Sandberg - Monster

Monster

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:8

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Solid toer savner variation og ørehængere

 

En afdæmpet opfølger

Den norske sanger, Kim Sandberg, er manden bag hard rock-bandet af samme navn. Han søsatte projektet i 2014 og i ledtog med sin faste bandmakker, Tom Erik Watterud, samt et par andre hyrede musikere udgav de debutalbummet Higher Than The Sun i 2016. 

Nu er de blevet kommet i stald hos danske Mighty Music og er aktuelle med opfølgeren Monster, der i modsætning til forgængerens dystre og meget hårde udtryk er mere afdæmpet og melodiøs. 

Gammel vin på gamle flasker

Det er ikke mange minutter, man skal høre af Monster, før man uden voldsomme anstrengelser kan høre, hvilke inspirationskilder Kim Sandberg har nærstuderet. Gennem samtlige af pladens otte numre er det aldeles tykke Disturbed- og Avenged Sevenfold-grooves, der strømmer gennem højtalerne. Faktisk er de så tykke, at det næsten er for meget – men også kun næsten. For trods den brugte og så småt fortærskede opskrift på moderne hard rock, er der alligevel noget ved Sandberg, der indfanger lytteren. Den gode energi og det oftest superfede groove er sammen med den rigtig gode produktion med til, at man spidser ørerne og flexer lidt med nakkemusklerne. Pyt med om det er hørt før – det virker nemlig!

Desværre varer det ikke ved. Selvom skiven ikke varer mere end sølle 35 minutter, bliver det hurtigt ensformigt og en anelse kedeligt. Bundniveauet er ellers højt, idet næsten samtlige nødvendigheder inden for genren er på plads, bare lige på nær de der meget vigtige ting, der hedder ørehængere og variation. 
Sandberg synger, og råber, ellers, som var han en ung, energisk og meget sur James Hetfield, og musikken fejler som sådan ikke noget. Men desværre er den hurtigt glemt. “Let It Fade Away”, førstesinglen “Circle of Anger” samt “King Father” skal dog nævnes som skivens stærkeste skæringer, men moderne klassikere bliver de næppe. 

Bliver tredje gang mon lykkens gang?

Fundamentet for at lave moderne hard rock med nosser og god melodi er på plads, men på Monster er det bare, som om der mangler de sidste ti-tyve procent. Udgangspunktet i førnævnte inspirationskilder fungerer glimrende, men disses sangskrivningsmæssige niveau nås ikke rigtig på noget tidspunkt. 

Med flere hooks, mere variation og, vigtigst af alt, nogle ørehængere kan Sandberg blive et rigtig interessant bekendtskab, og så kan man godt leve med, at det lyder som noget, man har hørt før. 

Den pæne indsats, den gode lyd og den fede energi skal belønnes med seks store kranier. 

Tracklist

  1. Strigoi
  2. Let It Fade Away
  3. We Can Steal Your Life
  4. Circle Of Anger
  5. You Don´t Own Us
  6. King Father
  7. The Man Without A Face
  8. Monster

Tilføj kommentar