TesseracT - Odyssey

Odyssey

· Udkom

Type:Live-album
Genre:Prog metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

De sikre kort spilles

Back in business

TesseracT er ude med live-albummet Odyssey. Det markerer ikke mindst en tilbagevenden til tidligere forsanger Daniel Tompkins, der var med på One (2011). Netop det skyldes ikke pengene, har han sagt i et interview for nylig. Her nævnte han, at han tjente mere som betjent end forsanger! Nuvel, nu skal det ikke handle om penge eller om at have ondt af hinanden. Respekt for manden, hvis det er længsel efter musikken, der har fået ham tilbage!

Der er her tale om en debut fra TesseracT på liveudgivelser. Netop One var det album, der gjorde TesseracT synlige, og gav dem det, man nærmest kunne kalde for et gennembrud på den progressive scene. Albummet Altered State (2013) fik da også pæne ord med på vejen af bl.a. Classic Rock-bladet, som nominerede Altered State til Progressiv Album Of The Year.

Er denne ”greatest hits”-liveplade anno 2015 så værd at fordrive tiden med?

Live, men på cd? Det kan gå begge veje.

Det var faktisk den følelse, jeg umiddelbart sad med, inden jeg trykkede på play. Indrømmet, jeg er ikke just den store fan af disse udgivelser. Jeg har desværre hørt for mange eksempler på, hvor skidt det kan ende med at blive. Odyssey er optaget på 42 forskellige locations rundt omkring i Europa og Rusland. Det er set mange gange, at liveudgivelser er særdeles mangelfulde på kvalitet og ordentlig produktion. Jeg vil endda gå så langt som til at sige, at det kan tælles på en hånd, de liveudgivelser jeg har investeret i.

Skiven ligger ud med ”Singularity” fra Altered State og fortsætter udelukkende med numre fra de to skiver Altered State og One.

Enkelte steder støder jeg på lidt knas med kvaliteten, hvor vokalen forsvinder i det samlede lydbillede. Gudskelov er der tale om få tilfælde, men umiddelbart ikke noget, man bliver overrasket over, når det omhandler liveudgivelser.

TesseracT viser nok engang, at de er fremragende musikere. Jeg er en ”sucker” for rigtig mange elementer i den progressive genre: en forrygende trommeslager, der har styr på beats og guitarlir på højt niveau, man aldrig bliver træt af. Til trods for de små ankepunkter omkring vokalen er der ingen tvivl om, at bandet lider gevaldigt af spilleglæde. Det kommer dig som lytter udelukkende til gode!

Når du sætter skiven på og læner dig tilbage, så gør dig selv en tjeneste: Giv konen en plovmand til nærmeste skobiks, skru højt op og nyd en times kvalitetsmusik fra en af kongerne i den progressive genre. Du vil ikke fortryde et minut af det!

Det er ikke en milepæl..

..men det er heller ikke, det værste der er lavet i TesseracTs diskografi. De skal have ros for generel god kvalitet, god variation af numrene, der giver dig som lytter en maksimal positiv oplevelse. De få hængepartier, der er, skal ikke hindre TesseracT i at få smidt 8 store kranier efter sig.

Tracklist

 1. Singularity
 2. Deception - Concealing Fate Part Two
 3. The Impossible - Concealing Fate Part Three
 4. Perfection/Epiphany - Concealing Fate Parts Four/Five
 5. Origin - Concealing Fate Part Six
 6. Of Matter – Proxy
 7. Of Matter – Retrospect
 8. Of Matter – Resist
 9. April
 10. Nocturne
 11. Acceptance - Concealing Fate Part One

Kommentarer (2)

Sebastian

Rod

Jeg kan ikke rigtig finde ud af om anmelderen kun kender bandet lidt, eller slet ikke kender bandet og har foretaget alt research online.

Tompkins tilbagevenden til TesseracT skyldes netop penge. Han havde ikke råd til at tage på tour med bandet og måtte derfor forlade bandet i sin tid. Spørgsmålet er om det er relevant?

"Skiven ligger ud med ”Singularity” fra Altered State og fortsætter udelukkende med numre fra de to skiver Altered State og One." - Ja, hvad ellers? De havde på daværende tidspunkt kun udgivet 2 fuldlængde og en række EP'er hvor numrene alle er at finde på de to fuldlængde.

..men det er heller ikke, det værste der er lavet i TesseracTs diskografi. Hvad er da det værste?

Pladen udkom d. 18. maj. Et halvt år siden i dag. TesseracT har siden udgivet deres tredje fuldlængde. Ville det ikke være mere relevant at anmelde den? Måske af en anmelder der kender til genren og bandet.

Jesper Terkildsen

Tidligere anmelder

Indlæg: 13

Hey Sebastian! Tak for dit

Hey Sebastian! Tak for dit input!
1#Det det måske referere til, ift Tompkins og penge, var en henvisning til et interview han lavede hvor han netop gjorde det klart at han tjente flere dadler som betjent end musiker. Du kan have ret i om det er relevant, men her ment som en modsætning til at vende tilbage, til noget han både har styr på og (forhåbentlig) syntes er hamrende fedt!
2#Men derfor kunne der godt være numre med fra EP'er..derfor er det nævnt.
3#det er og vil altid blive, en vurdering der oftest vil være forskellig fra hvem du spørger. For mig at se var skiven her et positivt og ikke mindst overraskende..
4# Ift. hvornår det anmeldes, kan du have en pointe, men her ude af mine hænder. Det er klart at du selvfølgelig danner holdning til, at jeg ikke kender noget til genren eller bandet, Det er nu ikke helt rigtigt, men respekt for din holdning. Om den nye anmeldes er jeg ikke bekendt med.

Men har du hørt skiven og i så fald; hvad tænker du om det?