Primordial spiller koncert på Wacken Open Air 2024.
Primordial - Where Greater Men Have Fallen

Where Greater Men Have Fallen

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Spilletid:58.38
Antal numre:8

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Stor erfaring og uudtømmelig kreativitet forenes i Primordial anno 2014

Det eneste irske band jeg kender til er Primordial. Det siger også lidt om hvor populære de egentlig er. De spiller black metal, med elementer fra irsk folkemusik, og har gjort det siden 1987. Det efterhånden aldrende band har udgivet otte studiealbums, hvor det ottende er det jeg anmelder her, og mit første møde med bandet. Jeg kan uden at overdrive sige, at jeg ikke kunne være mere tilfreds.

”TRAITOOOOOR”

Albummet starter med en tung intro på titelnummeret, hvori man også finder et flot riff. Den intro bevæger sig over i en mere glidende rytme. Kort efter begynder første vers, hvor vi hører en rigtig stærk og flot vokal.  Riffet bliver mere simpelt, men kvaliteten af sangen falder ikke. Der glides let over i omkvædet, hvor man finder et par interessante detaljer. Til sidst i sangen hører man en super fed præstation fra trommerne, som også løfter nummeret en hel del.

Anden sang hedder ”Babels Tower”, og er mere rolig. Den bevæger sig over i det atmosfæriske, og bliver der hele sangen igennem. Bassen kommer til sin ret på dette nummer, og vokalen brillerer atter en gang. Selvom riffet er meget roligt er det dog alligevel interessant at lytte til. Tre fjerdedele gennem sangen demonstrerer guitaristen desuden sine evner i en rigtig veludført guitarsolo.

Tredje nummer er mere dystert, men dog til tider lidt hurtigere end ”Babels Tower”. Den dystre tone bliver lagt an fra start og vedholdes gennem hele nummeret.  ”Come The Flood”, som nummeret hedder, har også et svagt progressivt feel, som trommerne bidrager med. Det virker rigtig godt, og gør efter min mening nummeret mere spændende at lytte til. Vokalen brillerer også, men det burde ikke kommer som en overraskelse efter albummets første to numre.

”TRAITOOOOOR” starter fjerde nummer, efterfulgt af heftige trommer og et intenst riff. Her sættes det høje kvalitetsniveau for resten af albummet også. Albummet er varieret og samtidig rigtig behageligt at lytte til, selvom det er helt stille, som det er på ”Wield Lightning to Split The Sun”. Desuden forbliver vokalen genial, og bandets andre musikere gør også et helt fantastisk stykke arbejde.

En af de mest fascinerende ting ved albummet er dog lyrikken. Vokalen er tydelig, så man kan forstå hvad der synges. Måden lyrikken er skrevet på sætter gang i ens nysgerrighed og lokker lytteren til at tænke over hvad der bliver sunget. Samtidig er sangenes budskaber nemme at forstå.

Veludført, velkomponeret og velskrevet

Where Greater Men Have Fallen er et genialt album. Det er utrolig veludført, velkomponeret og velskrevet. Udover at være behagelige at lytte til, trækker sangene lytteren ind i Primordials eget univers, sætter fantasien i gang og lader lytteren tænke over hvad der bliver sunget. Selvom Where Greater Men Have Fallen i min bog er næsten perfekt, kan jeg dog godt forstå de mennesker, der ville kede sig over sådan et album. Where Greater Men Have Fallen er et lytte-album i sin fulde ret, men henvender sig også mest til de metalfans der godt kan nyde sådan et album.

Where Greater Men Have Fallen er et godt eksempel på hvad jeg finder så facinerende ved dette album, og et godt valg af første single. 

Tracklist

  1. Where Great Men Have Fallen
  2. Babel's Tower
  3. Come The Flood
  4. The Seed of Tyrants
  5. Ghosts of the Charnel House
  6. The Alchemist´s Head
  7. Born to Night
  8. Wield Lightning to Split the Sun