Hollow Haze - Countdown To Revenge

Countdown To Revenge

· Udkom

Type:Album
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Måske er jeg bare en fartbølle Hollow Haze kommer fra Italien. Veneto faktisk, hvorfra også Amaronen kommer. Countdown to Revenge er bandets femte udgivelse, og i forhold til tidligere udgivelser er det kommet en ny forsanger - Fabio Lione (Rhapsody of Fire, Vision Divine). Stilen angives som melodisk metal. Jeg synes også, at der trækkes på power metal og måske lidt progresiv metal, men det gør bestemt heller ikke noget. Bandet har rekvireret støtte fra et orkester, men man kan vel sige, at de ikke bruger dette til at bevæge sig i retning af meget store og pompøse kompositioner.

Countdown to Revenge starter efter et intro-nummer med "Watching In Silence", der har en god intro, hvor der bygges op til et godt tempo. Men når sangen begynder sættes tempoet ned – for meget ned efter min smag. Men vokal-melodien er fin, og omkvædet – hvor der også spilles mere igennem igen – er godt.

Sådan fortsættes der, med hvad jeg oplever som skiftende tempi. Personligt synes jeg, at det fungerer rigtig godt, når Hollow Haze så at sige giver den gas. Numre som "Watching In Silence" og "The Answer" står stærkt. Men når tempoet går ned synes jeg ikke, at det fungerer lige så godt. Kedeligt er alt for hårdt et ord, men jeg får ikke lyst til at lytte videre. Som eksempel kan peges på "Life Has No Meaning".

Vokalen er generelt god; faktisk i sig selv grund til at give Countdown to Revenge et lyt. Jeg hører stilmæssige inspirationer fra Bruce Dickinson, Ronnie James Dio og sine steder kommer jeg til at tænke på Rob Halford (i Halford-tiden). Men også resten af bandet leverer en helt igennem godkendt præstation, og sangskrivningen er generelt god og sammenhængende. Produktionen kan der heller ikke sættes en finger på.

Og så skal det med, at der gennem hele Countdown to Revenge diskes op med rigtig fornuftigt guitarspil og gode soli. Nu er jeg så typen, der faktisk kun i meget sjældne tilfælde synes, at en solo i sig selv kan hæve et nummer. Men jeg ved, at (mange) andre har det anerledes, og hvis man hører til den kategori, så er det meget muligt, at det vil hæve vurderingen Countdown to Revenge yderligere.

Tilbage står en udgivelse, som man nok må sige er uden væsentlige svagheder eller fejl, og som bestemt sine rigtige gode punkter, men som i denne anmelders optik nok ikke helt realiserer bandets fulde potentiale. Men netop det sidste, skal det understreges, er nok mest af alt udtryk smag, og hvis man er til melodisk metal med en rigtig stærk vokal og gode soli, så bør man rette blikket Hollow Haze og Countdown to Revenge. Karakteren må blive et usædvanlig stort syvtal.

Tracklist: 01. Room 212 (Intro) 02. Watching In Silence 03. Still Alive 04. No Rest For the Angels 05. Life Has No Meaning 06. We Must Believe 07. The Answer 08. Il Tempo Del Fuoco 09. A Fading Angel's Life 10. Countdown to Revenge 11. The Gate to Nowhere