Red Forest - Serpent

Udkom

Type:EP
Genre:Hardcore
Antal numre:3

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Melo-hardcore

Den danske metalscene vokser og vokser – og det mærker vi også her i Detektoren; der går ikke længe imellem, at vi modtager en mail fra en nyt, spirende band, der ønsker at vise sine kreationer frem. Denne gang landede der en besked fra fem friske herrer, der synes, vi skulle give deres debut-ep et lyt – og det har vi naturligvis gjort. Bandet hedder Red Forest, pladen kaldes Serpent, og er du til melodisk hardcore med en sart vokal, kan du trygt læse videre.

Et lille hår i en ellers god suppe

Konstellationen Red Forest har eksisteret i mindre end ét år, men lad dig ikke snyde af det. De fem herrer bag har nemlig masser af erfaring, og det kan man sagtens høre, når Serpent banker af sted. Selvom pladen består af bare tre numre fordelt på 13 minutter, har gutterne formået at tilsætte massevis af god energi og en hel række fede guitarlicks. Sangskrivningen fungerer ganske vel, og produktionen sidder lige i skabet: Der er plads til alle instrumenter, og særligt guitarerne giver en god bund i lyden.

At Red Forest både kan komponere og spille fed musik, hører vi allerede på åbningsnummeret ”Thousand Headed Snake”. Tempoet er tilpas hurtigt, guitarriffet fænger, og frontmand Raul leverer en aggressiv vokal, der passer perfekt til genren. Stemmeføringen er både rå og insisterende, og i de første sekunder af ”Thousand Headed Snake” var jeg svært begejstret. Desværre – og sådan går det jo ofte – blev min glæde hurtigt slået itu. Efter bare 27 sekunder slår Raul over i en ren vokal, og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke synes, den fungerer.

Idéen med at blande en aggressiv, råbende vokal med en blød, melodisk stemme er egentlig meget god – leveringen er bare ikke overbevisende. Den rene vokal mangler både finesse og kraft, og de mange knæk i Rauls stemme er nok noget, man skal lære at holde af. Det bliver simpelthen for ømt.

”Promises” er til den småkedelige side, men på ”Perfect Excuse” hiver Red Forest atter pointene hjem. Et energisk guitarriff sætter gang i løjerne, trommer og bas danner et solidt bagtæppe, og Rauls – indledningsvis – aggressive vokal skaber en troværdig lyd. Kontrasten mellem de vrede vers og melodiske omkvæd er desuden rigtig fin, om end den rene vokal altså kræver lidt tilvænning.

Der er absolut intet nyskabende eller revolutionerende over Red Forest – men mindre kan også gøre det. Med Serpent har de fem herrer – der i øvrigt stammer fra hele fire(!) europæiske lande – begået en fin debut, der uden tvivl er godkendt. Bandet skriver habile sange, har masser af gode idéer, og arbejder de en smule mere med vokalen, skal det nok blive interessant. Fundamentet er i hvert fald lagt.

Tracklist

  1. Thousand Headed Snake
  2. Promises
  3. Perfect Excuse

Tilføj kommentar