anbefaler til alle, der ikke har hørt den endnu

Resten af sangene dækker meget over de andre. Albummet er smukt skrevet og indeholder masser af god originalitet i folkmetallens fine stil og varierer fra den klassisk lignende musik som på end of an empire med metal inspiration, til mere heavy som i the great escape og med ond dyb growl. Personligt savner jeg lidt mere growl på albummet, men dette er en objektiv smag, som dog ikke ændrer på, at et smukt skrevet album fortjener 8 fine stjerner

Kommentarer (1)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Rimelig enig i anmeldelsen.

Rimelig enig i anmeldelsen. Fedt album.

The March Of The Varangian Guard er så meget et typisk Turisas nummer og hamrende fedt. Det minder en smule om To Holmgard and Beyond fra The Varangian Way albummet. Super fedt. Om det er albummets fedeste sang ved jeg ikke. Take the Day er også stjerne fedt og fedt fedt omkvæd.

Venetoi! Prasinoi! betyder Blå og Grøn så vidt jeg ved og har vist noget at gøre med det gamle Byzans. Der blev afholdt sportarrangementer hvor man indbyrdes i hold konkurerede mod hinanden. Fedt nummer og meget anderledes, men Turisas har altid et nummer der skiller sig ud.

Mathias Nygård, forsangeren er jo ikke verdens bedste sanger, men alligevel er han som skrevet ind i musikken der dækker over Turisas. Kunne ikke forestil mig bandet uden ham. Hans vokal er unik.

Ligesom alle de øvrige albums, så er Turisas total sing-along-song metal. Der er så meget stemning til deres koncerter når alle står og skråler med og danser rundt. Det er så fedt og glæder mig til snart at se dem igen. Første gang var på Wacken tilbage i '05... Der havde de udgivet Battlemetal albummet. Det var stort!!!

Claus Ljørring gav Turisas - Stand Up and Fight 8/10.