Temperance - The Earth Embraces Us All

The Earth Embraces Us All

· Udkom

Type:Album
Genrer:Symfonisk metal, Melodisk Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Temperance – The Earth Embraces Us All.

Sammenkogt musikalsk gryderet serveret med et strejf af genkendelighed.

Den italienske kvartet Temperance vil gerne være som de andre børn i klassen. Smukke, melodiøse og storladne. Men der er kigget over skulderen på sidemanden på Earth Embraces Us All. Og det er en meget ambivalent følelse.

En musikalsk Frankenstein

Når man første gang hører skiven igennem, er der egentlig ikke meget at pege fingre af. Det er solide guitarriffs, vellykket orkestral komponering - og så selvfølgelig den undersmukke Chiara Chicarico i front. Åbningsnummeret ”A Thousand Places” lyder dejligt, og man vil gerne høre mere. Men efterhånden som man får lyttet sig igennem, begynder man at genkende mange passager. Det er ganske tydeligt, at Temparance har været ude med riven for at finde gode riffs. Jeg sad med tanken ”Nå, nu hører jeg Nightwish, hov nej, vent, Unsun – nej, det er jo Within Temptation, nej vent, STOP!”

Der er ikke tale om direkte plagiat, men derimod en så voldsom indflydelse, at man kun kan undre sig over, om de ikke selv kan høre det?

De lange melodiøse passager fik mig til at overveje, om der på et tidspunkt har været et orgie af musikanter, der er endt med, at John Petrucci og Tarja Turunens bastardbørn besluttede sig for at lave et band sammen.

Den store ambivalente følelse kommer i, at selvom man får serveret noget musik, man genkender voldsomt, så lyder det jo faktisk godt. Der er jo en grund til, at vi genkender det. Det er jo gode sange, der er ”lånt” fra.

Især nummeret ”Fragments Of Life” er en ørehænger og har fundet vej ind til denne anmelders playliste. Taget i betragtning af deres tidligere udgivelser synes jeg, at Temperance har fundet en god lyd og nogle fede sange, men med hang til lån. Og hvordan bedømmer man lige dét?

En semivåd følelse

Forestil dig, at du kommer hjem en sen aften efter en lang dag. Du sætter dig i din yndlingsstol/sofa og slapper fuldkommen af. Ind træder din kæreste/ægtefælle udklædt som, hvad end der måtte tænde dig mest (politi, sygeplejerske, grævling etc) og tager dig med storm. Og det er jo en herlig fantasi, men det ændrer ikke på, at vi har været der før. Vi har set det, der er indenunder mange gange før. Bevares, det er ikke dårligt! Det er skam rigtig lækkert og forløsende. Men det er bestemt ikke nyt, og det minder måske også en lille smule om noget, man har prøvet før.

Præcis på denne måde har jeg det med ”The Earth Embraces Us All”. Vil du have noget velkendt og bestemt ikke nyskabende, men lade den hænge i sikker havn, så giv den endelig et lyt.

Tracklist

 1. A Thousand Places
 2. At The Edge Of Space
 3. Unspoken Words
 4. Empty Lines
 5. Maschere
 6. Haze
 7. Fragments Of Life
 8. Revolution
 9. Advice From A Caterpillar
 10. Change The Rhyme
 11. The Restless Ride

Tilføj kommentar