Pijn & Conjurer - Curse these Metal Hands

Curse these Metal Hands

Udkom

Type:EP
Genrer:Post-metal, Sludge metal
Spilletid:30:42
Antal numre:4

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Når noget useriøst bliver seriøst

Det hele startede med, at de to bands Conjurer og Pijn blev bedt om at samarbejde på en festival. Begge bands pladeselskab Holy Roar Records tog fat i dem bagefter og forklarede dem, at de simpelthen var nødt til at samarbejde noget mere – resultatet blev Curse These Metal Hands. Begge bands er nye og små fisk, men Conjurer fik utroligt meget medvind og opmærksomhed, da deres debut, Mire, blev nævnt igen og igen af Matt Heafy fra Trivium som en af hans personlige favoritudgivelser i 2018. Er man til tonstung post-døds-doom, så skal man helt klart også lytte til den udgivelse. Pijn derimod er stadig relativt ukendte, men deres dystre post-rock er bestemt også fængende.

Baroness, Thin Lizzy og Mastodon går ind på en bar…

Curse These Metal Hands startede med en enkelt single nemlig ”High Spirits”, som er albummets første nummer. Sangen kombinerer alt det, man kender og elsker ved Baroness tilsat Thin Lizzys energi og Mastodons tunge og mudrede lydbillede – alt sammen pakken ind i det fine, omend diffuse, fløjlslag, vi kender som ”post-metal”.

Curse These Metal Hands består af fire numre og er derfor teknisk set en EP, men numrenes længde gør, at vi er i et grænseland – og det sidste nummer ”Sunday” varer eksempelvis ti minutter. Trods det faktum, at der kun er fire numre, så har alle numre utroligt mange dimensioner og rummer virkeligt mange forskellige elementer, som man kan forvente det af post-metalgenren.

Én ting er musikken, som taler for sig selv, men en anden ting er den hidsige reklame for albummet, som Holy Roar har kørt på diverse sociale medier. Det er virkeligt tydeligt, at de ønsker, at så mange som muligt kommer til at høre Curse These Metal Hands og i disse postmoderne tider, så er viral marketing vejen frem. Det betyder også, at der allerede findes adskillige memes og lignende dedikeret til at skabe opmærksomhed omkring projektet. Derfor har der været en ret stor hype omkring et skævt projekt skabt af to små bands – hvilket er ret så fascinerende.

Hypen er velfortjent, endda særdeles velfortjent. Musikerne spiller godt, musikken er varieret, men alligevel velkomponeret, og det hele flyder så vanvittigt naturligt ind i ens øregange, som var det frisk økofløde fra jerseykøer. Albummet er velproduceret, og det er generelt utroligt behageligt at lytte til, selv hvis man ikke er kæmpefan af spøjs britisk post-metal. Prøv at lyt til ”Sunday” uden at få en lille rejsning! I dare you!

Metalsmoothie

Curse These Metal Hands fra Pijn og Conjurer fortjener alt den ros, hype og opmærksomhed, som de kan få. Det er to ufatteligt kompetente bands, og dette album er virkeligt et spændende værk. De to grupper formår at blande en masse elementer, som ikke umiddelbart burde passe sammen på en sådan måde, at det bliver en sand symfoni af sanseindtryk – en sand metalsmoothie!

Jeg ved ikke, om dette er en engangsfornøjelse, men jeg håber så sandelig, at Pijn og Conjurer kigger hinanden dybt i øjnene igen og bliver enige om, at deres metalhænder stadig er en forbandelse!

Tracklist

  1. High Spirits
  2. The Pall
  3. Endeavour
  4. Sunday