Profetus - ...to Open the Passages in Dusk

...to Open the Passages in Dusk

· Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Doom metal
Antal numre:4

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Profetus er et Finsk Funeral Doom Metal band stiftet i 2006 i Tampere Finland, inspireret af bands som Unholy, Skepticism of Thergothon. Bandet består af A. Mäkinen (vokal og guitar), E. Kuismin (guitar), S. Kujansuu (orgel) og V. Kujansuu (trommer). Mange af medlemmerne kommer fra den finske Black Metal og Doom Metal scene.

De er nu ude med deres nyeste album ..to Open the Passage in Dusk, et album som ''kun'' består af fire sange, af en længde fra 12-17 min. Musikken på pladen består af langsomme næsten snegle agtige riffs og tromme beats, med en dyb og dyster orgel lyd. Generelt skaber det billeder i lytterens hoved af mørke kolde Skandinaviske skove, det første nummer When Autumn Cries a Fiery Canticle er et rigtigt godt eksempel på have hvordan musikken danner billeder. Vokalen består af en dyb gutteral Death Metal lignende growl fra A. Mäkinen.

Det skal siges det er første gang jeg stifter bekendtskab med bandet og Funeral Doom Metal genren, og for mig er det her et meget laaang trukket album. Det er som sådan udemærket at lytte til som en slags baggrunds musik mens man bare ligger og stirrer ud i intet, men for uden det er det ikke noget som siger mig specielt meget. Det er ikke fordi jeg ikke kan lide langsomme mere afslappende sange, men ...to Open the Passages in Dusk bliver for meget af det gode. 12-17min lange sange uden megen variation er lidt i overkanten. Så alt i alt for mig bliver det et under middel album, men hvis du er til Funeral Doom er det måske en lytter værd.

Tilføj kommentar