Raunchy - Velvet Noise Extended

Velvet Noise Extended

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Metalcore, Melodisk Death Metal
Spilletid:59:41
Antal numre:13

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: 5,5/10 baseret på 2 stemmer.

"Velvet Noise" har været ude i flere år nu, og der er sket så meget for Raunchy siden da, at man har svært ved at forestille sig, at bandet selv har taget initiativet til denne udgivelse, for i mellemtiden har de skiftet forsanger og fået en keyboarder med i deres line-up. Mest af alt virker det som et dårligt stunt fra Raunchy’s første pladeselskab, Drug(s)/Mighty Music.

"Velvet Noise Extended" er stadig en rigtig lækker skive, som demonstrerer, hvorfor Raunchy er et fedt band. "Velvet Noise" var startskuddet til Raunchy-lyden, som siden hen er blevet endnu klarere defineret, og mest tydelig er denne på deres seneste og tredje studiealbum, "Death Pop Romance", som var det første album med Kasper Thomsen i front.

"Velvet Noise Extended" indeholder masser af fede elementer og der er ingen tvivl om, hvorfor Raunchy i første omgang fik fremskaffet sig en pladekontrakt med Drug(s)/Mighty Music. Denne genudgivelse er, som titlen indikerer, udvidet i forhold til originalen, som indeholder fire ’bonus tracks’, nemlig "Never Be" (det nummer fra Raunchy’s sidste demo, som skaffede Raunchy en pladekontrakt hos Drug(s)/Mighty Music), "Decemberklar" (Raunchy’s eneste sang på dansk, som blev produceret i forbindelse med P3’s juleshow i 2002 og endte med at blive et kæmpe hit), "Last Christmas" (coversang af Wham, som blev produceret, da Raunchy indspillede "Decemberklar") og til sidst "From Out of Nowhere" (coversang af Faith No More, Raunchy’s idoler). Sidstnævnte har det dog været muligt at downloade fra www.raunchy.dk i lang tid – helt gratis.

Denne genudgivelse må siges at henvende sig til diehard-fans af Raunchy, eftersom der ikke er tekster med i cd’ens booklet, men i stedet en kommentar fra Bjarke Ahlstrand (Drug(s)/Mighty Music), og så har albummet fået nyt cover. "Velvet Noise Extended" er så at sige mere et samlerobjekt end en egentlig udgivelse, som fortæller dig, hvem Raunchy er. Raunchy bedste lyd til dato kommer derimod til udtryk på deres seneste udgivelse "Death Pop Romance" fra 2006.