Vinylbanner
Phobocosm - Bringer Of Drought

Bringer Of Drought

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:4

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

… Så er der dømt dødsatmosfæriske hymner, skåret i gustne farver

Mørk atmosfære fra Canadas ødemark

Dette er Canadiske Phobocosms 2. fuldlængde skive, den indeholder kun 4 numre og varer 35 minutter, så det er numre af relativ lang karakter der præsenteres her på Bringer Of Drought. Og fra første nummer ”Engulfing Dust” er det tydeligt at missionen for bandet ikke er at bryde fartrekorder, men mere at skabe en mørk atmosfære. Nummeret varer 8 minutter og ud fra det alene kunne man godt tro at Phobocosm var et decideret doom/death metal band, men det er langtfra sandheden. Startnummeret på skiven, er nemlig ganske langsomt hele vejen igennem og der arbejdes med lange, glidende riffs, der nærmest opnår en hypnotiserende effekt, hvilket jeg formoder er en del af det bandet gerne vil opnå. Men på næste nummer ”Tidal Scourge” ændres tingene. Ikke sådan forstået at det pludselig er noget helt andet, men her arbejder bandet med meget mere uptempo, og grindede parter, hvor den mørke og stemningsmættede atmosfære, stadig er det bærende element. Og sådan fortsætter stilen over de to resterende numre, Ordeal og Fallen. Vokalen på skiven fortjener også at blive nævnt, for den er med til at kaste endnu mere mørke ned i det i forvejen begsorte univers som Phobocosm gør sig i. E.B., som han blot går under, har et dejligt, langsomt growl ikke ulig Ross Dolan fra Immolation eller M. fra Sulphur Aeon.

Tørkens budbringer! …

Med ovenstående hentydes til at det musik Phobocosm byder på, lyder så knastørt og håbløst, at man bliver helt udtørret. De leger hele pladen igennem med atmosfærer af håbløshed og fornægtelse. Musikken lyder som påkaldelse af de gamle grusomme guder. Jeg har ovenfor nævnt at vokalen minder mig om nogle kompetente herrer i genren og skal vi snakke musikken og dens udtryk, så tror jeg at fans af Sulphur Aeon, Grave Miasma, Immolation og faktisk også Deathspell Omega vil kunne finde stor tilfredsstillelse ved at lytte til Bringer of Drought. Bandet lyder som et sammenstød mellem disse bands, hvor den mørke death metal atmosfære blandes med den skæve ortodokse black metal som Deathspell Omega er eksponent for!

For dem med hang til dyster Tristesse

Musik fås ikke meget mere dystert end Phobocosm leverer her, og er du til det allermest mørke og atmosfæriske indenfor death metal, så er det tid at slagte sparegrisen og investere i skiven her!

Tracklist

  1. Engulfing Dust
  2. Tidal Scourge
  3. Ordeal
  4. Fallen
Metalvinyl

Tilføj kommentar