Red Fang spiller koncert på Wacken Open Air 2024.
Red Fang - Whales and Leeches

Whales and Leeches

· Udkom

Type:Album
Genre:Sludge metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Sludgy guitarriffs, smadret bas & råbekor, men det bliver aldrig rigtig spændende

"Winter is your doom, Sunset comes too soon"

Sådan lyder det i en verden hvor skovmandsskjorter, fuldskæg og tatoveringer er en fast del af morgenritualet. Vi snakker råbekor, bevidst sløset produktion, smadret bas og bastante trommer. Det er meget rutineret, men også kun i få øjeblikke rigtig spændende og vedkommende.

Gennem et stykke tid har Red Fang taget tilløb til det store gennembrud i Danmark. En kanonkoncert på Roskilde Festivalen i 2012, og veludført opvarmning for Mastodon i Vega samme år. Whales and Leeches kunne være albummet som bringer dem videre og introducerer bandet fra Oregon til et nyt og bredere publikum.

Sludgy guitar riffs

Albummets første seks numre er en samling småting på en 2-3 minutter hver, og selvom der er tilløb… så bliver det blot til lidt adspredt småløb på stedet. “Blood Like Cream" og “Crowns in Swine" er iørefaldende, men albummets første halvdel hverken imponerer eller skuffer. Der er mange stoner/sludge bands på scenen i dag, og sludgy guitar riffs gør det ikke alene. Red Fang gør det hverken markant bedre eller markant dårligere end de fleste. Det er godt, uden at være rigtig godt.

Dawn Rising

Albummets syvende nummer er derimod noget helt andet. Meget passende hedder nummeret: “Dawn Rising". Ind med YOB's Mike Scheidt på gæstevokal. Ned i tempo og ind med massivt tungt stooner metal - og ikke mindst. Ind med tekster af den slags som bliver til eftertænksomt lyrik:

Screaming Riot Screaming Riot Riot Until Nothing Was Left And Nothing Felt Right 'Til Nothing Was Left And Nothing Felt Right

"Dawn Rising" er albummets længste og de 7 minutter er fantastiske og medrivende.

Næste nummer hedder “Failure" og samme ildevarslende lydbillede og dystre stemning forsætter. Det er fodslæbende tungt og voldsomt godt. Men glæden er desværre kort. Albummets sidste tre numre er af samme slags som albummets første seks, og den helt store forløsning udebliver dermed også.

Rutineret udspil - men så heller ikke mere

Tilbage står et album som til tider imponerer, men revolutionerende nyt får vi ikke. Der er groovy melodiske riffs, en solid bund af smadret bas og bastante trommer - men kun i få øjeblikke eksempler på hvorfor Red Fang ikke længere konstant skal sammenlignes med Mastodon. Rutinen er det mest fremtrædende element på bandets tredje album, men for Red Fang siger det trods alt også en del.

Koncert den 29. marts i Pumpehuset

Red Fang kommer forbi København til foråret. Så, bare rolig!! Der er god tid til at få en hæderlig skægvækst, og gad vide om der ikke også findes en hengemt skovmandsskjorte nederst i skabet?

Med på touren har Red Fang det psykedeliske rockband The Shrine fra Californien, og support fra de lidt tungere doom/sludge band Lord Dying. Det er den 29. marts i Pumpehuset og vi ser frem til en aften i selskab med Red Fang. Vi ved at de er gode live.

RED FANG - "Dawn Rising" (Official Track Featuring Mike Scheidt from YOB)