RC2 - Future Awaits

Future Awaits

/ ProgRock Records · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Prog rock
Spilletid:59:45
Antal numre:8

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

RC2 kommer fra Venezuela og er dannet af medlemmer fra det opløste band Radio Clip, som ifølge det medfølgende pressemateriale har været et stort og velsælgende band i hjemlandet. RC2 er siden hen flyttet til Spanien, og fra denne nye base er de klar med deres andet album "Future Awaits". Hvilken fremtid, der venter RC2, skal jeg ikke gøre mig klog på her, men musikken er en omgang let afdæmpet progressiv rock/metal med tydelig inspiration fra Dream Theater og måske Fates Warning (Fra før "Disconnected"). Musikerne spiller yderst habilt og tight, mens vokalen desværre er lidt halvkedelig (uden at være decideret dårlig) og med meget tyk accent.

RC2's største problem er, at de har meget få originale ideer, der kan hæve dem op over mængden af andre progressive rockbands. Et nummer som "Autumn" har et par ganske fede riffs, men disse bliver i hukommelsen overskygget af temmelig kedsommelige sangmelodier. Det instrumentale "El Diablo Suelto", som formentlig er tænkt som et let humoristisk indslag, fungerer ikke rigtig som sådan, selv om det bestemt er hyggeligt at høre træk af folkloristisk latinamerikansk musik blive inkorporeret i progressiv metal. De ambientagtige elementer til at starte med på "Coming Down Again" giver også lidt variation, men igen uden at der følges ordentligt op på det med noget for alvor musikalsk spændende.

Bandet har turneret med Dream Theater, hvilken vidner om dygtighed live også, men bandet mangler efter min mening at finde ud af, hvad de har at byde på som sangskrivere, der gør, at jeg skal interessere mig for dem. Alt i alt er "Future Awaits" et småkedeligt album kompositorisk set, men musikerskabet fejler ikke noget.